ИСТАНБУЛ: Полицаи простреляха журналистка

Днес в обедните часове полицаите-убийци на ПСР са открили огън по група революционери в района на бедняшките къщи по пътя за язовира в истанбулския квартал „Гаази“. При нападението репортерката на социалистическото седмично списание Yürüyüş(Поход)-Ебру Йешилърмак(Ebru Yeşilırmak) е била простреляха в гърба. Освен Йешилърмак при стрелбата е бил ранен и членът на Народен Фронт, Гьокхан Йълдъръм.
Със собствени сили Йълдъръм е успял да пренесе ранената журналистка до къща в района, където са се приютили двата. Полицаите на свой ред са дошли с още подкрепления на мястото, където се е разиграла случката. След това са се отправили към дома, където са се намирали Йълдъръм и ранената Йешилърмак. Убийците са нахлули вътре, като са сложили белезници на репортерката и въпреки, че е била ранена са я влачели запушвайки и устата са я качили насила в микробус. Според данните с които разполага редакцията ни, състоянието на Ебру Йешилърмак е критично, белият ѝ дроб е раздробен на парчета. Тя е загубила много кръв и поради тази причина се налага кръвоприливане. Народен Фронт отправи призив към всички, които имат възможност да дарят кръв за Йешилърмак. И към този час лекарите в университетска болница Джеррахпаша в Истанбул, се борят за живота на революционерката.

Предлагаме на нашите читатели разказа на Гьокхан Йълдъръм, който днес по обед е бил заедно с репортерката на списание Поход, Ебру Йешилърмак.

„Днес 27 Юни, заедно с репортерката на списание Yürüyüş(Поход)-Ебру Йешилърмак(Ebru Yeşilırmak) разпространявахме списанието в района на лесопарка на квартал „Гаази“ в Истанбул. След като обиколихме района, си тръгнахме с автомобил от мястото.Когато напускахме района, два черни микробуса VW транспортер и един сив микробус марка Fiat Doblo, ни препречиха пътя, от тях излязоха няколко полицаи с насочени към нас оръжия. Когато видяхме оръжията без да спираме продължихме пътя си. Докато се опитвахме да се измъкнем, те откриха огън по автомобила ни. При стрелбата Ебру Йешилърмак бе ранена в областта на лявото рамо. След това слязох от автомобила и заведох Ебру до една къща наблизо. Полицаите ни бяха проследили, след като оставих Ебру и излязох ги видях как те тръгнаха срещу мен с насочени оръжия. Започнаха да ме гонят по улицата, докато бягах те стреляха по мен. Полицаите знаеха, че аз съм член на Народен Фронт в кв. Гаази, и че Ебру Йешилърмак е репортер на списание Поход. Ако бяхме спрели с колата те още там на място щяха да ни убият. Защото те директно насочиха оръжията и започнаха да стрелят по нас. Ние двамата всяка седмица разпространяваме списание Поход. Това бе много добре известно и на полицаите. Освен това, по намерението на полицаите бе много ясно, след като те не я качиха в линейка въпреки, че е ранена, показателно бе и фактът че запушваха устата ѝ. За всичко, което може да се случи на Ебру ще бъдат отговорни както полицаите от двата черни микробуса, сивия фиат добло, и бронираните автомобили с кодове: S84 и S47, така и всички останали полицаи-убийци на ПСР, попречили на навременното лечение на Ебру.“

Видео заснело насилственото извеждане на Ебру от полицаите-убийци

https://twitter.com/alihaydardgn/status/747406979597996032

 

https://twitter.com/alihaydardgn/status/747405214555246592