Нямаме кръв за проливане във войната за хегемония на Америка и борбата за Власт на фашистката ПСР!

Спорът за това дали YPG[ref]Сили за народна защита в Западен Кюрдистан. Създаени през 2013 отрядите се явяват въоръжено крило на PYD-Партията на Демократичния Съюз, която е част от Кюрдското националистическо движение. ПДС действа на територията на Северна Сирия(Запаен Кюрдистан), като е съзадена през 2003 година.[/ref] да бъде на изток или на запад от Ефрат принадлежи на империализма.

Кюрдското националистическо движение превръщайки се в „пехота“ на империализма, още от самото начало прие границите, които очертават капитулантството и одобрението на империализма!

Тези които приемат границите поставени им от империализма не могат да имат своя територия!

На 24 Август 2016г., около 04:00 часа сутринта, Турските въоръжени сили(ТВС) започнаха военна операция наречена „Щитът на Ефрат“ срещу района на град Джераблус, Сирия, който от три години е под контрола на ИДИЛ. Според първоначално оповестените данни след бомбардировката извършена от изтребители F-16(Ф-16), бронирана техника на ТВС е навлязла на територията на Сирия и е започнала да обстрелва позициите на ИДИЛ. В направените пред медиите изявления бе заявено, че частите на ТВС са били подкрепени от лакеите от т.нар. „Сирийска Свободна Армия“(ССА).

През първият ден на операцията бе съобщено, че районите, в които е навлязла турската армия са били прочистени от бойците на ИДИЛ.

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, който пристигна в Турция в деня на започването на операцията. Ето какво се казва в една публикация отразяваща неговото изявление пред медиите в Анкара: „Байдън, заяви, че е участвал в операцията започната от Турция, която си поставя за цел да прочисти района на град Джераблус от ИДИЛ и да спре настъплението на YPG на запад от река Ефрат, от етапа на нейното планиране до самото ѝ осъществяване. Източници от ТВС заявиха, че след обезопасяването на границата и създаване на район прочистен от терористи и сподвижници на ИДИЛ, в областта ще бъдат настанени местни жители, които преди това са били прогонени от там.“ (в. Република(Cumhuriyet) 25.08.2016).

%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b0

В изявленията направени от името на PYD[ref]Виж бележка 1.[/ref] се посочва, че операцията на турската армия е насочена срещу тях и няма за цел да прочисти района от ИДИЛ.

ПСР[ref] Управляващата в Турция, фашистка партия на народния враг, кръволога Ердоган[/ref], която заявява, че западният бряг на река Ефрат е нейна червена линия, не вижда за нужно да крие намеренията си и заявява, че PYD също ще бъде под нейният прицел, в случай, че се опита да навлезе в района на Джераблус и не се изтегли на изток от река Ефрат.

Външният министър на Турция, Мевлют Чавушоглу заяви следното: „Частите на YPG, които влизат в състава на Сирийските Демократични Силиш[ref] Коалиция от паравоенни формирования на Кюрди, Арменци, Асирийци, Араби и Тюркомани(последните две общности напуснаха коалицията в края на Август тази година). Създадена в края на миналата година, тя си поставя за цел да се бори срещу ИДИЛ. Коалицията е подкрепена от Американските и Европейските империалисти, като тя практически действа под тяхно командване.[/ref] незабавно трябва да се изтеглят на изток от река Ефрат. САЩ обещаха това да се случи, такова е споразумението което постигнахме, в случай, че то не бъде спазено ние ще предприемем нужните действия. Ясно и открито заявяваме тази наша позиция, няма да дадем шанс на тайните им агенти.“

Американският вицепрезидент Джо Байдън, който в деня на започването на операцията пристигна в Анкара за да срещне с ръководството на ПСР, подкрепи нападението на ПСР и Турската армия в Сирия с думите: „Ако YPG не се изтеглят на изток от река Ефрат ще загубят нашата подкрепа.“

Тези, които са оставили съдбата си в ръцете на Империализма, не могат да имат собствена воля!

