Полша противозаконно арестува член на Народен Фронт

Фашизмът със своята безскрупулност, продължава да се изпречва на пътя на революционерите, навсякъде по света. Не само властта ПСР слугува на Американските и всички останали империалисти. Подобно на фашистка Турция и правителството на Полша слугува при това, доста добре на империализма. Лидерът на управляващата страната партия-Право и Справедливост, Ярослав Качински, в последно време чрез своите изказвания в публичното пространство спомага за това расизмът в Европа да расте с всеки изминал ден. Освен това обаче, той има и участие в нарушаването на човешките права и гражданските свободи в тази страна. Неговата партия е една консервативна, дясна партия, позната със своите анти-емигрантски и ксенофобски позиции.

Проамериканската партия-Право и справедливост, продължава да прилага изтезания спрямо революционерите! Плоското правителство, сключващото тайни спогодби в фашистката власт на ПСР извършва престъпление!

На 24.01.2016 година, около 14:30 часа на ГКПП между Frankfurt an der Oder(Германия) и Слубице(Полша), полската гранична полиция задържа Ердал Гьокоглу, без да има каквато и да причина за това. Гьокоглу, притежава паспорт на друга европейска страна, който му дава право да се движи свободно в рамките на ЕС. След задържането си, граничните полицаи нанасят побой на революционера, в последствие той обявява гладна стачка, която към момента на писане на тази статия е в своя 32 ден. И към настоящият момент на Ердал Гьокоглу не са предоставени нито витамин B1, нито захар, нито вода, а те му се полагат при положение, че той провежда подобна акция. Чрез недостойно претърсване при което той бива насила събличан гол, чрез налагането против волята му да облича затворническа униформа и оковаването на краката му с вериги, върху него се упражняват, както физически така и психологически мъчения. И днес на 32. от ареста си, Ердал Гьокоглу продължава своята гладна стачка. Що се касае до исканията на Гьокоглу, те са следните:

[highlight]1. Мъченията и униженията на които е подложен в затвора да бъдат прекратени незабавно.
2. Незабавна отмяна на постоянната мярка за задържане, поради нейното противоречие със законите на страната.[/highlight]

В същото време, полската лакейска държава, всячески неглижира исканията на полит. Затворника, и се опитва възможно най-скоро да осъществи искането за екстрадиция на Турция, като продължава да упражнява мъчения и тормоз спрямо Е. Гьокоглу.

Е. Гьокоглу е пребит от командоси на полската полиция. Без адвокатите му да бъдат уведомени за задържането му той е прехвърлян между три полицейски управления и три затвора в Полша.

Адвокатите му, които са се опитвали да получат за среща са подавали многократно молби, но те са били отхвърляно без да се излагат мотиви за отказа. На 13. ден от задържането му, полската полиция е предоставила еднократно писмено разрешение за свиждане, като през цялото време на срещата между адвоката и арестанта полицаи са записвали всички с видео камери. По този начин и върху двамата е бил упражняван психологически натиск.

На първото заседание по делото срещу Е. Гьокоглу, проведено на 17 Февруари, бе взето решение мярката му за задържане под стража да продължи докато тече делото. Защитата на Гьокоглу поиска съдът да освободи революционера срещу парична гаранция, но това искане бе категорично отхвърлено от съдебния състав.

Към настоящият момент Е. Гьокоглу се намира в затвора в гр. Шчечин. Гладната стачка на Гьокоглу който страда от синдрома на Wernicke-Korsakoff продължава вече повече от 30 дни.

От както бе уповестено, че Ердал е пленен в Полша, членовете на Народен Фронт в цяла западна Европа, провеждат протестни акции пред дипломатическите представителства на полската държава в Белгия, Германия и Англия.

Във връзка с удължаването на срока за задържането на полит. Затворника, който е член на Народен Фронт-Белгия, представителството на движението в западноевропейската страна публикува свое изявление. Пълният превод на текста на изявлението може да прочете тук