ПЕТИЦИЯ НА МЕЖДУНАРОДНА ПЛАТФОРМА СРЕЩУ ИЗОЛАЦИЯТА

КРАЙ НА ДЪРЖАВНИЯ ТЕРОР СРЕЩУ КЮРДСКИЯ НАРОД И ЖИТЕЛИТЕ НА ИСТАНБУЛСКИТЕ КВАРТАЛИ: АРМУТЛУ, ГААЗИ И ОКМЕЙДАНЪ!

Под претекста- „борба с тероризма” вече месеци наред, срещу жителите на кюрдски градове, като Джизре, Сур, Нусайбин и Силопи се извършват кланета. Тези Кюрдски райони биват блокирани от страна на правителствените сили и наелението там бива тероризирано.

При нападенията организирани от страна на държавата в Турция и Кюрдистан, в последните месеци, загинаха близо 1000 души, като в голямата си част това са мирни жители, цивилни.

В западната част на Турция, в Истанбул и по специално в кварталите, в които има организирана съпротива, като Армутлу, Окмейданъ и Гаази, след убийствата по време на протестите за парка Гези, и паралелно на войната срещу Кюрдския народ, в тези квартали се извършват убийства без съд присъда на членове на лявата опозиция. Като тези случаи зачестяват в последните няколко месеца.

На 24 Юли 2015, подчиненото на Таийп Ердоган правителство, започна най-мащабното си нападение срещу своите противници, което е осъществявало до ден днешен.

По време на полицейските операции срещу лявата опозиция и революционерите в 26 области на Турция, според данните изнесени в медиите, бяха задържани 298 души. Членът на Народен Фронт, революционерката-Гюнай Йозарслан, без да бъде направено, каквото и да било предупреждение към нея, бе екзекутирана от полицията, в частен дом в кв. Бааджълар/ Истанбул. За да попречи на погребението ѝ със сила, полицията в продължение на 2 дни блокира квартал „Гаази”, като по време на своето нападение полицията обгази целият квартал с хвърлените от нейна страна газови гранати. Нападението бе отблъснато след мощна съпротива.

Най-известният случай на полицейска екзекуция е този на Дилек Доан. Тя бе убита пред очите на близките си, в дома си в кв. Армутлу. Семейството настоява, убиецът на дъщеря им Юксел Могултай да бъде наказан.
В следващите месеци след този случай, Дилян Кортак, Ширин Йотер и Йелиз Ербай бяха убити в различни квартали на Истанбул, като тези действия бяха напълно целенасочени и съзнателни.

Бдението за справедливост за Дилек Доан, в кв. Армутлу, което продължава вече месеци наред, основното искане е убиецът, който е известен на съда а бъде наказан. Този протест постоянно става обект на нападения от страна на полицията.

Адвокатите от „Правно Бюро на Народа”, които започнаха бдение за справедливост в кв. Окмейданъ, за техният доверител Беркин Елван, настояват, неговите убийци да бъдат наказани.

Правителството, което се опитва чрез тези убийства да всее страх у народа в тези квартали, се стреми да изпълни своя план за „градско благоустрояване”.
Както в кв. Сур на гр. Диярбекир, в гр. Джизре и гр. Нусайбин, така и в кв. Армутлу и Окмейданъ, съпротивата срещу нападенията продължава и народът продължава да иска справедливост.

 

НИЕ СМЕ СОЛИДАРНИ СЪС КЮРДСКИЯ НАРОД, КАКТО И С ВСИЧКИ ПРОГРЕСИВНИ И РЕВОЛЮЦИОННИ СИЛИ СЪПРОТИВЛЯВАЩИ СЕ СРЕЩУ КЛАНЕТАТА И НАПАДЕНИЯ НА ТУРСКАТА ДЪРЖАВА!
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ТУРЦИЯ НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА ПРЕКРАТИ КЛАНЕТЕТА И НАПАДЕНИЯТА!

НАСТОЯВАМЕ, УБИЙЦИТЕ НА БЕРКИН ЕЛВАН, ДИЛЕК ДОАН, КАКТО И НА ВСИЧКИ ХОРА УБИТИ ОТ ДЪРЖАВАТА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ!

 

Международна Платформа срещу Изолацията


 

Към петицията: https://www.change.org/p/cumhurbaskanligi-tccb-gov-tr-ende-der-staatlichen-gewalt-in-türkei-kurdistan?recruiter=6097395&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_for_starters_page&utm_term=des-lg-no_src-no_msg