ПСР ДОКАЗВА, КАКВО ВСЪЩНОСТ Е НЕЙНОТО РАЗБИРАНЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ, РАЗРУШАВАЙКИ СГРАДАТА НА НАРОДНИЯ СЪВЕТ, В КОЙТО НАРОДЪТ СЕ УЧИ ДА УПРАВЛЯВА САМ СЕБЕ СИ!

ПРАВНО БЮРО НА НАРОДА

Изявление № 490 ; Дата: 31.08.2016

ПСР ПОКАЗВА СВОЯТА НЕНАВИСТ СРЕЩУ НАРОДА НАПАДАЙКИ МЛАДЕЖИ ЛЕКУВАЩИ СЕ ОТ ЗАВИСИМОСТ КЪМ НАРКОТИЦИТЕ И ЦЕНТЪРЪТ, В КОЙТО ТЕ СЕ ЛЕКУВАТ!

НАРОДНИТЕ СЪВЕТИ СА ЛЕГИТИМНИ ДЕМОКРАТИЧНИ ИНСТИТУЦИИ!

ПСР ДОКАЗВА, КАКВО ВСЪЩНОСТ Е НЕЙНОТО РАЗБИРАНЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ, РАЗРУШАВАЙКИ СГРАДАТА НА НАРОДНИЯ СЪВЕТ, В КОЙТО НАРОДЪТ СЕ УЧИ ДА УПРАВЛЯВА САМ СЕБЕ СИ!

На 31 Август, около 04:00 часа сутринта бяха извършени полицейски нападения срещу квартал „Гаази“, квартал в който живеят бедни трудови хора, и в който революционерите представляват организирана сила. Полицейски нападения имаше и срещу демократичните институции на народа.

Сградата на Народния Съвет на квартал „Гаази“ бе сравнена със земята, разрушени бяха и стоянки за таксита, и чаени градини. Центърът за Борба с Наркоманията и Пороците-Хасан Ферит Гедик, бе буквално окупиран от полицията, а лекуващите се младежи и служителите на центъра бяха задържани. Имената на задържаните са: Хюсеин Полат, Байрам Улаш Демир, Баръш Йозчелик, Мурат Шен, Седа Челик, Хюсние Айдън, Хасан Джем Шарклъ, Ахмет Торун, Абдулреззак Акаслан, Али Хайдар Кая, Шияр Йълдъз, Уур Делер, Мюджахит Емре Екинджи, Мухаммед Аккая, Доукан Башкая.

hhbНа 25 Август 2016г. Група от 7 души доброволци към Центъра за Борба с Наркоманията и Пороците-Хасан Ферит Гедик, и зависими в процес на лечение бяха задържани край курорта Кумбаа в област Текирдаа, където бяха отишли на почивка. Доверителите ни бяха държани 4 дни в ареста без да им бъде позволено да се срещат с адвокатите си, и без да бъдат дадени захар и вода на тези от тях които бяха започнали гладна стачка срещу противозаконното задържане. Едва на 5-тият ден от задържането им те бяха отведени в прокуратурата. Шестима от нашите доверители бяха освободени, но на Гюлтен Матур, която в миналото е била подсъдима, бе наложена постоянна мярка за задържане, без да има някакви конкретни доказателства на лице срещу нея. Като съдът се позова на „данни от разузнаването“ и на измислени „протоколи изготвени от полицията“ за да наложи тази мярка. Днес заедно с тези нападения можем да си дадем по-добра сметка, каква е била целта на това задържане. Разбираме, че ПСР иска да унищожи всички институции и канали, чрез които народът може да разреши сам своите проблеми, така тя се опитва да го накара да изпадне в отчаяние.

Народният Съвет, бе място, което с всеки изминал ден ставаше все по-хубаво. С фиданки в двора му, с неговата червена сграда, с решенията взети от него, с проблемите които е разрешил, той носеше СИГУРНОСТ и НАДЕЖДА на народа, който виждаше, че може да разреши проблемите си без да разчита на някого другиго за това.

Нападението срещу Народният Съвет е атака срещу народа, който казва: „НИЕ МОЖЕМ ДА УПРАВЛЯВАМЕ СЕБЕ СИ БЕЗ ДА НОСИМ НА ГЪРБА СИ ТЕЗИ ПАРАЗИТИ!“

Центърът за Борба с Наркоманията и Пороците-Хасан Ферит Гедик, е център, който кара народните чеда с всеки изминал ден все повече да обикнат живота. Това е център, в който те осъзнаваха своята истинска сила, чистотата на човешкото сърце, светлината на човешката мисъл. В този център лечението се извършва само с обич, внимание и общочовешки ценности, без да се използват медикаменти. Това е център, който съществува благодарение на солидарността и доброволния труд на народа.

