Изявление на списание Yürüyüş относно раняването на тяхна репротерка

Изявление на редакцията на списание Yürüyüş(Поход) относно прострелването от полицаи на репортерката им Ебру Йешилърмак

ПОЛИЦАИТЕ-УБИЙЦИ НА ПСР, СЕ ОПИТВАТ ДА УБИЯТ РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ В ИСТАНБУЛСКИЯ КВАРТАЛ „ГААЗИ“!

ПРИ НАПАДЕНИЕТО НА ПОЛИЦАИТЕ-УБИЙЦИ РЕПОРТЕРКАТА НИ ЕБРУ ЙЕШИЛЪРМАК БЕШЕ РАНЕНА!

В обедните часове на 27 Юни, полицаите-убийци на ПСР, първо са проследили , а послед са препречили пътя на автомобил, в който се е намирала репортерката ни Ебру Йешилърмак. Полицаите са спукали една от гумите на колата, след което са открили огън по слезлите от нея хора. При стрелбата на полицаите, нашата репортерка Ебру Йешилърмак е била ранена в гърба.

Yuruyus-logo-kКъщата, в която е била отведена ранената журналистката от списанието ни, също е била обградена от полицаите. Близо един час те не са позволявали на никого да се доближи до дома, насочили са оръжия и срещу повикания на място екип на спешна помощ.

Повече от час не е било позволено на спешните медици да окажат първа помощ на пострадалата. Докато нашата репортерка е губела кръв, районът около къщата, в която тя се е намирала е бил блокиран с бронирани автомобили и десетки командоси.
След обсадата полицаите са нахлули вътре и са отвели репортерка ни със запушена уста и с белезници на ръцете, като са я качили в брониран автомобил, с който са я откарали в болницата.

ПСР напада демократичните ни институции, тя се опитва да попречи на свободното движение на народа ни, на революционерите по улиците. Нашата репортерка излиза от редакцията ни и не след дълго става обект на въоръжено нападение. Близо час е била оставена ранена да бере душа, като в това време полицията не е допускала никой да се доближи до квартала. Полицаите-убийци на ПСР, стреляйки по слезлите от автомобила, и пречейки на оказването на медицинска помощ на репортерката ни, ОТКРИТО СА СЕ ОПИТАЛИ ДА Я УБИЯТ!

И това си деяние, те ще опитат да легитимират с демагогиите за тероризъм, с лъжите, че е избухнала престрелка.

Редакцията на списание Yürüyüş бе нападната два пъти за последните два месеца. Репортерите ни бяха нападани на два пъти при връщането си от печатницата, където се печата списанието ни, като при тези нападения репортерът ни Дурукан Адъян бе задържан и впоследствие арестуван. Днес нашата репортерка бе ранена при въоръжено нападение на полицията, екипът на спешна помощ бе възпрепятстван да ѝ окаже неотложна помощ, като по този начин се целеше тя да бъде убита. Всички тези репресии не могат да сломят нас, екипът на списание Yürüyüş! Докато вие се опитвате да ни унищожите, ние ще се множим и ще станем по-силни. Осакатихте разпространителите на списанието ни, не ви стигна, че ги убихте на сред улицата, арестувахте Енгин Джебер и го убихте с мъченията си. Всички тези репресии не успяха да ни накарат да си замълчим през всичките, 30 години от както съществуваме. И днес устроените от вас заговори, опитите ви за масови убийства, няма да успеят да ни накарат да замълчим. Ще продължим да защитаваме нашите демократични институции и правото на народа да се информира с цената на живота си.

СПИСАНИЕ YÜRÜYÜŞ Е ГЛАСЪТ НА НАРОДА, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАГЛУШЕНО!

ЕБРУ ЙЕШИЛЪРМАК Е НАШАТА ЧЕСТ!

ПОЛИЦАИТЕ-УБИЙЦИ НА ПСР НЕ МОГАТ ДА НИ СЛОМЯТ!

27 Юни 2016
Редакция на списание Yürüyüş