[dropcap]В[/dropcap] свое изявление относно изтеглянето на изток от река Ефрат, говорителят на YPG Редур Хелил(Redur Xelil) каза следното: „Интервенцията на Турция в Джераблус, са вражески действия спрямо нас. Тази операция не е насочена срещу ДАЕШ(ИДИЛ), а срещу Кюрдския народ и неговите завоевания. На запад от Ефрат, ние сме в състава на Сирийските Демократични Сили. Там ние сме в собствените си земи. Ние няма да напуснем собствената си територия само защото някой е поискал това. Ние няма да действаме по искане нито на Турция нито на която и да е друга сила.

Турската държава не може да използва нашата позиция там, в защита на собствените си интереси. Силите ни ще останата там и няма да се изтеглят. Никой няма право да налага на YPG собствената си воля и да ги кара да се изтеглят от там.“

Но след като вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви, че „„Ако YPG не се изтеглят на изток от река Ефрат ще загубят нашата подкрепа.“; YPG заявиха, че са се изтеглили на изток от Ефрат. Това тяхно действие ясно показва, че тези които са оставили съдбата си в ръцете на империалистите няма собствена воля. Те нямат собствени интереси. Без значение е какво искат и какво не искат. Те са длъжни да правят това, което изискват интересите на империализма. Изказването на говорителя на YPG, Редур Хелил и развоя на събитията след това показват, по какъв начин YPG биват използвани.

Лакеите биват използвани, щом срокът им на „годност“ изтече те биват захвърляни на страни

За да свалят от власт Асад, империалистите използваха всички свои лакеи, които се намираха под шапката на ИДИЛ, Ал Нусра, ССА. Използва и слугуващите им арабски държави и турската лакейска олигархия в лицето на ПСР. Когато видяха, че те не успяха да свалят властта на Асад ги захвърлиха настрана.

Първа на бунището бе захвърлена ИДИЛ. Империалистите, които сами създадоха ИДИЛ, побързаха да я обявят за най-опасната организация на света. 60 държави се съюзиха и обявиха война на ИДИЛ. Лансираха я като световна заплаха, чудовище, което коли, беси, обезглавява и изнасилва. ИДИЛ непременно трябваше да бъде унищожена…

Но ИДИЛ не извършваше тези зверства от вчера или онзи ден, а от самото си създаване…. Империалистите си затваряха очите за тези престъпления на ИДИЛ докато тя правеше всичко това за да свали от власт Асад. И така докато „срокът ѝ на годност“ не изтече, до тогава те с дружни усилия я подкрепяха и въоръжаваха.

И днес те всъщност не целят да унищожат напълно ИДИЛ, те продължават да я използват в контекста на политиките си за Близкия Изток.

ИДИЛ е „чудовище“, САЩ са „спасители“, Кюрдските националисти са „пехота“ на империализма

Америка заедно с другите империалисти осъществиха същинското си нападение в Сирия под претекста на борбата с ИДИЛ. Те направиха това, карайки ИДИЛ да нападне района на Шенгал в Ирак, населен предимно с Йезиди[ref] Повече за Йезидите може да научите на този адрес : https://ru.wikipedia.org/wiki/Езиды [/ref], и района на град Кобане в Рожава(Западен Кюрдистан), който пък е населен предимно с Кюрди. САЩ бомбардирайки от въздуха ИДИЛ, се превърнаха в „спасител“ на Йезидите и Кюрдския народ.

ИДИЛ бе чудовище, дошло за да пролее кръвта на Йезидите и Кюрдите в Шенгал, Рожава и Кобане, а Америка и другите империалисти са освободители…

Именно по този начин бе легитимирано фактическото нападение на Америка в Сирия.

Кюрдското националистическо движение в Сирия, което с нетърпение очакваше да бъде използвано от империалистите, се превърна в „сухопътна сила“ на Американските сили, които бомбардират ИДИЛ от въздуха, то бе обявено за „герой“, който се бори срещу ИДИЛ, защитава народа си и печели победа след победа…

Но „задачата“ на Кюрдските националисти не бе ограничена само до Рожава и Кобане, от тях бе поискано да „освободят“ и райони като Джераблус, Манбич и Ракка, които също бяха под контрола на ИДИЛ, но не бяха населени с Кюрди, а предимно с Араби.

Кюрдските националисти се опитаха да легитимират превръщането си в „сухопътна сила“ на Американските и Европейските империалисти в Сирия, криейки се зад „борбата с ИДИЛ“ и „революцията“. А използването си от империалистите в места като Джераблус, Манбич и Ракка, които не са населени с Кюрди, те се опитаха да прикрият, с доводи като: „Операция по освобождаването на народите на Сирия от тиранията на ИДИЛ“.

