НАРОДЕН ФРОНТ: Какво се случи на 15 Юли?

Изявление на комитета за Международни връзки на Народен Фронт-Турция

НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕМ ПРЕД ФАШИЗМА НА ПСР!
ПСР НЕ МОЖЕ ДА СЛОМИ НАРОДА, ОБЯВЯВАЙКИ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ!

В нощта на 15 Юли, сблъсъкът между две марионетки на империализма в Турция, прерасна в опит за преврат, а след потушаването му пък този сблъсък се превърна в демонстрация на сила от страна на ПСР.

suriye-halkcephesi-aciklama-20160702-2Опитът за преврат, който е следствие от борбата за власт между ПСР, и Фетуллах Гюлен, които в миналото бяха в много добри отношения, води своето начало от 2012 година. Тези две групи лакеи на империализма, които използват религиозните чувства на народа, за да постигнат целите си, заедно управляваха страната до 2012 година, и заедно безскрупулно експлоатираха народите на Турция. Сблъсъкът между тези две групи се поражда от това, кой какъв дял да има в тази експлоатация и доколко да се облагодетелства от нея.

Ето защо всички речи в защита на демокрацията, не са нищо друго освен лъжи! Тези, които ПСР днес нарича „превратаджии, предатели на родината“ са командирите, които през 2011 година избиха 35 души в село Робоски[ref]Материали за случая може да намерите тук (на английски език)[/ref]. Тогава Реджеп Таийп Ердоган бе изразил безусловната си подкрепа за тях. Днешните превратаджии, са командирите, които Реджеп Таийп Ердоган бе възнаградил с медал за особени заслуги.

Реджеп Таийп Ердоган не може да бъде представян, като пръв борец за демокрация, само защото срещу него бе извършен опит за преврат. От деня, в който е дошъл на власт, неговите ръце са изцапани с кръвта на всеки убит човек, на всеки човек измъчван по затворите, на всеки човек убит в дома си без съд и присъда! Основната отговорност за всички кланета извършени в Кюрдистан е на сегашният президент Реджеп Таийп Ердоган.

Народите на Турция много добре знаят, какво е преврат. Народът, преживял военния преврат от 1980 година, срещу който се е борил и заплатил цената за съпротивата с живота си, много добре знае, че дошлата с „избори“ , с подкрепата на империализма, на власт ПСР, ще надмине хунтата от 1980 година. А и решенията взети веднага след 15 Юли, приличат на тези на хунтата дошла на власт преди 36 години.

 

[highlight]15 Юли… 240 души бяха убити.[/highlight]

[highlight]8 660 души бяха задържани.[/highlight]

[highlight]6 319 войници, 1 481 съдии и прокурори и 650 цивилни бяха задържани, на 990 души бе наложена постоянна мярка за задържане.[/highlight]

[highlight]Срещу 2 843 съдии и прокурори в цяла Турция бяха започнати следствени действия.[/highlight]

[highlight]979 магистрати бяха задържани, на 632 от тях бе наложена постоянна мярка за задържане.[/highlight]

[highlight]113 магистрати от Върховния Административен съд и Върховния Касационен Съд, бяха задържани, на 112 от тях бе наложена постоянна мярка за задържане.[/highlight]

[highlight]48 от членовете на Върховния Административен Съд бяха уволнени.[/highlight]

[highlight]Само за 3 дни, 55 403 държавни служители бяха отстранени от работа.[/highlight]

[highlight]21 738 служители на Министерството на Образованието и Науката бяха отстранени от длъжност.[/highlight]

[highlight]Лицензите на 21 000 служители в частни образователни институции бяха анулирани.[/highlight]

[highlight]8 777 служители от централните и местните управления на Министерството на Вътрешните Работи бяха отстранени от работа.[/highlight]

[highlight]Съветът за Висше Образование поиска оставката на 1 577 декани.[/highlight]

[highlight]4-ма ректори бяха задържани.[/highlight]

 

На заседание на Министерски Съвет състояло се на 20 Юли бе взето решение за обявяване на извънредно положение в страната за срок от 3 месеца.

Т.е след чистката извършена в цяла Турция, забраните за излизане на улицата, убийства без съд и присъда, и екзекуциите на сред улицата, забраняването на периодични издания, предавания по радио и телевизия, претърсването на хората буквално на всяка крачка от полицията, закриването на дружества, ПРОВЕРКАТА И ЗАБРАНЯВАНЕТО на всякакви филми, песни, стихотворения и книги бяха ОФИЦИАЛНО РАЗРЕШЕНИ!

Всички тези решения и практики на властта по нищо не се различават от тези на ФАШИСТКАТА 12-СЕПТЕМВРИЙСКА ХУНТА!

НИЕ, НЕ ПРИЗНАВАМЕ ОБЯВЕНОТО ОТ ПСР ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ!

НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕМ ПРЕД ФАШИЗМА!

Народен Фронт-Турция, Комитет за Международни Връзки

21 Юли 2016г.

antiemperyalistresist@gmail.com