Тези които наричат народа ни шайка вандали, ще бъдат победени от гнева на народа ни!

Предговор

Здравейте уважаеми читатели, тази година се навършват 5 години от Юнското Народно Въстание, познато сред широката общественост като протестите за парка „Гези“, с различни статии през следващите седмици ще се опитаме да ви запознаем с позицията на революционерите в Турция, по отношение на тези събития. Започваме с декларация на Народен Фронт-Турция от 3 Юни 2013г. т.е. само дни след началото на въстанието обхванало цялата страна през лятото на 2013г.


ТЕЗИ КОИТО НАРИЧАТ НАРОДА НИ ШАЙКА ВАНДАЛИ, ЩЕ БЪДАТ ПОБЕДЕНИ ОТ ГНЕВА НА НАРОДА НИ!

НЕ СМЕ ШАЙКА ВАНДАЛИ, НИЕ СМЕ НАРОДЪТ!

ЩЕ ПОБЕДИМ ФАШИЗМА!

НИКОЯ СИЛА НЕ МОЖЕ ДА ЗАСТАНЕ ПРЕД СИЛАТА НА НАРОДА!

От бидонвилите, от училищата, от планините, от фабриките,

от нивите идва народа ни!

ЦЯЛ ИСТАНБУЛ, ЦЯЛА ТУРЦИЯ СЕГА СЕ ПРЕВЪРНАХА В ЕДИН ОГРОМЕН ТАКСИМ!

За да разпространим из цялата страна обединената сила на народа, борбения дух на народа, войната на народа, напред срещу фашизма!

Целият свят още веднъж става свидетел на силата на народа. Целият свят става свидел на безсилието на фашизма. Ето толкова е силата на олигархията.

Танковете ви, оръдията ви, палките ви, газовите ви гранати, водните ви оръдия, хеликоптерите ви, десетките хиляди полицаи убийци са напълно безсилни пред силата на народа.

НАРОДЪТ НИ НЕ СЕ СТРАХУВА от БТР-те ви, водните ви оръдия, водните ви струи, газовите ви гранати и палките ви!

Ето го Народът!

Ето я Силата на Народа!

Дни наред вие тероризирахте народа с газови гранати, палки и водни струи. Запасите ви от газови гранати се изчерпаха. Съпротивата по улиците на Истанбул продължаваща без да спира дори за миг, се пренесе из цяла Турция. Цяла Турция се бори улица по улица срещу фашизма…

Площадите, улиците принадлежат на Народа!

По тях се е проливала кръвта на мъчениците ни!

Не можете да да забраните площадите на Народа!

Обръщаме се към фашистката ПСР отворете всички площади за народа!

На 1 Май ПСР[1] забрани Първомайския площад на трудовия ни народ. Първомайският площад принадлежи на народа ни. На Първомайския площад се е проляла кръвта на нашите мъченици. Казахме, че силата ви не стига за да забраните Първомайския площад. За да попречат на народа да достигне Първомайския площад през целия ден те тероризираха народа сипейки газови гранати по улиците. Стотици хора бяха ранени, задържани. Полицията се прицелваше в главите им и изстрелваше газови гранати. Улучените хора прекараха дни наред в кома. ПСР не позволи дори те да се лекуват, тя накара да изхвърлят от болницата ранените на 1 Май, Мерал Дьонмез и Дилян Пойраз. Всички високопоставени представители на ПСР начело с премиера Ердоган следван от Областния Управител на Истанбул, министърът на вътрешните работи, направиха изказвания в които се подиграваха на народа, в които те най-безпардонно го унижаваха. За нашите другари, чиито черепи бяха трошени по улиците ПСР казваше „заслужиха си го“, „Полицията използва много добре концентрирана сила, без да преминава границите на нормалното“. Развихряйки тиранията си те помислиха, че ще сломят народа.

След като разгърна повсеместен терор с полицаите и цивилните си фашисти, и така попречиха на трудовия ни народ да излезе на Първомайския площад, ПСР започна да атакува още по-безскрупулно от преди. Не се задоволиха само с това забранят площад Таксим, те наложиха и забрани за събирания на бул. „Истиклял“, целия район „Бешикташ“, пространствата пред съдебните палати и всички места, на които народът може да изрази себе си.

Нападаха жестоко протестните акции на Народен Фронт, Група Йорум, TAYAD[1] и работниците борещи се за своите трудови и социални права, провеждани на пл. „Таксим“, пред Съдебната палата и пред Съдебна медицина.

Всеки ден ние излизахме на площад „Таксим“, като заплащахме цената за това със счупените си глави, с насинените си очи.

