КЮРДИСТАН: 10-ма партизани на DHKC са загинали при бомбардировка на фашистката армия

В изявление разпространено вчера от Марксистко-Ленинисткото движение Революционен Народно-Освободителен Фронт(DHKC) бе обявено, че контактът с 10-ма партизани на организацията е бил прекъснат, след като на 7 Ноември 2016 година, фашистката турска армия е извършила бомбардировка срещу партизански лагер в област Дерсим. Ето какво се казва в изявлението накратко:

На 7 Ноември 2016 година, лагер, в който по това време се е намирала група партизани от Партизанска Бригада Ибрахим Ердоан, област Дерсим, е бил бомбардиран със бойни самолети от фашистката, лакейска армия на олигархията. Другарите ни оцелели от бомбардировката ни предадоха информацията, че при бомбардировката, част от другарите намирали се в лагера са загинали мъченически.

Обръща ме се към олигархията: Кажете къде се намират безжизнените тела на нашите мъченици? Какво направихте с телата на нашите мъченици?

Няма да ви позволим да прилагате политиките на Израел в Турция. Израел не предава телата на Палестинските мъченици. Олигархията в Турция не предава телата на мъчениците ни, изтезава безжизнените им тела, изгаря ги, унищожава ги.

Олигархията в Турция, прилага методите научени от Израел върху телата на нашите мъченици. Не предава телата на мъчениците ни, не обявява пред обществеността, какво се е случило с тях.

(…)

Датата е 7-ми Ноември 2016 година, лагер, в който по това време се е намирала група партизани от Партизанска Бригада Ибрахим Ердоан, област Дерсим, е бил бомбардиран със бойни самолети от фашистката, лакейска армия на олигархията. Имената на трима от оцелелите от бомбардировката наши партизани бяха Лейля Араджъ, Махир Бекташ и Оуз Меше. Все още няма ясна информация относно самоличността на загиналите ни другари при бомбардировката срещу партизанският ни лагер. Все още няма яснота относно това, какво се е случило с телата на мъчениците ни. Искаме да бъде оповестено, какво се е случило с тях, искаме да ни бъдат предадени телата на нашите мъченици.

Датата е 7-ми Декември 2016 боецът на Партизанска Бригада Ибрахим Ердоан, област Дерсим, Оуз Меше излизайки из пожарищата, за да взриви своята бомба, за да насочи своето оръжие срещу врага, с цел да потърси сметка за мъченически загиналите си другари в лагера тръгна по петите на врага. Неговата акция се превърна доказателство за непобедимостта на партизаните на DHKC и на нашето разбиране за партизанска борба. Традицията да се потърси сметка за убитите другари, не зависимо от цената, която ще бъде заплатена бе продължена в планините от Оуз.

Датата е 28 Декември 2016 оцелелите от изгорения от фашистката армия на олигархията лагер, Фронтовски партизани Лейля Араджъ и Махир Бекташ загинаха мъченически в престрелка с фашистката армия на олигархията. В престрелката, в която партизаните нанесоха поражение на врага, бе определена от врага, като „ад под небето“. Така нашите партизани потърсиха сметка за своите избити другари в лагера и загинаха мъченически.

Слугуващата на Америка, олигархия в Турция мечтае да заличи от планините Фронтовските партизани.

Защото много добре знаят, че растящият брой на Фронтовските партизани по планините, означава край на властта на Олигархията. Знаят, че ако успеят да унищожат надеждата в планините, ще могат да удължат поне още малко живота на това прогнило статукво.“

Имената на партизаните, с които и към този момент не е установен контакт са:

1-Кенан Гюнйел

2-Нааджийе Явуз

3-Хюнкяр Дерия Гюнеш

4- Мустафа Доуру

5-Хюсеин Гюлмез

6- Тунджел Аяз

7- Мурат Гюн

8-Айсун Сабан

9- Бюнямин Кълъч

10-Мелих Ъшък


Снимки на част от загиналите партизани.