ПОЗИЦИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С АКТА НА САМОЗАПАЛВАНЕ ПРЕД СГРАДАТА НА ПРЕЗИДЕНСТВОТО НА РЕПУЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ПОЗИЦИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С АКТА НА САМОЗАПАЛВАНЕ ПРЕД СГРАДАТА НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО 

ДО ОБЩЕСТВЕНОСТТА

Днес станахме свидетели на поредният акт на публично самозапалване в нашата страна. Този път се самозапaли една жена. След Траян Маречков, Пламен Горанов и Венцислав Василев, и още близо десет случая на самозапалвания, този случай предизвика общественото внимание. Буржоазните медии чакащи пред президентството станаха непосредствени свидетели на това как жената гори като факел.

В момента на акта на самозапалване, в сградата на президентската институция освен държавният глава се намираха и хора наричащи себе си патриоти. Нито лицето, което трябва да обединява нацията, нито така наречените патриоти, ни най-малко са се смутили или почувствали неудобно, от факта, че пред сградата, в която се намират се е самозапалил човек.

Дори и в една „нормална“ буржоазна демокрация най-малкото, което биха направили представителите на държавната власт и основните политически партии е да изкажат поне своето съжаление за това, че гражданин на тяхната страна е избрал да протестира по този начин. Но нашата страна, която носи всички белези на една нео-колониална държава е далеч от нормалността. Ето защо и тези, които властват дори не си правят труда, макар и театрално да изразят някаква адекватна позиция пред подобно събитие.

А, буржоазната медия, в централните си информационни емисии, измести темата и сред водещите събития от деня тя обърна внимание на подигравателното „увеличение“ на пенсиите. На продължаващия театър с пазарлъците за съставяне на ново правителство. Едва след тези новини, бе отбелязано в рамките на около минута за „инцидент“ в центъра на София. И разбира се отново бе извадена от хладилника, и претоплена версията за „душевно страдание“, от което страдала жената, която се самозапалила. Такива коментари по отношение на психичното състояние на хората стигнали до там да се самозапалят публично.

Всички добре знаем, какво е положението в страната ни. За 25-те години псевдодеморация, която всъщност бе един добре организиран обир на цялата страна, доведе народа до там да се самозапалва. Ето това ограбване и плечкосване е виновно за всяко страдание на народа ни от 25 години насам!

СТИГА КАПИТАЛИЗЪМ, СТИГА ОГРАБВАНЕ!

РЕДАКЦИЯ НА „ГЛАСЪТ НА НАРОДА“