Отговорни за Клането в град Газиантеп са Империализмът и Неговият Лакей ПСР! Ще потърсим сметка, от тези, които превърнаха сватбата в погребение!

Изявление на Комитета за Международни Връзки на Народен Фронт-Турция, по повод на клането в град Газиантеп от 21 Август 2016, при което бяха убити 54 души, а близо сто бяха ранени.

[divider]

При бомбеното нападение извършено от член на ИДИЛ, срещу сватбено тържество на улицата в град Газиантеп на 21 Август, загинаха 54 души, които в по-голямата ти част бяха деца, а близо 100 души бяха ранени. Машата на империалистите ИДИЛ, които потопиха целият свят в кръв, взривявайки бомби на всяко оживено място, което види се опитва да всее паника и страх сред народа и по този начин цели да го сломи.

suriye-halkcephesi-aciklama-20160702-2Империалистите, които създадоха реакционни банди като Ал Нурса, ССА и ИДИЛ, за да могат да контролират Сирия, както си пожелаят, не можаха да постигнат желаният от тях резултат в продължаващата вече 5 години гражданска война. Днес, империалистите и техният лакей ПСР са тези, които покровителстват тези банди и им предоставят всякакви възможности, оръжия и обучение.

Турция се превърна в страна, в която бойците на ИДИЛ и на другите реакционни банди се разхождат напълно свободно, и през която те могат да преминават свободно в Сирия. Като резултат от политиките на ПСР спрямо Турция, кръвта на народа бе пролята в кланетата в град Суруч, град Анкара, площад Сутан Ахмед, Таксим, летище Ататюрк и град Газиантеп. Основната отговорност за тези кланета е на ПСР, като резултат от нейните политики народите на Анадола преживяват тези кланета.

ПСР изтъквайки като мотив тези взривове напада нашите демократични права. Докато напада всички, които не мислят като нея и са опозиция на нейният режим, не прави нищо по отношение на тези които проливат кръвта на народа. Защото ПСР се храни с кръвта на народите, тя всячески се опитва да избегне отговорността си за кланетата, които преживява народа.

Ние няма да се предадем пред тези кланета. Ще потърсим сметка, от тези които се хранят с кръвта ни. Ще потърсим сметка за всяка капка кръв и за всеки убит човек. Главният виновник за тези кланета са ПСР и империалистите. Няма да позволим империалистите да ни избиват толкова лесно, няма да им позволим повече да превръщат сватбата ни в погребение!

НЯМА ДА БЪДЕМ ЖЕРТВИ НА ИМПЕРИАЛИЗМА, А НЕГОВИ УНИЩОЖИТЕЛИ!

ОТГОВОРНА ЗА КЛАНЕТО В АНТЕП, Е ПСР, КОЯТО ВСЯЧЕСКИ ПОДКРЕПЯ ИДИЛ!

ИМПЕРИАЛИЗМЪТ ЩЕ БЪДЕ СЛОМЕН, БОРЕЩИТЕ СЕ НАРОДИ ЩЕ ПОБЕДЯТ!
Народен Фронт-Турция, Комитет за Международни връзки

22.08.2016