Полицаите-убийци на ПСР опожариха сградата на Младежката Федерация и избягаха!


Декларация на комитета на международни връзки на Народен Фронт-Турция по повод опожаряването на сградата на Федерацията на Революционната младеж от полицаите-убийци на Ердоган, на 11 Декември 2017г.


Полицаите-убийци на ПСР опожариха сградата на Младежката Федерация и избягаха!

Ние сме тези, които дават нов живот на надеждата сред пламъците, изгаряйки, разрушавайки не можете да ни унищожите!

На 16 Ноември 2017 година, полицаите-убийци на ПСР[1] нахлуха в сградата на Младежката Федерация[2] разположена в Истанбулския квартал „Окмейданъ“и от тогава насам те изливат гнева си от факта, че не успяха да накарат Революционната младеж да склони глава пред тях, върху вратите и стените на тази сграда.

Мястото, за което става дума е сграда на сдружение, която бе щурмувана от полицията цели 9 пъти само за последната 1 година. Върху намиращите се вътре бяха упражнявани мъчения, всеки, който премине през прага на на тази сграда плаща висока цена за това. Това не просто една обикновена сграда, това една бойна позиция срещу фашизма, която въпреки всички свои усилия не успява да превземе. При нахлуването си в сградата на 16 Ноември, полицаите-убийци на ПСР задържаха младия революционер Хаакан Инджи и негов другар от гимназиалната Революционна младеж, в последствие съдът наложи мярка за постоянно задържане под стража на Хаакан Инджи. От 16 Ноември до сега полицаите на фашистката власт изкъртиха всички врати и прозорци, и събориха всички преградни стени в сграда на Революционна Младеж. Мястото, в което те влизат не е убежище на градски партизанин, а просто една сграда в която гимназисти и студенти заедно организират своята борба. Но страхът на фашизма, неговата безпомощност са толкова големи, че той напада за да унищожи всеки, който не скланя глава пред него. От 16 Ноември насам полицаите дежуряха постоянно пред сграда в своите бронирани машини и не позволяваха на никого да влезе в сградата. Но благодарение на упоритостта и решителността на Революционната младеж, чрез окачените на сградата транспаранти и лозунгите скандирани от нея, бе дадено да се разбере, че тя няма да остави дори скелета на сградата си на фашизма.

В тази война, в която една срещу друга се изправят волята на революционерите и волята на врага, фашизмът не се поколебава да използва най-долните си методи.

Днес в обедните часове, специализираните бронирани автомобили на полицията обозначени с кодовете J-1* и Z-28* отново дойдоха пред входа на сградата на сдружението и полицаите, които слязоха от тях влязоха вътре и подпалиха сградата, като след това избягаха от мястото.

Ето това е фашизмът… Той е толкова безсилен, че опожарява сграда на едно младежко сдружение, разположена почти в централната част на Истанбул. Стигнал е до там да се надява чрез огъня да сломи волята на Революционната Младеж. Но всички усилия са напразни, ние през какви огньове преминахме но не склонихме глава! Революционната младеж познава от близо изгорената жива на 19 Декември 2000 полит. затворничка Сейхан Доан, народните поети и певци изгорени в град Сивас през 1993 година, те познават добре и 11-те партизани изгорени живи в планините на Дерсим на 7 Ноември 2016г!

През какви огнените изпитания преминахме, но не се предадохме, изгаряйки, разрушавайки нашето сдружение ли ще ни сломите?!

Отправяме призив към всички народи по света, към всички наши другари… Фашизмът днес изгори празната сграда на нашето сдружение, утре може би ще се опита да изгори живи стотици от нас. Фашизмът вече е правил това, той би извършил всяко престъпление за да продължи този строй на репресии и експлоатация.

Но нашият отговор е: Ние преминахме през множество изпитания за да се превърнем в това, което сме днес НИЕ! НЕ МОЖЕТЕ ДА НИ СПЛАШИТЕ, НИЕ СМЕ ДРУГАРИТЕ НА ТЕЗИ, КОИТО ЗОВАТ ИМЕТО НА ПОБЕДАТА ДОРИ, ДОКАТО ГОРЯТ ЖИВИ!

ВИЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ! КОГАТО НИЕ ЗАПАЛИМ ВАШЕТО ПРОГНИЛО СТАТУКВО С ОГЪНЯ НА СОЦИАЛИЗМА, ВИЕ НЯМА ДА НАМЕРИТЕ МЯСТО, НА КОЕТО ДА СЕ СКРИЕТЕ! ОГЪНЯТ ЗАПАЛЕН ОТ НАС, ЩЕ ОБГЪРНЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ!

ФАШИСТКАТА ВЛАСТ НА ПСР НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЛОМИ 80 МИЛИОНА НАРОД!

ИМПЕРИАЛИЗМЪТ ЩЕ БЪДЕ СЛОМЕН, БОРЕЩИТЕ СЕ НАРОДИ ЩЕ ПОБЕДЯТ!

Народен Фронт – Комитет за Международни Връзки

Halk Cephesi Uluslararası İlişkiler Komitesi

11.12.2017

antiemperyalistresist@gmail.com


Бележки:

1-ПСР: Управляващата фашистка партия на Р. Ердоган в Турция

2-Младежка Федерация позната още като Федерация на Революционната Младеж, или просто Революционна Младеж(на тур. ез. Gençlik Federasyonu / Dev-Genç) е революционна младежка организация, част от Марксистко-Ленинисткото движение Народен Фронт-Турция(Halk Cephesi). Федерацията води своето начало от основата на през 1969 година Федерация на Революционните Младежки Сдружения в Турция.

3- Брониран полицейски автомобил от тип J-1

http://image.cdn.haber7.com//haber/haber7/photos/2017/21/2ESTE_1495608116_8633.jpg

4- Брониран полицейски автомобил от тип Z-28

http://im.haberturk.com/2015/01/31/ver1422674450/1037254_620x410.jpg