НАРОДЕН ФРОНТ: ИСМАИЛ АККОЛ И ФАДИК(ЯЙЛА) АДЪЯМАН СА НАШАТА ГОРДОСТ!

На 1 Февруари тази година, революционерите Исмаил Аккол и Фадик(Яйла) Адъяман, бяхa задържани в гр. Соке, обл. Айдън, в егейския регион на Турция. След задържането на двамата революционери, буржоазните медии гръмнаха с новината, че Исмаил Аккол, е един от Фронтовски бойци, които през януари 1996, влизат в бизнес центъра на холдинга на семейство Сабанджъ, /едно от семействата представляващи едрия монополистичен капитал в Турция/ и наказват със смърт един от членовете на семейството, заради съучастието на Сабанджъ в престъленията на турската лакейска олигархия и фашистката власт срещу народите на Турция. Повече относно тази акция може да прочете във файла, който сме прикачили под това изявление.
Задържането на двамата революционери и налагането на постоянна мярка на задържане на двамата, бе остро осъдено от Народен Фронт с изявление на движението от 2 Февруари тази година.


НАРОДЕН ФРОНТ: ИСМАИЛ АККОЛ И ФАДИК(ЯЙЛА) АДЪЯМАН СА НАШАТА ГОРДОСТ!

ИСМАИЛ АККОЛ И ФАДИК(ЯЙЛА) АДЪЯМАН СА НАШАТА ГОРДОСТ!

ЛАКЕЙСКАТА МОНОПОЛИСТИЧНА БУРЖОАЗИЯ И ВСИЧКИ НАРОДНИ ВРАГОВЕ;

ЩЕ ПРОДЪЛЖИТЕ ДА ДАВАТЕ СМЕТКА ПРЕД НАРОДНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ!

От обедните часове на 2 Февруари насам, всички новинарски сайтове, всички телевизионни канали разпространяват една новина: „Обвинения в Убийството на Сабанджъ-Исмаил Аккол бе заловен.“

devrimci_halkcephesiИздирваният под дърво и камък от империалистите през последните 20 години, Исмаил Аккол, и революционерката-Фадик(Яйла) Адъяман, бяха задържани при полицейска проверка на автогарата в гр. Сьоке, обл. Айдън(Западна Турция). Исмаил Аккол и Фадик Адъяман са двама революционери изпълнени с желанието да потърсят сметка от Американския империализъм окупирал 35 милиона квадратни метра от нашата страна, и лакеите, които продават родината ни на тези мерзавци.

Убийците от Америка и вие лакеите им ПСР, не се бързайте да празнувате…

Не можете да унищожите Фронтоваците, приели саможертвата като свое кредо, в името на това да изтръгнат от сърцето на родината ни забитият от вас нож!

Преди 20 години не само небостъргачите бяха тези, които се разтресоха с куршумите на народната справедливост. Куршумът, които порази семейство Сабанджъ, разтърси вашето експлоататорско и тиранично статукво. Поради тази причина, оставилата своя траен отпечатък в историята на Турция, революционна акция, през последните 20 години бе очерняна всячески , чрез съчинените от всички буржоазни и дребно буржоазни: „интелектуалци, журналисти, експерти по тероризъм.“ конспиративни теории и сценарии.

Но всичко е напразно!

Революционната акция е бистра, както водите на планинския поток, и приятели и врагове разбират, посланието й достатъчно ясно. Нейната сила се крие именно в него. И по-конкретно в политическият контекст на акцията. 20 години не можахте да намерите революционера, който сочехте за един от извършителите на една въоръжена пропагандна акция, 20 години не можахте да възстановите престижа на държавните си институции. А сега, когато трябва с охота да празнувате победата си, нито един ваш министър не излиза да направи, каквото и да било изявление. Никой ваш представител не смее да излезе и да сипе лъжи от рода: “ Ще изличим терористе; Ние всъщност отдавна го наблюдавахме.“ Вместо да сте обзети от радостта от залавянето на Исмаил Аккол, вие стар обзети от страха че ще дойдат още много като Исмаил, вие се страхувате от мисълта, че краят ви наближава.

Вместо да изпитвате неописуема радост от това, че сте заловили двама революционери, вие сте обзети от мисълта, че въпреки подкрепата на империализма, съществуват революционери, които вие 20 години не можете да заловите.

Революционерите могат да попаднат в плен.

Революционерите, могат да загинат мъченически.

Това са реалностите на войната. Не може да има борба без да бъдат взети предвид тези факти и реалности.

В днешният свят да се води борба, чиято цел е осъществяването на революция и завземането на властта, да се води борба за справедливост, означава, да бъдем по-силни от империализма и фашизма. Това е идеологическо превъзходство и идейна победа. Революционерите полит. затворници са изразители на тази победа.

Нашата родина е страната на революционерите, които се борят за справедливост за зажаднелия за правда народ.

Революционерите не са хора, които след като извършат една акция се крият под дърво и камък за да предпазят себе си. Вуйчо дори в периодите, когато борбата е била най-жестока и трудна е останал в страната.

Вашият тираничен строй, създаден върху кръвта на народа, ще бъде сринат. За да псотигнат тази своя цел, като свой основен принцип революционерите приемат нелегалната работа, тое едно от правилата на борбата. Те се придържат към принципът на нелегалност, не за да предпазят себе си, а за да може борбата да бъде разгърната на още по-широк фронт.
Разбира се, че във войната срещу фашизма, се плаща висока цена, която включва попадане в плен и смърт. Падайки, умирайки ще победим в тази война. Това е Анадола, от Къзълдере до Чаалян, от Махир до Шафак е родината на тези, които осветляват пътя към освобождението…

Докато съществуват всички тези държавни институции, които извършват престъпления срещу народа, докато ги има тези монополисти-буржоа, докато продължава империалистическата окупация ще има и революционери, които ще търсят сметка.

Ние ви предупреждаваме:

Ние много добре познаваме фашизма…

Ние; много добре познаваме ненавистта срещу народа и мерзостите на такива като Сабанджълар и всички останали представители на монополистичния капитал. Знаем, що за мръсни и долни отношения могат да имат те с дирекциите на затворите. Познаваме много добре и бандите в затворите, които храните за да вършат мръсните ви работи там…

Знаем, че от вас всичко може да се очаква.

Ако се опитате дори и да докоснете революционерите, взели присърце, жаждата на народа за справедливост, ако навредите по някакъв начин, знайте, че този народ ще ви накара да платите много тежка цена за това. Този народ ще се застъпи за чедата си!

ИСМАИЛ АККОЛ Е НАШАТА ГОРДОСТ!

ФАДИК АДЪЯМАН Е НАШАТА ГОРДОСТ!

ДА ЖИВЕЕ НАРОДНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ!

ВОЙНА ДО ОСВОБОЖДЕНИЕТО!

НАРОДЕН ФРОНТ

[divider]