Нападението срещу този център, който спомага за това народните чеда да изплуват от блатото на наркотиците, е атака срещу народа, който казва; „НЯМА ДА ВИ ПОЗВОЛИМ ДА ОТРОВИТЕ НАШЕТО СЪЗНАНИЕ И БЪДЕЩЕ!“.

Нападението срещу стоянките за таксита и чаените градини е атака срещу трудовия народ живеещ в квартал „ГААЗИ“. Държавата казва на този народ: „НЯМА ДА ВИ ПОЗВОЛИМ ДА ЖИВЕЕТЕ, НЯМА ДА ВИ ПОЗВОЛИМ ДА ИЗКАРВАТЕ ПРЕХРАНАТА НА ДЕЦАТА СИ, НЯМА ДА ВИ ПОЗВОЛИМ ДА ВЗЕМАТЕ ТОВА КОЕТО СЕ ПОЛАГА ЗА ВАШИЯТ ТРУД!“

Нападението срещу тези демократични институции в квартал „Гаази“ е обявяване война на народа. Това е една постоянна война и нейният интензитет се променя в зависимост от мащабите на кризата на господстващите класи и борбата на народа. Случващото се в Турция е проявление на общата криза на империализма. За да бъде преодоляна тази криза властта се стреми да упражнява все повече репресии, чрез които да сломи народа, карайки го да се изпадне в отчаяние и безпомощност. И в интерес на истината господстващите класи нямат друг избор освен да нападат, въпреки, че чрез тези си нападения те могат да постигнат и обратен ефект, при който народният гняв да прерасне в бунт. Поради тази причина тези, които са безпомощни, тези които имат какво да губят са ПСР и паразитиращите империалисти, на които тя служи.

Сломяването и пасифизирането на народа, тънещ в бедност, глад и безработица, изправен пред проблема на деградацията чрез разпространението на наркотиците, бандитизма, хазарта и проституцията, чрез задържане, несправедливи съдебни процеси, затвор, мъчения полицейски терор и репресии са все методи, използвани от господстващите класи в Турция и по света за да преодолеят кризата, в която са изпаднали.

Ние като адвокати на народа, уповавайки се на научната и историческата правота на народа заявяваме:

Обръщаме се към властта на ПСР! Войната която сте обявили на народа, е война която вие сте обречени да загубите. В тази ваша агресивност ние виждаме вашата безпомощност, безсилие, и страхливост. Не зачитайки дори собствените си закони, и нападайки напълно своеволно показва безизходицата, в която се намирате.

НИЕ СМЕ АДВОКАТИТЕ НА НАРОДА, НИЕ ЗАЩИТАВАМЕ ПРАВАТА НА НАРОДА!

НАРОДЪТ НИ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА САМ СЕБЕ СИ. ПОЗДРАВЯВАМЕ НАРОДНИТЕ СЪВЕТИ, КОИТО НИ УЧАТ НА ДЕМОКРАЦИЯ!

ЦЕНТЪРА ЗА БОРБА С НАРКОМАНИЯТА И ПОРОЦИТЕ-ХАСАН ФЕРИТ ГЕДИК, Е СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ НА НАРОДА НИ. ПОЗДРАВЯВАМЕ НЕГОВИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, ЗАВЯВАМЕ ПОДКРЕПАТА СИ ЗА ТЯХ!

ПОЗДРАВЯВАМЕ ЖИТЕЛИТЕ НА КВАРТАЛ ГААЗИ, КОИТО СЕ ПРЕВЪРНАХА В НАША НАДЕЖДА С ТРУДА И НАДЕЖДАТА СИ. ЗАЯВЯВАМЕ, ЧЕ СМЕ ГОРДИ ОТ ФАКТА, ЧЕ НИЕ СМЕ АДВОКАТИ НА ТОЗИ НАРОД!

НИЕ СМЕ НАРОДА, НИЕ СМЕ ПРАВИ, И НИЕ ЩЕ ПОБЕДИМ НАКРАЯ!

ПРАВНО БЮРО НА НАРОДА