ДЕКЛАРАЦИЯ НА АНТИ-ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ ФРОНТ ОТНОСНО ПОСЛЕДНИТЕ СЪБИТИЯ В ПАЛЕСТИНА

ИМПЕРИАЛИЗМЪТ И ЦИОНИЗМЪТ ЩЕ БЪДАТ ПОБЕДЕНИ,

БОРЕЩИЯТ СЕ ПАЛЕСТИНСКИ НАРОД ЩЕ ПОБЕДИ!

МЪЧЕНИЦИТЕ ОТ ГАЗА СА БЕЗСМЪРТНИ!

14 Май бе 70. годишнина от основаването на Израел и едновременно с това денят Накба, който в превод означава „Денят на голямата катастрофа“. Същевременно империалистическа Америка насрочи за 14 Май откриването на посолството си което премести от Тел Авив в Йерусалим.

Палестинският народ трябваше да даде своя отговор срещу този дързък ход на империалистическите убийци, който означаваше „обявяване на Йерусалим за столица на Израел.“ И той отговори. Млади и стари, жени и деца, стотици хиляди палестинци с цел да протестират срещу това преместване и Денят на Голямата Катастрофа, за да защитят своята окупирана родина с цената на кръвта и живота си се включиха в Големия Марш за Завръщане. Отговорът на убийците бе клане. В следствие на стрелбата откритата от израелски снайперисти и на бомбите хвърлени от въздуха посредством безпилотни самолети, 66-ма Палестинци бяха убити, а 3000 други бяха ранени.

След това масово убийство, израелските и американски власти направиха изказвания, докато от устите им течаха мръсни лиги. След клането депутатът от управляващата партия в Израел Ликуд, Ави Дихтер направи следното изказване: „Израел има достатъчно куршуми за всички. Армията е готова за всякакви ситуации.“ [1]

Докато клането все още продължаваше, по време на откриването на посолството, на което Американският президент, бе заедно с дъщеря си и зет си, Тръмп направи следното изказване: „Това е велик ден за Израел.“ [2] като поздрави израелските власти за откриването на посолството.

На 14 Май когато е извършено едно от най големите кланета в историята на Палестина, палестинският народ още веднъж показа на народите по света, какво е патриотизмът, как трябва да се борят за да защитят своите земи срещу окупаторите. Без съмнение можем да кажем, че ще запомним тази съпротива и това клане с образа на 29-годишният Фаади Абу Салах. Салах губи двата си крака при израелските въздушни атаки през 2008 година. Въпреки че е прикован към инвалидната количка той продължава да участва в протестите в Газа с безкрайният си гняв срещу империализма и ционизма проличаващ си по погледа му, със своята прашка в ръка той успя да достигне до телените заграждения на границата между Израел и Газа, опълчвайки се срещу империализма. Убийците разстреляха Фаади Абу Салах, така както направиха и с десетки други Палестинци.

Историята свидетелства докато продължава войната между правдата и неправдата ще се раждат още хиляди като Фаади Абу Салах. Палестинската съпротива, която превърна 65 годишната в саможертвен боец, с нови бойци като Фаади Абу Салах ще продължи да прибавя нови славни примери на патриотизъм, и да търси сметка от ционизма и империализма. И рано или късно ще освободи окупираните земи. Ето по този начин, като не се примирява с условията, в които се намира, Палестинският народ създава своите герои. Така той ще стане непобедим пред всички кланета на империалистическа Америка и неговият лакей ционистки Израел.

Пътят към освобождението на народите по света минава през това те да бъдат като Фаади Абу Салах.

Ние като Анти-Империалистически Фронт осъждане преместването на Американскoто посолство в Йерусалим и клането извършено от Израел. Поздравяваме достойната съпротива на Палестинския народ.

Американските убийци и техният лакей Израел вън от Палестина!

Йерусалим е Палестина!

Фаади Абу Салах и мъчениците на Газа са безсмъртни!

АНТИ-ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ ФРОНТ


Бележки:

1-https://www.timesofisrael.com/idf-has-enough-bullets-for-everyone-senior-mk-says-of-deadly-gaza-clashes/ (на английски език)

2- https://twitter.com/realDonaldTrump/status/996021417622851584