ПОРЕДНО УБИЙСТВО БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА В ТУРЦИЯ

Призори на 3 Декември, полицаи придружени от отряд командоси нахлуват в частен дом в истанбулския квартал „Санджактепе“ /азиатската част на града/. При нахлуването си полицаите-убийци откриват огън по обитателите на дома- младежи, членове на Дружеството на Демократичната Младеж/Demokratik Genclik Dernegi/. Полицаите-убийци убиват на място 19-годишната Дилян Кортак/Dilan Kortak/. Останалите трима души намиращи се в дома са били задържани.

При направената в последствие аутопсия, патолозите са установили 5 рани от огнестрелно оръжие в тялото на Дилян Кортак. Според информацията на вестник Kizil Bayrak/Червено Знаме/ полицаите са използвали заглушител по време на нападението срещу дома на младежите, а за да прикрият следите си, и за да оправдаят поредното си убийство без съд и присъда са инсценирали престрелка на мястото на убийството.

Гюнай Йозарслан, Дилек Доан, Дилян Кортак.. Убити без съд и присъда от фашистките палачи на Ердоган.

Както и предишните два случая от тази година-убийствата на Гюнай Йозарслан/24 Юли 2015/ и това на Дилек Доан/18 Октомври 2015/ продажната буржоазна медия се яви най-верен помощник на полицаи-убийци, като в часовете след убийството на Дилян Кортак, лансира версията изфабрикувана от убийците, че в дома е избухнала престрелка между младежите и полицаите, като младежите първи са открили огън по силите на реда.

В подкрепа на тезата си за престрелка, полицаите-убийци обявиха дома на младежите за „жилище използвано от клетка на терористите от ПКК“.

Но истината е налице, това е УБИЙСТВО БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА! Такива убийства са присъщи единствено и само на фашистките режими, чиито единствен метод за управление е откритият ТЕРОР срещу народа.

Дилян Кортак бе погребана вчера в гр. Измир, другарите ѝ я изпратиха в последния ѝ път въпреки опитите за провокация от страна на полицията. Бащата на Дилян, изнесе кратка реч преди дъщеря му да бъде погребана, в нея той каза следното: „Дилян е мъченица на Кюрдския и Турския народ. Тя водеше борба за освобождение, тя плати цената за тази борба, с живота си.“