ФРАНЦИЯ: Ердоан Чакър обяви гладна стачка срещу униженията и мъченията в затвора

Политическият затворник Ердоан Чакър, член на Народен Фронт във Франция, обяви гладна стачка след като на 13 Февруари тази година е бил нападнат в килията си от група надзиратели в затвора Villenauxe , в който се намира и към момента. Според изявления на комитета за свобода на политическите затворници във Франция, Чакър първо е бил изведен от килията си под предлог, че трябва да бъдат извършени някои административни дейности. На връщане към килията си, той се е сблъскал с армия от надзиратели и служители от администрацията на затвора, които са нахлули в килията му и са започнали да я претърсват.

Ердоан Чакър

Ердоан Чакър се е възпротивил срещу това своеволие на администрацията и надзирателите и е настоял те незабавно да напуснат килията му. Вместо това обаче надзирателите са му казали да се съблече, за да го претърсят, Чакър е отказал, след което надзиратели са му се нахвърлили и са отвели на сила в карцера на затвора. Дисциплинарната комисия на затвора на свое заседание е взела решение Ердоан Чакър да изтърпи останалата част от присъдата си в изолационния сектор на затвора, като към досегашната му присъда са били добавени още 4 дни затвор.

До преди нападението Чакър е изтърпявал присъдата си в откритата част на затвора, където е имал възможност да използва компютър и да получава книги и периодика. Но след това нападение той е бил лишен от тези си права.

Според администрацията на затвора Ердоан Чакър се превърнал в „лош пример“ за останалите затворници. Той се опитвал да помага на другите затворници, като им помага те да научат правата си. Именно поради тази причина сега той е прехвърлен в изолационния сектор на затвора Villenauxe намиращ се на около 100 км. Париж. В знак на протест срещу репресиите спрямо него Ердоан Чакър е започнал безсрочна гладна стачка на 14 Февруари 2017 година.

В края на 2015 година след обявяване на извънредното положение във Франция, Ердоан Чакър, който бе противозаконно екстрадиран от правителството на СИРИЗА от Гърция във Франция по искане на френската империалистическа държава, проведе гладна стачка продължила цели 43 дни. Тогава той отново бе подложен на мъчения и унижения в затвор във столицата Париж. След тази съпротива той успя да извоюва правата си и бе прехвърлен в друг затвор. Сега обаче френските империалисти отново се опитват да го сломят и да го заставят да капитулира.

http://borbataa.16mb.com/правно-бюро-на-народа-доверителят-ни-е/

http://borbataa.16mb.com/народен-фронт-никъде-по-света-нашите-п/

http://borbataa.16mb.com/ердоан-чакър-е-в-безсрочна-гладна-стач/

Реклами