ПОЛИЦЕЙСКИ ТЕРОР В ИСТАНБУЛ: КОМАНДОСИ СТРЕЛЯХА ПО ЖИТЕЛИ НА КВ. „КЮЧЮК АРМУТЛУ“

Продължаващите от миналата седмица насам полицейски нападения срещу жителите на истанбулския квартал „Кючюк Армутлу“ снощи взеха връхната си точка след като командоси стреляха по жителите на квартала.

Полицаите убийци в началото на тази седмица отправиха заплахи към народа, че ще сравнят квартала със земята, ще взривят всички сгради и ще избият всички. С цел да се предпази квартала от полицейски нападения във вторник бяха устроени барикади и групи от жители на Кючюк Армутлу и членове на Народен Фронт започнаха да дежурят денонощно по барикадите. Основен обект на полицейските нападения е палатковият лагер на членовете на революционното движение, в който те провеждат гладна стачка с искане за справедливо наказание на убийците на Дилек Доан, която бе убита от полицаи в дома си, през октомври миналата година.

Започналото вчера около 20:00 часа полицейско нападение прерасна в стълкновения между революционерите и тълпите убийци, чакащи удобен момент за да нападнат. По данни на Правно Бюро на Народа, командосите, които са навлезли в квартала с бронирана техника вчера вечерта са открили огън по народа и революционерите, като освен огнестрелни оръжия те са използвали и Бойни Отровни Вещества причиняващи амнезия у всеки, който ги вдиша. От БОВ са пострадали сериозно двама членове на Народен Фронт-Селда Караташ и Ведат Актемур. Жител на квартала е пострадал докато е бягъл за да се спаси от стрелбата на полицаите. Той е със счупен нос, и наранявания в областта на таза. Чааръ Авджъ член на Народен Фронт също е пострадал при полицейското нападение. Поради полицейската блокада екипите на спешна помощ повикани за да окажат медицинска помощ на пострадалите не са успели да достигнат квартала. Има данни, че линейките са били спирани от полицаи, като медицинските работници са били заплашвани от командоси.

През цялата нощ е продължило дежурството на жителите на квартала и революционерите. Адвокатите от Правно Бюро на Народа също са били в квартала по време на нападението, като и те са пострадали от Бойните отровни вещества използвани от фашистките палачи. Адвокатите сравняват снощните събития със случващото се в Кюрдистан през последните месеци, като това не е нито преувеличение нито излишна истерия, а самата истина тъй като фашистката власт на ПСР и Ердоган обявиха война на народа!

Ще продължим да следим събитията…