Какво ще предприемем пред нарастващият расизъм, поощряван от империалистическите държави? Най-върлите ксенофоби са самите империалисти!

Декларация на Анадолска Федерация-Германия(Народен Фронт) във връзка с набиращите все по-голяма сила расистки и ксенофобски политики и действия на европейските държави, спрямо бежанците и мигрантите.

Какво ще предприемем пред  нарастващият расизъм, поощряван от империалистическите държави?

Най-върлите ксенофоби са самите империалисти!

almanya-irkcilik-eylemler-20160222-6Погледнете само какво се случва през последните два дни.

– На 28 Януари, лодка с бежанци тръгнала от турския град Кушадасъ се преобръща край бреговете на гръцкия остров Самос, загинанаха 24 души, 10 от които деца.

-На 29 Януари във водите на егейско море край град Чанакакале, лодка с бежанци потъна. Бяха убити 34 души, повечето от които деца.

Както е видно, МАСОВОТО УБИЙСТВО НА БЕЖАНЦИ продължава.

А КАКВО ПРАВЯТ в това време,  империалистическите държави, които са причината толкова много хора да тръгнат по пътищата на миграцията?

Отговорът на този въпрос е в следващите редове.

В Холандия, лидерът на „Работническата партия“-Diederik Samson, която е част от управляващото мнозинство, изготви план според, който: „Бежанците ще бъдат товарени на кораби и ще бъдат връщани в Турция.“

В Германия партиите от управляващата коалиция CDU/CSU/SPD се договориха за приемането на поправки в закона регулиращ миграцията в страната. Предложението на  расистката, реакционна партия CSU: „бежанците да не могат да  приберат при себе си семействата си за срок от две години“,  бе прието с небивал ентусиазъм от представящата се за „социал-демократическа“ партия SPD

 Срещата на страните членки на ЕС, Заместник министърът на Гърция по въпросите на миграцията Яннис Музалас, в интервю за BBC каза следното : „Белгия  предложи бежанците спасени живи от лодките, да бъдат хвърляни обратно в морето.“ [1]

Министър на друга европейска страна предложи, сред “бежанците изпращани в страната му да няма чернокожи.“ Министър на друга империалистическа държава пък на свой ред поиска в страната му да не бъдат пращани „несемейни бежанци“, друг пък поиска в страната му да бъдат пращани „бежанци със семейства само с не повече от 7 члена.“

Докато империалистите гледат така на въпроса, расистите поставят своеобразна „поанта“

-Вечерта на 29 януари в двора на център за настаняване на бежанци, близо до германския град Щутгард,  в  който е имало 176 души е била хвърлена граната.

Какво ще направим ние за бежанците,  които умират от глад и болести по пътищата, давят се в моретата, които биват унижавани от империалистите, които биват взривявани в лагерите, до които едва достигат живи?

Какво ще предприемем срещу расизма и ксенофобията превърнати в официална политика от империалистите?

Ние като Анадолска Федерация-Германия казваме, че:

Сега не е времето,  в което трябва да леем сълзи.

СЕГА Е ВРЕМЕ В КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ОРГАНИЗИРАМЕ СРЕЩУ РАСИЗМА И КСЕНОФОБИЯТА.

Да се организираме в редиците на Анадолска Федерация срещу расизма!

31.01.2016

АНАДОЛСКА ФЕДЕРАЦИЯ-Германия


Бележки:

1-Може да гледате интервюто на този адрес: https://www.youtube.com/watch?v=CNx9zQBQSDs