НАРОДЕН ФРОНТ: ПСР Не може да се бори за демокрация!

 Във вечерните часове на 15 Юли 2016, от група офицери участващи в хунта и намиращи се на различни нива в йерархията на въоръжените сили, бе започнат опит за преврат срещу правителството на ПСР. В последствие този опит за преврат бе удавен в кръв от властта на ПСР[ref]Управляваща фашистка партия в Турция[/ref].

Не е случайност, че на този етап от своята война срещу народа фашизмът на ПСР, се изправя пред вътрешни междуособици. В това няма нищо неочаквано…

Започналите малко преди свикването на Висшия Военен Съвет сред различните кръгове в армията борби за власт, очаквано щяха да ескалират и да прераснат в открит конфликт. Не беше ясно обаче, дали тези, които искат да бъдат отстранени ще се осмелят да извършат такъв преврат. Но едно беше ясно, рано или късно този конфликт щеше да ескалира.

Военните кадри, които ПСР, искаше да отстрани и недоволните от нея, макар и недобре организирани и свързани по между си предприеха опит за извършване на военен преврат, чрез който от една страна искаха да наложат силата си върху ПСР, и от друга да ѝ се противопоставят открито. Но още от самото начало ПСР успя да овладее положението и стъпка по стъпка ликвидира превратаджиите.

Превратаджиите още от самото начало заявиха, че не действат в интерес на народа и, че ще се подчинят на империалистите. По този начин те ясно показаха, своята същност. В същото време ПСР, надава радостни възгласи от рода на : „ето ние се съпротивлявахме срещу преврата и го ликвидирахме…“ Сега тя вижда себе си още по-силна от преди. Но знае много добре, че не е в безопасност. Защото тя води война срещу народа. Защото налице, е създадената от нея картина на глад и нищета. Тя е в криза, защото не може да бъде най-добрият лакей на империализма, а само един плужек, който се влачи подир господарите си. Накратко казано, основният проблем на ПСР не са различните сили в армията. Тя вижда народа, като свой основен проблем и сила, която застрашава съществуването ѝ… Властта много добре знае, че рано или късно ще ѝ бъде потърсена сметка за всички престъпления извършени срещу народа. Именно поради тази причина, докато ликвидираше военните превратаджии тя призова своите поддръжници да излязат на улицата. Така тя се опитва да организира, ръководи и насочва действията им…

Въпреки, че предишната нощ призивът на ПСР, не срещна голям отклик, по улиците в различни райони се събраха немалко хора, това се дължеше най-вече, че тези тълпи бяха водени от цивилни полицаи и кадри на реакционното движение…. Това са анти-народни сили, които самата ПСР подкрепя и въоръжава.

ПСР иска да хвърли срещу народа тези тълпи от реакционни-фашистки елементи, като по този начин тя цели да го сломи… Точно поради тази причина, въпреки, че превратаджиите вече са ликвидирани и не са реална заплаха за него, фашизмът на ПСР призовава своите поддръжници и тази вечер да излязат на улицата. Той иска да хвърли срещу народа събралите се тълпи и избивайки народа да укрепи своята власт.

ПСР не може да нито да защитава, нито да се бори за демокрацията. Ликвидирайки преврата срещу нея, ПСР няма как да се превърне в сила защитник на демокрацията. Въпреки осъществения опит за преврат срещу нея, няма как ПСР да бъде легитимна власт. Нито превратаджиите са нелегитимни, нито пък ПСР е легитимна сила. ПСР, е тази, която, чрез налагане на своята сила, и изборни машинации превърна изборите в един театър на абсурда, тя е тази, която със сила заставя хората да я изберат. Сега всички буржоазни партии са застанали зад ПСР, и държат речи в прослава на демокрацията, те дават нови сили на фашизма на ПСР. Веднага забравиха, как ПСР чрез всякакви изборни фалшификации искаше да ги отстрани от изборите.

Противопоставяйки се на превратa организиран срещу нея, фашистката власт на ПСР, няма и не може да бъде пръв защитник на демокрацията. ПСР продължава да упражнява своите фашистки политики за да сломи и подчини народа. И изтъквайки като претекст този преврат още повече засилва своите нападения. Сега тя иска да легитимира убийството на народни чеда и своите фашистки политики, посочвайки като заплаха този опит за преврат.

