РЕПРЕСИИ СРЕЩУ НАРОДЕН ФРОНТ В ТУРЦИЯ(ОБЗОР)

РЕПРЕСИИ СРЕЩУ НАРОДЕН ФРОНТ В ТУРЦИЯ(ОБЗОР)

При зори на 19 Януари, фашистка полиция нападна домове и офиси в истанбулските квартали „1 Май“ и „Саръгази“.

Около 5.30 часа сутринта тежко въоръжени полицаи са нападнали в кв. „1 Май“ (1 Mayıs Mahallesi), домове и магазини на симпатизанти на Народен Фронт, както и офиса на представителството на движението в квартала. 2-мата симпатизнати са били бити и влачени от полицаите, след което са били задържани. Имената на задържани са:

Özgür GÖCEK

Murat ŞAHİN

Същата сутрин в кв. „Саръгази“ полицаи са нахлули в частни домове и офиса на Народен Фронт. Според информацията, с която разполагаме 7 души са били бити и задържани от полицаите.

Имената им са:

Cemil Varıcı

-Muammer Kaya

-Alican Toptaş

-Ali Çay

-Oğuz Alpaslan

-Önder Bozkurt

-Olgun Senemoğlu

Народен Фронт-кв. Саръгази призова още същата вечер на протестно шествие срещу репресиите на фашистката власт, то ще се проведе от 19:00 часа.

Снимки:

https://plus.google.com/102278159275562343450/posts/ir6xQHuMKDW?pid=6106002336943999426&oid=102278159275562343450

Задържани и в Одрин(Едирне)

„БЕРКИН ЕЛВАН Е БЕЗСМЪРТЕН, ИДВАМЕ РАЗТЪРСВАЙКИ ДВОРЦИТЕ НА ТИРАНИЯТА!/РЕВОЛЮЦИОННА МЛАДЕЖ-ЕДИРНЕ“

В сутрешните часове на 19 Януари, двама членове на Революционна Младеж са окачили транспарант с надпис: „БЕРКИН ЕЛВАН Е БЕСМЪРТЕН, ИДВАМЕ РАЗТЪРСВАЙКИ ДВОРЦИТЕ НА ТИРАНИЯТА!/РЕВОЛЮЦИОННА МЛАДЕЖ-ЕДИРНЕ“, пред една от болниците в града. Малко след като са се отдалечили, мястото полицаи са ги спрели и са ги задържали, с думите: „Бяхме в аптеката, видяхме ви!“. Двамата младежи: Пакизе Мерве Инанч и Сейт Инанч, са били влачени по земята и блъскани от полицаите, след което са били отведени в полицията. Там те са престояли от 10.00 часа до 13.00 часа, след което са били освободени.

ЗАДЪРЖАНИ И В КВ. ЧАЯН

Според декларация на Народен Фронт-кв. Чаян, в неделя(18 Януари) около 17:30 часа двама техни членове: Мухаррем Чай и Четин Йълдъръм,които са идвали от кв. Малтепе към кв. Чаян с автомобил са били спрени от полицаи и задържани. Те са били извадени на сила от автомобила и отведени от полицаите в дирекцията по сигурността(центъра за мъчения) на бул. „Ватан“ в Истанбул. В изявлението се казва: „Полицаите-убийци на ПСР заговорничейски срещу нашите другари се опитват да ги арестуват, без да имат каквито и да било доказателства. Предупреждаваме ви не посягайте на другарите ни! Ще ви потърсим сметка от вас за всичко, което може да се случи с нашите другари!“

ПОЛИЦАИ ОТВЛЯКОХА РЕВОЛЮЦИОНЕР В ГР. ДЕРСИМ

Вчера около 19:30 часа полицаи са спрели микробус на градския транспорт на входа на кв. „Газик“, и са свалили насила членът на Народен Фронт Джихан Гюн(Cihan Gün). Полицаите са го задържали без да покажат, каквато и да е заповед за арест или задържане. Освен Гюн мъчителите са нападнали и негов спътник, когото също са ударили. Революционерът е бил свален от микробуса и буквално отвлечен от полицаите, въпреки негодуванието на пътниците в микробуса.

Тези действия на полицията идват буквално часове преди заседание по старо дело срещу Джихан Гюн.

Всички задържани в Исатнбул се намират в дирекцията по сигурността на бул. „Ватан“.