Поискахме справедливост пред съдебната палата в кв. „Чаалаян“, и върху нас се изсипваха газови гранати. Бяхме удряни по главите с палки, очите ни бяха насинявани. Поискахме свобода за тежко болните политически затворници пред входа на съдебна медицина, но вместо това бяхме заливани с водни струи, бяхме влачени по земята и бити от полицията.

Вече седмици наред ПСР използва химически оръжия срещу народа. Унижават работниците, работниците от публичния сектор, земеделците, животновъдите, унижават Алевитите. Саботират стачките на работниците. Всички членове на ПСР начело с премиера Ердоган демонстрират безпардонно поведение, с което унижават и се подиграват с народа. Мислят себе си за всемогъщи и всезнаещи личности, около които се върти целия свят.

Искате да отбележите Първи Май? „Можете да го направите но само там, където аз ви кажа и само така както аз поискам“ Искате да проведете митинг? „Само където аз ви кажа и само по начина определен от мен!“

Всеки ден Таийп Ердоган сипе заповеди и закани: „Ще срина, ще опожаря, което място АЗ поискам!; Ще построя каквато си поискам сграда, там където АЗ си поискам, Ще срина, която сграда пожелая, ще продада всяко място което АЗ си поискам.“

Той даде заповед да се проведе операция насочена срещу протестиращите, срещу изграждането на МОЛ в парка „Гези“. В тази операция взеха участие стотици полицаи, стотици общински охранители, срещу народа тръгнаха десетки строителни машини бяха изстреляни стотици газови гранати.

Той казва, че ще построи трето летище, трети мост над Босфора, дори и това да наложи изсичането на стотици хиляди дървета. Ръководител на ПСР излиза по телевизията и заявява „Дадохме една дупка насред калното поле и получихме насреща 90 милиона лири“. За ПСР всичко е пари, всичко се купува и продава. Обявяват, че ще кръстят новият мост над Босфора на Явуз Султан Селим, убиецът на 40 хиляди Алевити. Така те директно обиждат всички Алевити в страната.

ТЕ КАЗВАТ, КОЙ ПЪК Е НАРОДА, ЧЕ ЩЕ НИ СЕ МЕСИ? ЩЕ СТАНЕ ТОВА КОЕТО НИЕ КАЖЕМ!

ЕТО ВИДЯХТЕ КОЙ Е НАРОДА! ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО!

Онзи народ, който вие не допуснахте на 1 Май да влезе на площад „Таксим“, онзи народ който вие унижихте, на 1 Юни сражавайки се без да спира в продължение на 35 часа успя да влезе на площада.

На 1 Юни, след сражения продължили цели 35 часа, улица по улица, сантиметър по сантиметър площад „Таксим“ бе прочистен от хилядите полицаи, БТР-и, водни оръдия, газови гранати и палки. Народът ни отново е на площад „Таксим“. Хайде ако имате сили прогонете народа от „Таксим“.

„Таксим“ е на народа, а не на монополите. На „Таксим“ е пролята кръвта на нашите мъченици. Историята написана с кръв не се изтрива. Пишейки история според вашите разбирания вие не можете да заличите истинската история на „Таксим“.

Заявихме, че ще излезем на площад „Таксим“, дори и с цената на нови мъчениците. Ето, че отново сме на „Таксим“. Десетки хиляди хора като Мехмет Акиф Далджъ[2] с камъни в ръце, заявяват „Таксим е наш!“

Видяхте кой е народът. Кои са Маргиналите? Кои са шайка бандити? Кой е народът? Ще научите кой кой…

Ще разберете какво значи да обиждате, да унижавате народа.

Срещу вашите отровни газове, водни оръдия и палки народът се бори с камъни, със сопи в ръце, с тялото си, със сърцето си.

Чупехте черепите ни по улиците, изваждахте очите ни. На какво сте способни още? Народът вече не бяга от вашите гранати, палки, водни струи, не се страхува от арестите.

Не допускахте народа да излезе на площад „Таксим“, хиляди хора бяха задържани, хиляди са ранени…

Народът ни не признава вашите забрани. Цял Истанбул, цяла Турция сега е „Таксим“!

В 68 области на страната народът се сражава по улиците не скланяйки глава пред тиранията ви.

НИКОЙ ДА НЕ ОТПРАВЯ ПРИЗИВ ЗА УСПОКОЕНИЕ КЪМ НАРОДА, БЕЗ ДА СЕ СЪПРОТИВЛЯВАМЕ СРЕЩУ ФАШИЗМА,

БЕЗ ДА ВОЮВАМЕ СРЕЩУ НЕГО, НЕ МОЖЕМ ДА СЛОЖИМ КРАЙ НА ТИРАНИЯТА!

