Политически затворник член на Народен Фронт обяви гладна стачка във френски затвор

На 31Май 2018 година, политическият затворник Ердоан Чакър, член на Народен Фронт-Турция, е започнал безсрочна гладна стачка в затвора Maisin d Arret de Chalons en Champagne във Франция, след като не е бил освободен, въпреки, че присъдата му е изтекла. Чакър е заплашен да бъде екстрадиран във фашистка Турция от френските власти. В свое писмо, което е успял да изпрати на 28 Май, революционерът е заявил, че започва гладна стачка със следните искания:

1-Да бъде прекратена процедурата за екстрадицията му в Турция.

2-Незабавно освобождаване и прекратяване на неговото своеволно задържане от страна на администрацията на затвора.

В своето писмо, Чакър подчертава, че борбата за революция не е престъпление, а дълг на всеки човек. На 14 Май Ердоан Чакър е бил преместен от затвора, в който е изтекла присъдата му в друг затвор във Франция. На заседанието по делото срещу него, което се е състояло на 31 Май, съдът е решил срокът на задържането му да бъде удължен и той да остане в затвора.

На 31 Май Комитет за Свобода на Политическите затворници, отправи призив към всички членове и симпатизанти на Народен Фронт, както и към всички хора съпричастни към борбата срещу империализма и олигархията да изразят своята солидарност с Чакър, като изпращат протестни електронни писма и факсове до администрацията на затвора Maisin d Arret de Chalons en Champagne.

До момента в различни част на Европа, членовете на Народен Фронт-Турция проведоха няколко акции за солидарност с Ердоан Чакър, настоявайки за приемане на неговите искания.

През есента на 2015 година, псевдолявото правителство на СИРИЗА в Гърция, предаде Ердоан Чакър на империалистическа Франция, като от тогава насам Чакър бе прехвърлян в няколко различни затвора из страната, като навсякъде той провеждаше гладни стачки в знак на протест срещу нарушаването на неговите права като политически затворник. Тези гладни протести продължаваха средно по около 40 дни, като завършваха с победа за Чакър. Вярваме, че и този път той ще победи и ще надвие френските империалисти.

Реклами