Трима членове на Народен Фронт бяха хвърлени в затвора след като не позволиха предизборна пропаганда на ПСР в истанбулски квартал

На 10 Юни(неделя) трима членове на Народен Фронт-Турция са се опитали да изгонят членове на управляващата партия ПСР, в истанбулския квартал „Йени Босна“(западната част на града) които в това време са провеждали предизборна пропаганда, в района на неделния пазар, който се устройва от местните жители. Тримата революционери са влезли в словесен сблъсък с членове на ПСР, след което са се опитали да ги изгонят от квартала прилагайки физическа сила. Членовете на управляващата партия на свой ред са повикали на място полиция. Полицаите-убийци са задържали тримата революционери и са ги отвели в местното полицейско управление, където са били задържани за срок от 24 часа в изпълнение на прокурорско нареждане. Според местни източници, председателя на районната организация на управляващата ПСР е дошъл в полицейското управление, като 5 пъти в рамките на деня е сменил своите показания и лично се е погрижил младите революционери да бъдат задържани за максимално дълъг срок.

В понеделник тримата членове на Народен Фронт бяха изправени пред фашисткия съд, който им е наложил постоянна мярка за задържане под стража. След делото, тримата са били отведени в затвора.

Днес представителството на Народен Фронт в истанбулския кв. „Бахчелиевлер“ разпространи протестна декларация, в която осъди ареста на тримата революционери.

Имената на тримата революционери са: Бурак Баран Катар, Мурат Джан Гьозмен и Тайлян Шимшек.


Източник: halkinsesitv.org(Гласът на Народа)

Реклами