ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИК ЧЛЕН НА НАРОДЕН ФРОНТ БЕ УБИТ

ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИК ЧЛЕН НА НАРОДЕН ФРОНТ БЕ УБИТ!

Чаадаш Актепе
Чаадаш Актепе

 

Излежаващият присъдата си в затвора от тип „Е“ в гр. Елазъг“(Elazığ), Чаадаш Актепе(Çağdaş Aktepe), е починал на 3 Ноември 2014. На 4 Ноември 2014 година, управата на затвора се е обадила на семейството му и им казва, че той е бил намерен „мъртав в леглото си“. След обаждането семейството му е отишло да вземе тялото, като след предаването му те са го занесли за аутопсия в Университетска Болница „Фърат“ -гр. Елазъг. След направената аутопсия те са го отнесли за погребение в родното му село Шахинкая(Şahinkaya). Разбрали за  смъртта на другаря си членовете на Народен Фронт са отишли в селото, където са изказали съболезнованията си на семейството му, след което са се срещнали с чичото на Чаадаш. Чичо то е казал следното: „Чаадаш беше здрав човек. Аз наскоро го посетих, нищо му нямаше, беше в настроение, аз на свиждането се разчуствах и се просълзих. Смя се, пошегувахме се, после свиждането свърши прегърнахме се и си тръгнах. Чаадаш беше наистина здрав човек. Да кажа да е бил болен от нещо пък да не ни е казал, ще ви излъжа, защото той споделяше всичко с нас. Айде на нас да не каже, но на годеницата си щеше да каже обезателно.“

Появилите се в регионалната и националната буржоазна медия новини от рода на: „Лекуващият се дълго време от рак член на DHKP-C Чаадаш Актепе внезапно се влоши и почина на път за болницата!“ са абсолютно безпочвени и неутразяващи истината. Управата на затвора се обажда чак на следващият ден след смъртта на Чаадаш, до момента на обаждането, нито адвокатите му нито семейството е информирано за състоянието на Чаадаш Актепе. Защо управата на затвора се обажда чак ден след случилото се на семейството?  Чичо му, който го е посетил наскоро, казва, че той е бил в добро здраве. Защо умря Чаадаш Актепе тогава?

Управата на затвора от тип „Е“ гр. Елазъг и Министерството на Правосъдието трябва да обявят, каква е причината за смъртта на Чаадаш Актепе. На лице са нашите съмнения за точната причина за смъртта на  Чаадаш Актепе. Тялото му прекарва цяло едно денонощие в затвора, чичо му казва, че е бил здрав. Чаадаш Актепе е убит в затовора! Убийците на Чаадаш са управата на затвора от тип „Е“ гр. Елазъг, Министерството на Правосъдието и Властта на АКР! Ние много добре познаваме политиката за убиване на затворниците провеждана от АКР. Познаваме я от Енгин Джебер, Гюлер Зере, познаваме я и от стотиците затворници, чието лечение е възпрепятствано от АКР.

Ще кажете защо Чаадаш Актепе бе убит! Ще потърсим от вас сметка за Чаадаш Актепе! И в дън земя да се скриете ще ви намерим и ще потърсим от вас сметка за Чаадаш!

ЧААДАШ АКТЕПЕ Е БЕЗСМЪРТЕН!

ТЪРСИХМЕ И ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ТЪРСИМ СМЕТКА ЗА МЪЧЕНИЦИТЕ СИ!

НАРОДЕН ФРОНТ-ГР. ЕЛАЗЪГ