И империалистите се криеха зад демагогията за „демократизация“ всеки път, когато окупираха някоя държава, сега Кюрдските националисти използват същата тактика. Американците от въздуха, Кюрдските националисти по суша, заедно „демократизират“ Сирия.

Днес ПСР прави абсолютно същото, но с тази разлика, че тя не може да накара никого да повярва в лъжата за „борба с ИДИЛ“. Майката на всички злини не е ИДИЛ, а империализмът. ИДИЛ е една марионетка използвана от империалистите за да осъществяват политиките си за Близкия Изток.

Истината е на лице. ПСР не може да излъже никого, с фалшивите си победи, заявявайки колко села е прочистила от ИДИЛ и как е освободила град Джераблус.

Регионът на Сирия, в който ПСР вкара своите войски, които печелят фалшиви победи и без това беше евакуиран от ИДИЛ, седмица преди това… Това бе отразено и в медиите, като една част от бандитите от ИДИЛ, бяха прехвърлени на територията на Турция, като преди това бе взето одобрението на Америка. Останалата част от тях бяха прехвърлени от Джераблус и Манбич в други части на Сирия, за да бъдат използвани след това… Америка, Русия и Турция продължават да разиграват своя театър…

ПСР нахлу в Сирия с одобрението на Империалистите!

ПСР и империалистите се договориха. Тази договорка стана реалност, след като ПСР обеща да им служи още по-вярно от преди. ПСР, която е страна във вътре-олигархичните междуособици с Фетхуллах Гюлен казва на Америка: „Не ме ликвидирайте за сметка на привържениците на Гюлен. Аз готова да направя всичко, което пожелаете от мен, използвайте мен, а не тях…“ И веднага след това ПСР нахлува с войските си в Сирия. По този начин тя доказва своята вярност към господаря си.

ПСР се разбра с империалистите да им служи „вярно“ и „безпрекословно“ да изпълнява техните поръчения. И в замяна на своята служба тя поиска от Америка PYD, да се изтегли от западния бряг на Ефрат.“

ПСР КАЗВА НА ИМПЕРИАЛИСТИТЕ, ИЗПОЛЗВАЙТЕ МЕН, А НЕ PYD В СИРИЯ И БЛИЗКИЯ ИЗТОК.

ПСР се договори с империалистите и по този въпрос. Но това не означава, че Америка се е отказала от PYD. Тя продължава да бъде „сухопътна сила“, която империалистите все още държат в ръцете си, за да я използват в различни части на Сирия. И докато PYD не се дистанцира от тях това положение ще продължи и за напред.

Америка възползвайки се от противоречията между властта на ПСР и PYD, превърна ПСР и Турската армия в най-ефективната сила, която може да използва в Сирия. И ПСР и PYD са оставили империалистите да решават съдбата им. И двете се съревновават за това, коя да служи по-добре на империализма.

Америка ги превърна в сили, които може да използва когато и както си поиска. И тук е редно да зададем въпроса: Могат ли тези сили да имат свои собствени „искания“ ? Разбира се, че могат да имат, стига обаче, тези техни искания да не противоречат на политиките и интересите на Америка в региона. Америка ще се опита да запази тези сили на „своя страна“, докато те могат да ѝ служат за осъществяването на целите, които си е поставила и не започнат да противоречат на интересите ѝ. Изтеглянето на PYD на изток от река Ефрат е искане на ПСР. PYD макар и да не искаше в началото, в последствие се принуди да се подчини на заповедта на САЩ и я изпълни.

Но когато ПСР се опита да изкопчи повече ползи за себе си, Америка побърза да ѝ припомни, че тя е само един жалък слуга на нейните интереси, и че не трябва да прекрачва границите установени от господаря ѝ.

След като ПСР, остави ИДИЛ, и започна да атакува PYD, говорителят на Пенгона, Питър Кук, отправи предупреждение към ПСР.