ДА РАЗГЪРНЕМ НА НОВИ ФРОНТОВЕ ВОЙНАТА СРЕЩУ ФАШИЗМА!

Войната на ПСР срещу народа не е от вчера. От както е дошла на власт, ПСР вижда народа като свой враг. С лъжи, демагогии и лицемерие тя дълго време успяваше да заблуждава народа. Но вече народът не вярва на лъжите на ПСР.

ПСР е враг на всички, които не мислят като нея. Не минава и ден, без да се събудим с новината за „мащабна полицейска операция“ насочена срещу определена група от народа ни.

Народът ни изкрещя в лице на фашизма „Стига вече!“

Сегс никой дс не отправя призиви за запазване на спокойствието към народа ни. През последния 1 месец всеки ден бяхме задушавани от газовите гранати по улиците. Площадите, улиците бяха забранени за всички, които не мислят като ПСР, но в същото време за тези които служат на нейните политики бяха премахнати всички бариери.

„Промоутърите“ на ПСР обикалят из цялата страна за да представят нейните политики, като биват охранявани от полицаите на ПСР.

Докато религиозните фанатици можеха спокойно да провеждат митинг за осъждане на нападението срещу кораба Mavi Marmara[3], на площада пред съдебната палата в „Чаалаян“, като за целта им бяха осигурени всички удобства, то същото това място бе забранено за членовете на Народен Фронт.

Членовете на Народен Фронт бяха жестоко бити от полицията. ПСР казва „ще позволя да правят митинг, само на онези който аз реша, а на тези който не искам ще счупя ръцете, главите, ще им насинявам очите.“

Ето тези несправедливости увеличиха ненавистта на народа, които го разгневиха. Те го накараха да се разбунтува, те го накараха да осъзнае нуждата от това да потърси сметка.

Това статукво вместо хляб и справедливост дава на народа само бедност, несправедливост, неравенство, деградация, дегенерация и глад. Там където има бедност и несправедливост, народът бива обречен на болка и глад. Той не бива смятан за човек, а вместо това бива унижаван. Достойнството му бива потъпквано, като бива наричан „безполезна маса скотове“. Представителите на ПСР с всяка своя дума унижават народа.

Гневът на народа търси сметка от безпардонната ПСР.

Там където няма справедливост, народът раздава своята собствена справедливост.

Народът ни търси сметка от справедливостта на фашизма.

ВКС, ВСС и всички съдилища на ПСР всички те са инструменти за легитимиране на продължаващия фашистки терор срещу народа ни.

ПСР казва „Ще арестувам когото си поискам, ще освобождавам когото АЗ пожелая.“

Тя направи цели серии от поправки в законите, създаде нови закони само и само за да може да изкара от затвора ислямистите убили стотици хора със свински опашки, фашистките убийци жестоко убили 7-те младежи членове на РПТ в „Бахчелиевлер“[4], както и за да реабилитира такива изтъкнати ръководители на контр-герилла като Мехмет Агар[5].

И за революционерите създаде нови специални закони, направи поправки в действащите такива, като вече дори носенето на портрети на революционните водачи се смята за престъпление за доказателство за „членство е нелегална организация“, което пък автоматично праща всеки в затвора. Полицията щурмува офисите на сдруженията създадени от революционерите, техните синдикални организации, редакциите на вестниците им, правните кантори, културните им центрове. Чрез заговори, с фалшиви документи, с изфабрикувани „доказателства“ ПСР хвърля в затвора прогресивните дейци и революционерите.

ПОМИСЛИХТЕ СИ, ЧЕ НАРОДЪТ ЩЕ СИ МЪЛЧИ ПРЕД ВСИЧКИ ТЕЗИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТИ, ПРЕД ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ФАШИСТКИ ТЕРОР ДО БЕЗКРАЙ ТАКА ЛИ?

НАРОДЪТ Е КАТО МОРЕ, ТОЙ ИМА ОГРОМНО ТЪРПЕНИЕ И ЗРЯЛО КЛАСОВО СЪЗНАНИЕ!

СЕГА ГНЕВЪТ НА НАРОДА ГОРИ КАТО ПЛАМЪЦИ ПО УЛИЦИТЕ!

Мълчанието на народа нека не ви учудва. Не се чудете защо народът стои така безучастно и наблюдава всичко мълчаливо. Той трупа гнева, бавно и постепенно. Каже ли народа веднъж „Стига вече“ вече нищо не може да го спре.

