Псевдолявото гръцко правителство се опитва да угодничи на фашистката власт в Турция изтезавайки турските революционери!

Сутринта на 28 Ноември, 9-ма турски революционери бяха задържани от гръцките власти. Снимките на измъчваните революционери, които бяха задържани по лъжливото обвинение, че се готвят да извършат атентат срещу турския президент Реджеп Таийп Ердоган, бяха разпространени в медиите, ден след арестуването им.

СИРИЗА, която превърна недоволството на гръцкия народ срещу наложените от ЕС политики на „затягане на коланите“ в подкрепа за себе си на изборите, веднага след като дойде на власт загърби всички свои предизборни обещания и бързо показа своята буржоазна същност. Премиерът „комунист“, който „клекна“ на масата за преговори за дълговете на Гърция, щом стане въпрос за революционерите веднага задейства репресивния си апарат.

За да угоди на фашистката власт в Турция, той показа своята ненавист срещу революционерите с лъжите за „операция срещу DHKP-C“.

Тази операция ни показва, че единствено ние Марксистите-Ленинистите сме надеждата на народите, там където ни има нас, там има и надежда! Мъченията упражнени по време на задържането показват, че тази ненавист е и опит да се угоди на империализма.

На всякъде по света буржоазията е враг на революционерите, защото знае че краят ѝ е близо.

Чрез операцията извършена вчера, гръцката държава се опитва да угоди на желанията на фашистката власт в Турция и да удави нарастващото недоволство на гръцкия народ и турския народ, срещу експлоатацията. Тези които години наред се опитват да превърнат във врагове гръцкия и турския народ, днес изтезават революционерите използвайки това за да ознаменуват своето „сътрудничество“ и за да величаят фашизма.

Наред със всичко останало чрез тези мъчения гръцката държава се опитва и да удави недоволството на гръцкия народ. Това нападение е израз на страха породен от акциите за солидарност с Нурийе Гюлмен и Семих Йозакча, които вече месеци наред се провеждат пред турското посолство в Атина. В присъствието на турските революционери и набиращата сила Анти-империалистическа борба, гръцката държава вижда заплаха за съществуването на своето експлоататорско статукво. Империализмът заповяда и неговите лакеи започнаха да се надпреварват да нападат революционерите. Операциите извършвани в Турция и Гърция, са пряко доказателство за безпомощността на империализма.

Няма да склоним глава пред империализма! Ще продължим да издигаме знамето на социализма и да се борим срещу фашизма и марионетките на империализма, както в нашата страна така и навсякъде където сме по света! Чрез операциите си вие не можете да осъдите революционната борба, не можете да отнемете правото на съпротива, оръжие на народите!

ДА БЪДЕШ РЕВОЛЮЦИОНЕР, НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, А ЧЕСТ!

ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СЕ ОТКАЖЕ ДА СЪТРУДНИЧИ НА ФАШИСТКАТА ВЛАСТ В ТУРЦИЯ!

ДОЛУ ИМПЕРИАЛИЗМА! ДА ЖИВЕЕ БОРБАТА НИ!

Народен Фронт – Комитет за Международни връзки

Halk Cephesi – Uluslararası İlişkiler Komitesi

29.11.2017г.

antiemperyalistresist@gmail.com

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s