ОТ КОВАЧА КАВА ДО НАШИ ДНИ, ПЛАМЪКЪТ НА НЕВРОЗ ОСВЕТЛЯВА ПЪТЯ КЪМ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА НАРОДИТЕ!

Дехак, тираните на нашето съвремие са империалистите и техните лакеи, които проливат кръвта, експлоатират, обричат на глад, бедност и мизерия народите по всички краища на света.

Дехак, тиранинът на нашето съвремие е фашистката власт на ПСР, която извършва кланета в Джизре, Сур, Нусайбин и всички краища на Кюрдистан, която издевателства над бедния ни трудов народ из целия Анадол.

Дехак, тираните на нашето съвремие са империализмът и неговите наемници и местните му слуги, които превръщат в морета от кръв Сирия, Ирак, Йемен и целият Близък Изток.

Първата работа на платените войници на този съвременен Дехак, които окупираха Африн, бе да разрушат паметника на ковача Кава. Но това, което всъщност искат да разрушат и унищожат империализмът и неговите лакеи, е борбеният дух на народите, техният стремеж към съпротива срещу неправдата и тиранията.

Ковачът Кава, олицетворява правото на народите да въстанат срещу експлоатацията и тиранията, а империализмът и неговите лакеи искат да ликвидират това право. Империалистите не се задоволяват само с това да унищожат съпротивителните механизми на народите и тяхното право да въстанат, използвайки за това своите реакционни-фашистктие банди. Те се опитват да унищожат тези механизми и прокарвайки националистически възгледи, които обвързват надеждата за освобождението на народите с империализма, които чрез неговите оръжия се опитват да постигнат освобождението. Прави се опит да се наложи тезата, че ако не бъде получена подкрепата на Американския империализъм, Кюрдският народ няма да успее да извоюва своето освобождение. Но вече десетилетия наред, навсякъде където са стъпили империалистите, както и в Близкия изток, така и в Кюрдския вместо демокрация и свобода за народите, са донесли само експлоатация и тирания. Те само ги превръщат в свои роби.

Стремежът на народите към свобода, минава през това те да запалят огъня на бунта Дехак на нашето съвремие-империалистите, така както някога го бе направил и ковачът Кава. Империализмът не е непобедим, той може да бъде победен, вече беше победен в миналото… Силата и безсилието на народите, зависи от тяхното единство и от това, колко мощен ще бъде огънят на бунта. Именно с тази цел империализмът разделя народите, за това той определя борбата, въоръженият бунт, войната за освобождение на народите като „тероризъм“, като така цели да ги унищожи.

Могат да разрушат паметника на ковача Кава. Може и да няма кой да попречи това да се случи. Но пламъкът на бунта запален от ковача Кава, традицията на съпротивата, която той олицетворява, докато ние сами не поискаме те не могат да я унищожат.

Ковачът Кава, на нашето съвремие са Фронтоваците, в чиито сърца никога не е угасвал пламъкът на бунта, които с цената на живота си се борят за да защитят правото на съпротива, които при никакви условия не се примиряват с империализма, които винаги ще повтарят лозунгите: ВОЙНА ДО ОСВОБОЖДЕНИЕТО!; АМЕРИКА ВЪН ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК!; БЛИЗКИЯТ ИЗТОК ПРИНАДЛЕЖИ НА НАРОДИТЕ НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК!; срещу лицата на експлоататорите и тираните.

Ковачът Кава на нашето съвремие са Лейля, Махир и Оуз, които в името на народите извадиха оръжията изпод черната земя и продължиха да воюват. Ковачът Кава на нашето съвремие е Бильгехан, който се опълчи срещу фашизма. Ковачът Кава на нашето съвремие е Дженгиз Сойдаш, който не позволи да угасне огънят на бунта…

Вижте, какво казва Гюлнихал Йълмаз, една от революционерките загинали по време на Смъртната Гладна Стачка от 2000 до 2007г. срещу изолационните затвори в Турция. Нейните думи са своеобразен манифест на съвременния ковач Кава.

Ако трябва да се търси нещо красиво и смислено на този свят, то бунтът е най-смисленото нещо от всички. Ако трябва да се търси нещо напълно естествено на този свят, то няма нищо по естествено от правото да въстанеш срещу империализма! Ако трябва да се търси идеал на този свят, заради който си струва да се направят всички жертви, то този идеал е: един свят в който няма империализъм, тирания и експлоатация. Имаме милиони причини заради, които трябва да мрази империализма и никога да не скланяме глава пред него.“

Ковачът Кава в миналото и наши дни са олицетворение на обединените сили на угнетените народи.

Тираните са били побеждавани чрез обединената сила и бунта на народите.

Именно водени от това съзнание Кюрди, Турция, Араби, и всички народи на Близкия Изток, ще воюват срещу империализма и неговите лакеи и ще извоюват със собствените си ръце онази победа, която ще е техният истински Невроз*, техният истински празник. С тази вяра ние честитим празника Невроз на Кюрдския, Турция, Арабския народ и всички народи на Близкия изток.

ЧЕСТИТ НЕВРОЗ!

NEWROZ PIROZ BE!

ДОЛУ ИМПЕРИАЛИЗМА, ДА ЖИВЕЕ НЕВРОЗ!

ИМПЕРИАЛИЗМЪТ ЩЕ БЪДЕ ПОБЕДЕН, БОРБАТА НА НАРОДИТЕ ЩЕ ПОБЕДИ!

НАРОДЕН ФРОНТ-ТУРЦИЯ

20.03.2018


За празникът Невроз, ковачът Кава и тиранинът Дехак….

https://borbataa.wordpress.com/2018/03/21/огънят-на-невроз-запален-от-ковача-кав/