Революционер загина при акция срещу наркодилъри в Истанбул

В нощта на 13 Май 2016 година, група милиционери извършиха акция срещу частен дом в истанбулския квартал Гаази, за които са получили сведения от жители на квартала, че се използва като нарколаборатория и място, в което се продават наркотици и по-конкретно хероин. Освен за продажби, мястото се е използвало и като снабдителен пункт за дилъри от съседни квартали.

Реджеп Хасар
Реджеп Хасар

С цел да потърсят сметка от пласьорите на отрова, народната милиция е организирала акция по нахлуване и разтуряне на обекта. При нахлуването на милиционерите, дилърите са открили огън по революционерите, като един от милиционерите-Реджеп Хасар(Recep Hasar) е бил тежко ранен. След като е откаран в болница, Реджеп започва своята тежка борба за живот, която той изгуби на сутринта 26 Май, близо две седмици след раняването си.

Реджеп Хасар е знаме на революционерите в борбата им срещу политиките на империализма и лакейската олигархия за деградация и дегенерация упражнявани от тях върху народните маси. Бандите разпространяващи наркотици, каращи насила жени и млади момичета да проституират, разиграващи хазартни игри са инструменти използвани от империализма и фашистката власт за провеждането на тези политики. Бандите са народно врагове!

Достойните чеда на народа като Реджеп Хасар, Хасан Ферит Гедик, който бе подло убит в края на месец септември 2013 година и като другаря Бирол Карасу, който загина от куршумите на мафиоти в края на 2006 година, са знаме в ръцете на революционерите и народа в борбата срещу деградацията. Докато има такива достойни синове като Реджеп Хасар, този народ не ще бъде отровен и превърнат в дегенерирала сива апатична маса скотове, които безропотно да чакат своя край мачкани между зъбчатите колела на експлоатацията.

РЕДЖЕП ХАСАР Е БЕЗСМЪРТЕН!

ДА ОТХВЪРЛИМ ДЕГРАДАЦИЯТА, ДА СЕ ОБЕДИНИМ И БОРИМ СРЕЩУ НЕЯ!