Народът ни каза Стига вече!

Ето в каква ситуация се намира фашизмът. Полицаите изоставиха каските, палките и загражденията си на „Таксим“ и избягаха без дори да поглеждат назад. Вижте жалкото положение в което са изпаднали представителите на ПСР.

Никой да не си позволява да „овладява“ гнева на народа. Никой да не отправя призиви към народа за успокоение. Гневът на народа означава справедливост. Народът със своето класово съзнание, със воя търпеливо трупан гняв, показва на всички как трябва да се отговори на безпардонното поведение на ПСР.

Не може да има мир с фашизма!

Борбата срещу фашизма е легитимно право!

Докато ние мълчим фашисткия терор на ПСР става още все по-безскрупулен. Грабежът, кражбите, експлоатацията, тиранията нарастват. Ние биваме пренебрегвани, всеки ден биваме унижавани и мачкани.

За да сложим край на това положение не трябва да овладяваме гнева на народа, а да го насочим в към врага. Трябва да разгърнем на по широк фронт съпротивата срещу фашизма.

Не може да има мир с фашизма. Трябва да разпространим съпротивата срещу фашизма в цялата страна.

Фашизмът днес се идемтифицирс с ПСР.

Но фашизмът не се изчерпва нито с личността на премиера Ердоган нито със самата ПСР.

Фашизмът е открита терористична диктатура на най-реакционните, най-шовинистичните, най-империалистическите елементи на финансовия капитал… Фашизмът – това не е надкласова власт и не е власт на дребната буржоазия или на лумпен-пролетариата над финансовия капитал.

Фашизмът е власт на самия финансов капитал Той е организация за терористична разправа с работническата класа и с революционната част на селячеството и интелигенцията.

Фашизмът във външната политика е шовинизъм в най-груба форма, култивиращ зоологическа ненавист към другите народи“.

Казва Георги Димитров.

Фашизмът е основната характеристика на олигархичната държава. Чрез него олигархията властва над народа. Не може да има мир с фашизма. Без да бъде сринат фашизма, няма как да има демокрация за народа. Няма как да има справедливост за народа, Няма как да има свободи за народа. Няма как да има хляб, работа за народа, вярата ни, културата ни, ценностите ни ще продължат да бъдат потъпквани и осквернявани.

ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ПО-РЕШИТЕЛНИ,

ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ПО СМЕЛИ!

ТРЯБВА ДА УКРЕПИМ СЪПРОТИВАТА СРЕЩУ ФАШИЗМА!

Стената на страха, която се опитваше да построи ПСР бе срината. Ние като народ, нямаме никакви причини поради които да се страхуваме от ПСР. Един живот имаме, какво друго може да ни вземе!

Не приемаме недостойния начин на живот, който ни налага фашизма.

Не приемаме родината ни да бъде разпродавана парче по парче, да бъде плечкосвана, ограбвана, не приемаме експлоатацията и тиранията.

Не приемаме културата ни, вярата ни, ценностите ни да бъде потъпквани.

Не приемаме несправедливостта и безпардонното поведение на властта.

Народе наш!

Трябва да бъдем по смели и по решителни в действията си!

Съпротивата срещу фашизма е наше легитимно право. Трябва да укрепим и разпространим из цялата страна съпротивата срещу фашизма. Трябва да продължим съпротивата. Фактът, че на 1 Юни площад „Таксим“ бе отворен за народа, след като само месец преди това бе напълно затворен, се дължи на това, че всички ние показахме нашата решителност да отстоявахме исканията си.

Без да има една постоянна съпротива, не може да извоюваме отстъпки от фашистката власт. ПСР е принудена да увеличи фашисткия терор за да може да властва над народа. Тя не може да управлява по друг начин. Това е безизходицата на фашизма.

Рамо до рамо срещу фашизма!

Най-често скандираният лозунг от народа по време на съпротивата бе именно Рамо до рамо срещу фашизма. Целият народ трябва да се обединим срещу фашизма. Може да имаме различни виждания по някои теми. Но фашизмът не прави разлика, той вижда всички групи от обществото, които не робуват на неговото статукво, и ги Атакува безпощадно. За това всички народни трябва да загърбим противоречията си и да застанем рамо до рамо срещу фашизма и да разпространим съпротивата из цялата. страна.

До всички членове на Народен фронт

Ваша задача е да обедините народа и да укрепите съпротивата!