Питър Кук: „Следим от близо новините за престрелки между Турската армия, някои опозиционни групи и частите на Сирийските Демократични Сили, на юг от Джераблус, който вече бе прочистен от ИДИЛ. Искаме да заявим, че тези сражения са неприемливи за нас, като ние ги следим с тревога. САЩ не са се включили в тези действия, те не са координирани с Американските сили, и за това ние не ги подкрепяме. Ето защо ние призоваваме всички участници в този конфликт да се въздържат от сблъсъци и да прекъснат конфликта, вземайки необходимите мерки за осъществяването на диалог. САЩ активно участват в опитите да се намери консенсус за да бъде прекратен конфликта и участниците в него да насочат усилията си срещу общата и смъртоносна заплаха ИДИЛ.“

Ето какво казва Америка на ПСР и PYD: тук централно място заемат моите политики, вие може да действате в очертаните от мен граници, но не можете да преследвате собствените си интереси.“

Америка дърпа конците на всички. И двете са се съгласили тя да ги използва до край. Америка използва когото, както и където си поиска, в зависимост от своите интереси.

Там където водещата идеологическа и политическа роля е на Империализма, лакеите нямат собствена воля!

Говорителят на YPG Редур Хелил, бе заявил следното, след като ПСР нахлу с войските в Джераблус и поиска силите на YPG да се изтеглят от западния на източни бряг на река Ефрат; „Там ние сме в собствените си земи. Ние няма да напуснем собствената си територия само защото някой е поискал това. Ние няма да действаме по искане нито на Турция нито на която и да е друга сила.

Турската държава не може да използва нашата позиция там, в защита на собствените си интереси. Силите ни ще останат там и няма да се изтеглят. Никой няма право да налага на YPG собствената си воля и да ги кара да се изтеглят от там.“

А какво се случи всъщност?

Външният министър на Америка Джон Кери, бе този който заяви, че YPG са се изтеглили от западния бряг на река Ефрат.“…

YPG, които заявиха, че „Не приемат да се изтеглят“, обявиха, че причината за „изтеглянето“ на силите им на изток от река Ефрат е „подготовка за операцията срещу ИДИЛ в град Ракка.“

Какво казва всъщност Америка; за западният бряг на Ефрат имам договорка с фашистката ПСР, там ще използвам нея… А на YPG се казва: „за сега твоята мисия на запад от Ефрат приключи, сега ще те използвам в Ракка.“

От направеното от YPG изявление трябва да се разбира, че те ИСКАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ СА ДЛЪЖНИ ДА ОТИДАТ В РАККА.

Кой ще бъде по-добра „сухопътна сила“ за това ще се надпреварват сега

Изявленията, декларациите нямат никакво значение. Там където водещата идеологическа и политическа роля принадлежи на Америка, тези които са приели да се превърнат в нейна „пехота“, нямат и не могат да имат собствена воля. Това проличава и от направените от тях изявления. И ПСР и PYD са оставили съдбата си в ръцете на Америка. Те нямат собствена воля. Те не могат да преминат границите поставени от империализма.

Единственото нещо, което могат да направят, е да се надпреварват, коя от тях двете да бъде „по-добра сухопътна сила.“

НАРОДЕ НАШ!

СЛУЧВАЩОТО СЕ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК Е ВОЙНА ЗА ХЕГЕМОНИЯ НА АМЕРИКА!

НЯМАМЕ КРЪВ ЗА ПРОЛИВАНЕ В ИМЕТО НА АМЕРИКАНСКАТА ИМПЕРИЯ…

Умиращите и изпращаните на смърт войници в Сирия са народни чеда. Но те не умират за народа ни, а за имперските планове на Америка в Близкия Изток, и борбата за власт на фашистката ПСР…

В името на интересите на империалистите и техните лакеи се пролива кръвта на Турския, Кюрдския и Арабския народ.

Народе наш!

Нямаме кръв за проливане в името на имперските планове на Америка в Близкия изток… Нека не позволяваме кръвта на народните чеда да бъде проливана в името на борбата за власт на ПСР и войната за хегемония на Америка…

ОБРЪЩА МЕ СЕ КЪМ КЮРДСКИЯ НАРОД!

КЮРДСКОТО НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ ИЗПОЛЗВА КЮРДСКИЯ НАРОД КАТО СУХОПЪТНА СИЛА НА АМЕРИКА В СИРИЯ! НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ИЗПОЛЗВАТ КАТО МАШИ В РЪЦЕТЕ НА АМЕРИКА!

