УБИТИТЕ В ДЕРСИМ БОЙЦИ НА DHKC СА БЕЗСМЪРТНИ!

Фашистката власт на ПСР[ref]Управляващата фашистка партия на Р. Ердоган[/ref] продължава да бомбардира планините на Дерсим[ref]Повече за областта може да прочетет на този адрес: https://husisapail.wordpress.com/2011/10/28/народ-заза-история-язык-культура-иде/[/ref] и да убива народните чеда. До нас достигна новината, че при операция проведена на 28 Декември 2016, двама бойци на DHKC(Революционен Народно-Освободителен Фронт) са били убити. Въпреки, че измина цял един ден, успяхме да разберем името само на един от загиналите партизани. Едва по-късно научихме, че Лейля Араджъ и Махир Бекташ от Партизанската Бригада на DHKC в област Дерсим са загинали мъченически.

suriye-halkcephesi-aciklama-20160702-2Криейки имената на мъчениците ни народните врагове от ПСР се опитват да ни попречат да ги изпратим по подобаващ начин в последният им път. Така, те искат да ни попречат да ги погребем заедно с маршовете, лозунгите, червените знамена и жълтите петолъчки на ФРОНТА.

Убийците няма да могат дълго да се радват на „успеха“ си. Дори и един наш другар да бъде убит, хиляди други ще тръгнат да бродят из планините. Тези, които обявяват пред всички, че са прочистили планините на Дерсим от Фронтовските партизани, няма да успеят да убият надеждата на народите ни! Ние вече веднъж сме развели знамето си над тези планини… И докато то се вее ние ще продължим да воюваме!

Така както нашите бойци не се предадоха и се биха до последния си куршум, така и ние ще продължим борбата си до деня на победата. На 30 Март 1972 година Махир Чаян[ref]Повече относни Махир Чаян може да прочетет на този адрес: http://kommynist.ru/Чаян,_Махир[/ref] бе убит, но той днес живее в Махир Бекташ. Дори и да умираме тялом, ценностите ни ще продължават да живеят в мъчениците ни. Ще продължим да воюваме в името на нашите мъченици. ЩЕ ПОТЪРСИМ СМЕТКА ЗА ТЯХ!

Лейла Араджъ е БЕЗСМЪРТНА!

Махир Бекташ е БЕЗСМЪРТЕН!

Народен Фронт-Турция- Комитет за Международни връзки