ТУРЦИЯ:Анархист политически затворник е в безсрочна гладна стачка от 26 Март

на 6 Април анархистът политически затворник и веган Осман Евджан обяви, че от 26 Март насам провежда безсрочна гладна стачка в затвора „Силиври“ разположен край Истанбул

59-годишният веган-анархист Осман Евджан, в свое писмо до вестник Yeryüzüne Özgürlük(Свобода за цялата планета) разказва, че върху него бива упражняван психологически тормоз, като в дневните му дажби биват влагани вредни за него вещества. Въпреки неговите многократни писмени жалби, никой не е обърнал внимание на неговите проблеми, така той е взел решение да започне гладна стачка.

Исканията отправени от Осман Евджан са следните:

1-Да бъде започнато разследване срещу персонала на затвора.

2-Да му бъдат давани редовно здравословни веган храни, в които не са добавени никакви вредни за здравето вещества.

3-Да може свободно да използва своите права, като политически затворник, а именно- да спортува заедно с останалите политически затворници, да се среща и разговаря с тях, да участва в различни ателиета заедно с тях.

Осман Евджан 4 пъти преди това е провеждал гладни стачки с искане да му бъде давана веган храна, като през 2012 той изиграва съществена роля за това Главна Дирекция на Затворите и Министерството на Правосъдието на Турция, да включат специален член касаещ предоставянето на веган храна, в наредбата за изхранването на затворниците.

Източник:

http://gazetekarinca.com/2018/04/vegan-anarsist-tutuklu-osman-evcan-yeniden-aclik-grevinde/

Реклами