НФОП: Относно последното нападение

masks-afp
Младежи в Газа държейки снимките на убитите от окупатора бойци Гассам и Удай Ебу Джемал(Gassam, Uday Ebu Cemal)

НФОП: ОТНОСНО ПОСЛЕДНИТЕ НАПАДЕНИЯ

Докато Палестина не безопасна, никой в Йерусалим няма да е в безопасност!

Членът на ЦК на НФОП Халил Макдиси, даде изявление,във връзка с последното нападение при което загинаха 2 Палестинци и 6 евреи, за което се твърди, че е извършено срещу синагога в Йерусалим. Макдиси заяви, че събитията са отговор на расистките политики, престъпленията и насилието на окупаторите.

В изявлението си той посочи, че всеки ден стават свидетели на линчуване на Палестинци, на нападения срещу тях от страна на евреи, разрушаването на къщите им, отнемането на земите им, и на строежа на нови и нови колонии, както и на мерки за „безопасност“ смущаващи религиозните ритуали на живеещите в Йерусалим мюсюлмани и християни. Макдиси акцентира върху факта, че докато Палестинците не са в безопасност, никое място в Йерусалим няма да е в безопасност. Той отново повтори тезата си, че единственият възможен път, чрез който Палестинците могат да спасят земите си и да извоюват правата си е съпротивата.

Макдиси обърна внимание на факта, че мястото, на което бе извършено нападението, чието днешно название е: „Хар Ноф“(Har Nof) всъщност е построено върху развалините на село Дейр Ясин(Deyr Yasin), където през 1948 година, Хагана(Hagana) и други Ционистки терористични организации избиват стотици Палестинци, извършвайки „етническо прочистване“.

Макдиси каза още, че НФОП не е фундаменталистка организация, и че не се осланя на религиозна или етническа принадлежност в борбата си. Той заяви, че : „Ние се борим за да спасим Палестина, от проекта за клонизация, който бива наложен на народа ни. Окупаторите и расистите нямат място на Палестинска земя, ограбването на земите и правата ни не трябва и няма да остане безнаказано!“


18.11.2014