25 ГОДИНИ СТИГАТ!

25 ГОДИНИ СТИГАТ!

25 ГОДИНИ-РАЗРУХА, ОГРАБВАНЕ И КОЛОНИАЛЕН ГНЕТ!

НА 10 НОЕМВРИ 1989, БЪЛГАРИЯ БЕ ВКАРАНА В КОЛОВОЗА НА ПЪТЯ КЪМ ПРЕВЪРЩАНЕТО И В КОЛОНИЯ НА ИМПЕРИАЛИЗМА!

Вече четвърт век страната ни извършва „преход“ към „демокрация“, след като на този ден през 1989 г. извоюваната с цената на героичната и славна борба на трудещият се народ народна власт бе отнета от неговите ръце и узурпирана от банда съучастници на империализма.

Контрареволюционерите, излъгаха народните маси с обещания за „свобода“, „човешки права“, и „деморация“, които обаче ръководителите на така наречената „демократична“ опозиция, която всъщност бе съвкупност от реакционни буржоазни кръгове, подпомагани от империализма много бързо забравиха. Тук трябва да се отчете и фактът, че самозабравилите се и деградирали партийни ръководители, които пък отдавна бяха скъсали всякакви връзки с Марксизма-Ленинизма, също спомогнаха за по-бързото разрушаване на народната власт.

След датата 10 Ноември 1989 година, за народа и стараната ни започнаха години изпълнени с лишения, бедност, глад и мизерия. Жизненият стандарт на населението се понижаваше с всеки изминал ден, сектори като: образование, здравеопазване влязоха в хронична криза, която продължава и до днес. Икономиката на България бе унищожена за изключително кратък срок. Ключви сектори от стопанстовото бяха дадени за „стопанисване“ на чужди „инвеститори“, или по-редно е да се каже колонизатори. Всички правителства дошли на власт презвсички тези 25 години имаха една едиствена задача: да продължат да крепят статуквото и да продължават да ОГРАБВАТ!

„Бяхме превърнати в роби, в собствената си страна.“-Махир Чаян

С тези думи на революционера Махир Чаян, може да обобщим тези 25 години на реставрация на капитализма в България.
Народът ни стигна до там да се самозапалва публично, защото управляващите не чуват протеста му, само за година над 10 души се самозапалиха. Последният случай бе само преди седмица. През лятото на 2013 гоина загинаха и 5-ма миньори в Ораново. От юни до сега при наводненията, които бяха причинени поради разрушената хидромелеоративна инфраструктура загинаха близо 30 души. Хищният капитализъм наложен на народа ни взе и още 15 жертви-работници в завод даден на член на така наречената социалистическа партия. 15 души бяха направени на парчета от старите боеприпаси дадени от американските империалисти на гръцката армия.
Нашите работници-клетници принудени от нищетата работеха тази черна, робска работа за парче хляб.
25 години реставрация на капитализма в България доведоха народа и страната ни до катастрофа. Държавата пратически я няма, тя е глуха и сляпа за страданията на народа. Икономическата катастрофа доведе и до морален и цивилизационен опадък. Младежта бе превърната в аполитична, сива безлична маса на която бе насаден западния модел на „поведение“. Разбир се сред масата има и излюченияно те са малцинство. Масовата част от младежта не е интересува ни най-малкоотслучващото сев обществено-политическия живот на страната. Това бе и желанието на тези, които докараха България тук. Защототе ясно съзнаваха, че младежта е двигателят на прогреса на народа.

След 25 години псевдодемокрация България е колония на западния империализъм!

25 ГОДИНИ КАПИТАЛИЗЪМ СТИГАТ!

РАНО ИЛИ КЪСНО ОЛИГАРХИЯТА И ИМПЕРИАЛИЗМЪТ ЩЕ БЪДАТ ПОБЕДЕНИ!

ПРАВИ СМЕ ЩЕ ПОБЕДИМ!

Редакция на „ГЛАСЪТ НА НАРОДА“