ИСТАНБУЛ: Въоръжени акции на революционери срещу полицията и фашистката ПСР разтърсиха мегаполиса

На 20 Януари 2017(Петък) около 20:30 часа сградата на дирекцията на полицията в Истанбул, разположена на булевард „Ватан“ в центъра на града, бе атакувана с гранатомет тип “LAW”. При акцията, извършена от бойци на марксистко-ленинисткото движение Революционен Народно-Освободителен Фронт(DHKC) са били нанесени материални щети на сградата. След атаката срещу печално известната сграда, получила прозвището „център за мъчения“, полицаите-убийци взеха извънредно мерки за сигурност около своя бастион. Подстъпите бяха заградени с още по-високи бетонни блокове, а по булеварда периодично преминават бронирани автомобили.

Същата вечер около 21:00 часа сградата на областния съвет на управляващата фашистка партия на народния враг Ердоган-ПСР, разположена в истанбулския квартал „Сютлюдже“ бе атакувана по идентичен начин с гранатомет тип „LAW”. В следствие на взрива бяха нанесени значителни материални щети на сградата, като изстреляната ракета е влязла в един от офисите. Обзетите от паника слуги на Американският империализъм веднага спуснаха на улицата своите платени убийци, които забраниха движението по булеварда минаващ пред сградата. В хода на следствените действия на място, полицаите-убийци са намерили знаме на DHKC оставено в непосредствена близост до гранатомета, с който е било стреляно по сградата.

Властта отговори с репресии на народната справедливост

След акциите на народните бойци, които според някои медийни източници са с цел да бъде потърсена сметка за убитите при бомбардировка на фашистката армия на 7 Ноември 2016 година, 10-ма партизани на революционното движение, властта блокира за известен период от време работническите квартали: „Окмейданъ“, „Кючюк Армутлу“, „Гаази“, „Гюлсую“ и др. При среднощните операции, които са израз на безпомощността на фашистката власт пред народната справедливост бяха задържани общо 5-ма души членове на легалния Народен Фронт. На следващият ден, 21 Януари, репресиите срещу революционерите и народа продължиха, като в квартал „Гаази“ разположен в европейската част на Истанбул, народната милиция води няколко часова престрелка с полицаите-убийци, които се опитваха да нахлуят в местното представителство на Народен Фронт.

Властта безпомощна пред продължаващите акции

Днес стана ясно, че вътрешното министерство на фашистка Турция е обявило награда от 300 хиляди турски лири, или около 150 хиляди български лева за главата на извършителите на въоръжените акции срещу дирекцията на полицията и областния съвет на управляващата ПСР.

Преследване с полицията и престрелка в Текирдаа

В следобедните часове на 22 Януарии в медиите бе публикувана информация, че полицията е заловила един от предполагаемите извършители на въоръжените нападения в петък вечерта. В късния следобед народния боец Шериф Турунч е влязъл в престрелка с полицаите-убийци в района на град Муратлъ, област Текирдаа(Източна Тракия). В хода на престрелката той е бил ранен в глезена и бедрото. Палачите са успели да го заловят, и към момента той се намира в центъра за мъчения в Истанбул. Според данни на адвокатите на народния боец той бил подложен на тежки мъчения от страна на командосите и агентите на разузнаването.

Във вечерните часове на същият ден, дойде и новината, че народният боец Билгехан Карпат е загинал мъченически в престрелка в покрайнините на град Муратлъ. Докато е бил обсаден в изоставена къща край град Муратлъ народният боец е успял да хвърли граната, която е избухнала и ранила командосите. След продължилата около час престрелка с убийците ръководени лично от началника на полицията в Текирдаа, Билгехан Карпат е бил убит от палачите. У него са били открити автомат калашников, граната и пистолет.

DHKC пое отговорност за акциите на 23 Януари

DHKC обяви, че акциите са с цел да бъде потърсена сметка за убийството на 25-годишната Дилек Доан. Доан бе убита от полицаят-убиец, командосът Юксел Могултай. В средата на октомври 2015 година, командоси нахлуха в дома на семейство Доан, в истанбулския квартал „Кючюк Армутлу“ при нахлуването си убийците простреляха Дилек Доан пред очите на родителите ѝ. След седмица борба за живот девойката почина в болницата в квартал „Окмейданъ“.[ref] Повече относно този случай може да прочете на този адрес: http://borbataa.16mb.com/защо-бе-убита-дилек-доан/ [/ref]

Kъсно през нощта на 23 Януари, Революционен Народно-Освободителен Фронт(DHKC) пое официално отговорност за акциите от 20 Януари 2017 и обяви, че боецът на Фронта Билгехан Карпат е загинал в престрелка с полицаите-убийци на олигархията.