НЕ СТАВАЙТЕ СЪУЧАСТНИЦИ В ПРОЛИВАНЕТО НА КРЪВТА НА НАРОДИТЕ, В ИМЕТО НА ИНТЕРЕСИТЕ НА АМЕРИКАНСКАТА ИМПЕРИЯ!

Обръщаме се към Кюрдския народ; случващото се в Сирия днес, е поучително. Америка използвайки Кюрдските националисти(PYD) се настани в Сирия… Кюрдското националистическо движение е оставило съдбата на Кюрдския народ в ръцете на палача на народите по света Америка…

Америка показа, как лесно може да предаде PYD, която от дълго време използва, като „сухопътна сила“ в Сирия за „борба с ИДИЛ“. Тя направи това, след като цялата турска олигархия ѝ се закле във вярност и обеща да ѝ служи още по-добре от преди. Водещи не са интересите на народите, а на империалистите. За Америка, исканията на Кюрдския народ нямат никакво значение.

В историята на империалистите няма, случай в който те да са направили нещо в ползва на народите…

Империалистите днес използват едновременно ПСР и PYD за да защитят собствените си интереси…

В крайна сметка Америка прокарва своите политики, а умиращите са Турците, Кюрдите и Арабите, народите на Близкия Изток…

Не позволявайте да ви използват в името на интересите на Американския империализъм..

Това не е нашата война.

Нашата война е срещу империализма и лакеят му ПСР. Нашата война е за Независимост, Демокрация и Социализъм!

Докато не прогоним империалистите и лакеите им от нашата страна, докато не сринем техният прогнил строй нашите народи не ще видят бял ден. Няма да бъде сложен край на глада, нищетата и тиранията. Те ще продължат да проливат кръвта на народите.

Империалистите са тези, които настройват народите едни срещу други. Кюрди, Турци, Араби, народите не са врагове. Нашият враг е империализмът. Ние трябва да воюваме срещу империализма.

Обръща ме се към Кюрдския народ;

Национализмът не води народите към освобождение. Близо 40-годишната история на Кюрдското националистическо движение е доказателство за това. Кюрдския народ до сега е дал близо 40 хиляди мъченици. На днешният етап Кюрдското националистическо движение е оставило съдбата на Кюрдския народ в ръцете на империализма. Това е една задъдена улица.

Кюрдският народ няма да се освободи нито помирявайки се с фашистката олигархия в Турция, нито предавайки съдбата си в ръцете на империалистите в Сирия.

Съдбата на Кюрдския народ е в собствените му ръце. Неговото бъдеще е в общата му борба заедно с народите на Турция и региона срещу империализма и неговите лакеи.

Да се Обединим, Борим и Победим!

Нямаме кръв за проливане във войната за хегемония на Америка и борбата за власт на фашистката ПСР!


Тези, които са се превърнали в сухопътна сила на империализма, нямат и не могат да имат собствена воля!

Говорителят на YPG-Редур Хелил
Говорителят на YPG-Редур Хелил

Лакеите от ПСР искат от господарите си Америка, PYD да се изтегли на изток от река Ефрат. Официалният говорител на YPG Редур Хелил, който заявява, че няма да приемат това, прави следното изявление: „Интервенцията на Турция в Джераблус, са вражески действия спрямо нас. Тази операция не е насочена срещу ДАЕШ(ИДИЛ), а срещу Кюрдския народ и неговите завоевания. На запад от Ефрат, ние сме в състава на Сирийските Демократични Сили. Там ние сме в собствените си земи. Ние няма да напуснем собствената си територия само защото някой е поискал това. Ние няма да действаме по искане нито на Турция нито на която и да друга сила.

Турската държава не може да използва нашата позиция там, в защита на собствените си интереси. Силите ни ще останата там и няма да се изтеглят. Никой няма право да налага на YPG собствената си воля и да ги кара да се изтеглят от там.“

Но след като Америка, казва, че „Ако YPG не остане на източния бряг на река Ефрат ще загуби нашата подкрепа“ ; тези думи са достатъчни за да бъде разбрана заповедта.

След заповедта на САЩ, YPG обявяват, че са се изтеглили на изток от река Ефрат, и че са започнали подготовка за бойни действия срещу ИДИЛ в района на град Ракка.

Ракка е регион, който не е населен от Кюрдския народ. Кюрдското националистическо движение, изпълнява ролята си на „сухопътна сила“, в съответствие на Американските интереси.