През последният месец ние нееднократно отправихме призива Рамо до рамо срещу фашизма. Продължихме да излизаме на площадите забранени от ПСР въпреки нейния фашистки терор. Бяхме обгазявани, бяхме удряни с палки, главите ни бяха разбивани, очите ни насявани. Бяхме поваляни на земята от водните струи. Но не се предадохме, продължиме въпреки всичко да излизаме на площадите. Не склонихме глава, не се предадохме пред фашизма.

Съпротивата е наша традиция. Народът взема пример от нашата съпротива. Народът ни се обедини срещу фашизма в хода на съпротивата. Застана рамо до рамо из цялата страна. Показа как трябва да се води борба срещу фашизма. Демагогиите за „маргинали“ на ПСР са изчерпани. Народът се съпротивлява така както се съпротивляват революционерите. Народът строи барикади, така както и революционерите строят своите барикади. Революционерите са народът, ПСР е маргинална. Фашизмът е маргинален.

Всички Фронтоваци!

На вашите плещи лежи огромна отговорност!

Народът е по улиците. гневът на народа гори по улиците. да запалим всички улици, във всички квартали. Нека тази страна да отеснее за лакеите на Американските империалисти.

Всеки Фронтовак трябва да поеме инициативата в свои ръце, трябва да бъде водач в съпротивата. Всеки Фронтовак трябва да се научи да ръководи масите, и да ги насочва правилно.

Фронтоваци,

За да разпространим из цялата страна обединената сила на народа, борбения дух на народа, войната на народа, напред срещу фашизма!

ЩЕ ПОБЕДИМ ФАШИЗМА!

НИЕ СМЕ НАРОДА!

НИЕ СМЕ ПРАВИ, НИЕ ЩЕ ПОБЕДИМ!

3 Юни 2013

Народен Фронт-Турция


Бележки:

1-Управляващата фашистка партия в Турция, начело с народния враг, президента Р. Ердоган.

2-Мехмет Акиф Далджъ е 18-годишен млад работник, симпатизант на Марксистко-Ленинисткото движение Революционна Левица(на тур.ез. Devrimci Sol). Улучен е в челото от пътен полицай по време на стълкновения между полицията и милиционери на движението на 1 Май 1989 г. По-късно полицаят е наказан със смърт от бойците на движението.

3-На 31 Май 2010 година, корабът Mavi Marmara( в превод Синьо Мраморно Море) е атакуват от израелски войници в международни води, недалеч от бреговете на ивицата Газа. На кораба по това време се намират ислямисти от различни „хуманитарни“ организации от Турция, които носят със себе си различни помощи и материали, които искат да занесат на жителите на Палестина, но те са спрени от ционистите. Част от членовете на хуманитарните организации са убити от израелските войници по време на щурма срещу кораба, друга част са заловени и заедно с кораба са отведени до пристанищният град Ашдот в Израел.

4-През 1978 година 7 младежи, членове на Работническата Партия на Турция-РПТ(на тур.ез. Türkiye İşçi Partisi) са зверски убити в Анкара, от убийци, членове на фашистката турска националистическа организация „Сиви Вълчи“. Убийството е част фашисткия терор упражнява от подкрепяните от турската олигархия и нейните Американски господари, фашистки банди, обучавани в т.нар. „Лагери за командоси“( на тур.ез. Komando Kampları). След фашисткия преврат от 1980 година, много от тези фашистки убийци продължават своята „кариера“ или като наркотрафиканти и агенти на турските служби в западна и източна Европа(най-вече България и Гърция) или като ръководители и членове на мафиотски банди тероризиращи бедните работнически квартали на Истанбул и другите големи градове.

5-Мехмет Агар, народен враг, палач, агент на ЦРУ, един от ръководителите на т.нар. контр-герилла, тайната организация на НАТО за война срещу народа. През годините той се издига от ръководител на екип в политическата полиция в Истанбул, стига до неин ръководител, в края на 1980-те и началото на 1990-те години той е областен управител в различни области на Турция. По-късно е назначен за директор на турската национална полиция, а след това и за Министър на Вътрешните Работи. В средата на 1990-те години той става Министър на правосъдието, като е отговорен за мъченията и убийствата на политически затворници, както и на криминални затворници подкрепящи съпротивата на революционерите. Той остава в историята с фразата „Извършихме 1000 операции“, с която на практика признава своите престъпления срещу народа. Мехмет Агар е отговорен за убийството на стотици революционери, кюрдски патриоти, дейци на лявото движение и прогресивни личности, както и за всички репресии спрямо народа през 1990-те години, когато заема ключови постове в държава. Рано или късно той ще даде сметка за престъпленията си.

Реклами