Ето какво се казва в изявлението накратко:

Ние провалихме опитите на държавата чрез масови убийства, които биват извършвани, да се всели страх, отчаяние и паника в душата на народа ни.

Народен наш!

На 20 Януари 2017 година бойците на DHKC, нанесоха удари по сградите на дирекцията на полицията разположена на булевард „Ватан“ и областния съвет на ПСР в квартал „Сютлюдже“ в Истанбул. Със акциите, в които нашите бойци за народно освобождение използваха гранатомети тип „LAW” те потърсиха сметка от убийците на Дилек Доан.

Ударихме бастионите на тиранията и грабежа.

Ударихме областния съвет на ПСР в Истанбул, бастионът, в който тя взема своите решения за да упражнява тиранията си, да лъже народа ни и да плечкосва богатствата на родината ни. Ударихме центъра за мъчения, който сее тирания, кръв и сълзи върху народа ни.

Ударихме убийците ни, в крепостите им, където те се чувстват в най-голяма безопасност.

Събудиха Дилек от съня ѝ посред нощ на 18 Октмври 2015 година, после я простреляха подло в гърдите, в дома ѝ в квартал „Кючюк Армутлу“, Истанбул, пред очите на семейството ѝ.

Докато Дилек се бореше за живота си в болницата, убийците унищожаваха доказателствата за престъплението си.

Полицаите-убийци не допуснаха в дома адвокатите, които бяха дошли за да се запознаят с доказателствата събрани на място. Полицаите, унищожиха дрехите, с които Дилек е била облечена в момента на прострелването ѝ.

И въпреки, че мина повече от година, от както Дилек бе погребана, полицаят-убиец Юксел Могултай все още не е арестуван.

След Дилек, полицаите-убийци убиха Йълмаз Йозтюрк, също жител на квартал Армутлу. Убиха го насред улицата, докато се прибира след работа към дома си. И тези полицаи-убийци не бяха арестувани.

Убиецът на Беркин все още не е наказан.

Истинският виновник за всички тези убийства е властта на ПСР. Покровителката на всички убийци, крадци и лъжци ПСР, няма да успее да се измъкне от това да даде сметка пред революционната справедливост.“

Фашистката власт се опита да попречи на достойното погребение на Билгехан Карпат

Народният Боец Билгехан Карпат бе погребан в село Айдънлар, община Муратлъ, област Текирдаа, на 23 Януари. Полицаите убийци направиха всичко по силите си за да не бъде изпратен революционера от своите другари и народа. Убийците са заплашили семейството на Билгехан да го погребат „без много шум“ и на бързо в селското гробище. В същото време група членове на Народен Фронт, които са отивали с автобуса нает от тях за погребението на своя другар бяха спрени от полицията на входа на Текирдаа. Тук убийците са свалили от автобуса революционерите и са отвели един от тях под претекст, че има информация, че е издирван от властта. Задържаният член на движението е бил бит от полицаите като са му нанесени удари по лицето и тялото. Неговите другари пък са били нарочно забавени с часове на пътя за да не могат да пристигнат на време за погребението на Билгехан. Членове на TAYAD(Сдружение за взаимопомощ и солидарност на семействата на политическите затворници) които също са отивали към село Айдънлар са били спрени от жандармерията не далеч от селото, като след известно време им е било позволено да продължат пътя си. Когато са пристигнали на гробището, семействата са видели полицаи отправящи заплахи към близките на Билгехан Карпат и са ги накарали със сила да го погребат без много шум. По този начин напкратика членове на Народен Фронт са били възпрепятстявани да се включат в погребението.

Въпреки всички репресии обаче членовете на Революционна Младеж и е успяха да се поклонили пред гроба на своя другар издигайки транспарант с текст: „БИЛГЕХАН КАРПАТ Е БЕЗМЪСМЪРТЕН!“ те са изнесли и кратка реч пред близките на мъченика за значението на неговата акция и това, че той не се предал на полицаите-убийци, когато са го обградили в изоставената къща.

ДА ЖИВЕЕ НАРОДНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ!

БИЛГЕХАН КАРПАТ Е БЕЗСМЪРТЕН!