ПСР е една фашистка и страхлива партия… През първите часове на преврата нейните представители не можаха да продумат и дума… Докато не се увериха, че могат отново да установят своя контрол, те се спотаиха и останаха в изчаквателна позиция. Когато видяха, и разбраха, че превратаджиите са слаби и неорганизирани, едва тогава се задействаха и започнаха да държат речи в защита на демокрацията и да раздават команди на всички. Те отправиха призив към целия народ: „излезте по площадите във всички градове, защитете нашата демокрация, съпротивлявайте се срещу поддръжниците на паралелната държава[ref]Теза лансирана от фашистката ПСР, според която до скорошният „ментор“ на Ердоган и пръв негов приятел, ислямският проповедник Фетуллах Гюлен, живеещ от дълги години в САЩ, заедно със своите привърженици в Турция е изградил паралелни структури в държавните институции. Конфликтът между двама ескалира след корупционните скандали от декември 2013 година.[/ref] , изменници на родината.“

Какви демократи? Не сте ли вие, които нападате хората излезли на улицата за да търсят правата си, с бомби, куршуми, с водомети, с бронирани автомобили, с хиляди войници и полицаи? Не сте ли вие, които убивате народните чеда в къщите им и насред улицата? Този народ много добре ви познава… Знае ви от куршумите ви, от газовите ви гранати. Познава ви от куршумите в тялото си. Не можете да заблудите никого, народът много добре познава вашето кърваво фашистко лице!

Обръщаме се към онези народни маси, които подкрепят ПСР!

Борбата за демокрация, е борба срещу фашизма. Демокрацията е неделима част от независимостта на нашата страна. Няма как да се очаква, тези, които не слеят да противоречат за нищо на своите империалистически господари, да донесат демокрация за народа. Борбата за демокрация, означа да се бориш срещу фашизма и империализма. А, властта на ПСР е една фашистка власт, марионетка на империализма. ПСР е партия, която заедно с Израел носят на народите само кръв и сълзи.

За нея демокрацията не е нищо друго освен празни приказки. За тях демокрацията означава да напълнят личните си сейфове и черните си партийни каси. За тях тя е собствените им палати и дворци. А, за народа ни демокрацията означава, още повече глад и нищета. Означава народът ни да остане безработен и бездомен. Ето защо нека не се оставяме на ПСР да ни подвежда с лъжите си. ПСР няма как да стане добра партия, само защото е дала някакви трохи на народа ни, който и без това е докарала със собствените си ръце до просешка тояга. Това, че са дали трохите от гуляите си народа, не значи, че са добри, а че са крадци и измамници, които го експлоатират до мозъка на костите му. Ето защо не вземайте страната на ПСР, не нападайте народа, не заставайте срещу хора бедни като вас.

Народе наш!

Сега фашизмът на ПСР, изтъквайки като претекст преврата отново ни напада, подготвя своите нови нападения… Първото нещо, което направиха снощи бе да нападнат революционерите, и кварталите, в които те имат влияние. Те опити за нападения бяха отблъснати успешно. Но това не значи, че ще откажат да нападат. Сега техните опити да организират собствените си банди, и да ги изкарват на улицата, с призиви, като таз вечершния няма да спрат. Ще продължат да организират и въоръжават реакционните си фашистки банди, срещу народа. Народът ни трябва а вземе мерки за безопасността на своите квартали и личната си безопасност. Длъжни сме да се организираме заедно с революционерите, срещу нападенията на фашистките банди, които снощи излязоха по улиците, под претекста да се противопоставят на на превратаджиите. За тази цел нека се организираме и подготвим отбраната си със всякакъв вид оръжия и да се съпротивляваме срещу тези фашистки нападения.

Народе наш, да излезем на улицата!

Но не за да подкрепим фашизма на ПСР, а за да воюваме срещу фашизма! За да извоюваме една независима и демократична страна за народа.

Да излезем на улиците, но не за да станем част от реакционната-фашистка тълпа на ПСР, а за да предпазим себе си и квартали те си, и за да отговорим на войната срещу народа обявена от ПСР, с войната на народа!

ДА СЕ ОБЕДИНИМ, ДА ВОЮВАМЕ И ДА ПОБЕДИМ!

ПРОКЛЕТ ДА Е ФАШИЗМЪТ!

ДА ЖИВЕЕ БОРБАТА НИ ЗА НЕЗАВИСИМА И ДЕМОКРАТИЧНА ТУРЦИЯ!

НАРОДЕН ФРОНТ

16.07.2016