Солидарна гладна стачка за Ердоан Чакър в гръцките затвори

9-ма политически затворници, членове на Народен Фронт-Турция намиращи се в различни затвори в Гърция, както и 6-ма затворници симпатизиращи на революционерите, обявиха, че ще проведат 3-дневна гладна стачка в знак на солидарност с Ердоан Чакър, който френските власт се опитват да екстрадират във фашистка Турция. Затворниците ще проведат своята гладна стачка в дните от 11 до 13 Юни.

По-долу публикуваме превод на изявлението на политическите затворници членове на Народен Фронт.

Империалистическа Франция, отнема свободата на Ердоан Чакър, ставайки съучастник в престъпленията на фашистката власт на ПСР!

Свобода за Ердоан Чакър!

Ердоан Чакър

Нашият другар Ердоан Чакър, който от 2015 година насам се намира във френски затвор, не беше освободен от империалистическа Франция, въпреки, че на 13 Май изтече срокът на неговата присъда. Като мотив за действията властите на Френската империалистическа държава, посочват искането за екстрадиция, отправено от фашистка Турция.

1-Искането за екстрадиция на Ердоан Чакър е незаконно. Защото в Турция, всички групи от обществото, които не мислят като фашистката власт на ПСР, са обявявани за „терористи“. Да се бориш в името на революцията не е престъпление. Истината, е че истинският терорист, това е фашистката власт на ПСР, която упражнява всякакви терористични методи срещу народа и революционерите.

2-Отказът на империалистическа Франция да освободи Ердоан Чакър, въпреки, че е изтекъл срокът на присъдата му, позовавайки се на искането за екстрадиция, е равнозначен на отнемане на неговата свобода. Това е незаконно действие, защото съденият процес за екстрадиция може да бъде проведен без постоянна мярка за задържане. Щом стане въпрос за революционерите империалистическа Франция съюзявайки се с фашистка Турция, започва да ги напада най-безцеремонно, като става съучастник в престъпленията на фашистката власт на ПСР.

3-От 28 Май насам Ердоан Чакър, провежда гладна стачка, настоявайки искането на фашистка Турция за екстрадицията да бъде отхвърлено и той да бъде освободен незабавно.

4-Ние политическите затворници на Народен Фронт-Турция намиращи се в затворите в Гърция, настояваме исканията на Ердоан Чакър да бъдат приети, като за тази цел в дните от 11 до 13 Юни ще проведен 3-дневна гладна стачка, в подкрепа на неговите искания.

Източник:

https://halkinsesitv16.blogspot.com/2018/06/yunanistan-hapishanelerinde-erdogan.html