НАРОДЕН ФРОНТ: Йерусалим принадлежи на Палестинският народ!

Декларация на Комитета за Международни връзки на Народен Фронт-Турция по повод на последните събития в Палестина

След като американският президент Д. Тръмп обяви, че ще признае Йерусалим за столица на Израел, палестинският народ отговори на това с камъни в ръце, сражавайки по улици и площади. Народът продължава да се бори срещу въоръжените нападения на Израел около джамията Ал Аксаа в Йерусалим. Споровете за Йерусалим не са нещо ново. Израел, гарантът за присъствието на империализма в Близкия Изток и негов верен съюзник е ОКУПАТОР в Палестинските земи от 15 Май 1948 година до сега!

hc-uluslarasi-logoИмпериалистите, които не успяха да сломят този народ въпреки всички кланета, които извършиха, въпреки всички репресии, които упражниха и продължават да упражняват, сега го нападат от всички страни, заедно с марионетките режими в Арабските държави.
Това, което президентът на Египет А. Сиси и саудитският престолонаследник се опитват да легитимират под името „мирен процес с Израел“ не е нищо друго освен унищожението на Палестинския народ. Единственият мирен изход в Палестина би могъл да бъде постигнат след като Израел се махне от тези земи! Всяко решение, което не се приема от Палестинският народ е не легитимно и няма никаква стойност. Палестинският народ, който се сражава, умира и съпротивлява в Газа и на Западния Бряг ясно и категорично дава своя отговор. Йерусалим е Палестина, Докато Израел и Американските империалисти не бъдат прогонени от Близкия изток, никой от народите в региона не може да бъде свободен!
Поздрав на „малките генерали“ на Палестина, които отговарят на куршумите с камъни…
Поздрав на Палестинските младежи и жени, които макар и да нямат оръжия в ръце, макар и с ножове вървят срещу окупационните войски….

Йерусалим принадлежи на Палестинският Народ!

ДОЛУ ИЗРАЕЛ!

ДОЛУ АМЕРИКАНСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ!

Народен Фронт – Комитет за Международни Връзки

Halk Cephesi Uluslararası İlişkiler Komitesi

8.12.2017

antiemperyalistresist@gmail.com