Да се обединим в Народните Съвети да се , борим и победим срещу „едноличната власт“ на олигархичната диктатура!

Истинският победител на изборите проведени на 24 Юни, както винаги стана олигархията! С тези избори бе сложен край на представителната демокрация. Тези които казват, че режимът се е променил, грешат. Режимът в нашата страна се нарича Олигархична диктатура! Олигархичната диктатура, която е управление и грабеж на една шепа паразити над цялата страна, се насочи към промяна на своята форма. Както е известно на 24 Юни бях проведени избори за президент и парламент. Според официалните резултати с 52.59% от всички гласове Реджеп Ердоган стана първият президент на олигархичната диктатура, насочила се към промяна на съществуващата система на управление в страната. Най-много депутатски места в парламента пък получи водената от управляващата партия коалиция „Републикански съюз“. От сега нататък страната ни ще бъде управлявана от досегашната олигархична диктатура, в която вече ще доминира системата на „едноличната власт“. Заедно с тези избори бе сложен край на театъра на представителна демокрация и на демократичните избори която се разиграваше до сега.

Фигурите, които на изборите бяха представяни като „надежда“ за народа ни, положиха всички усилия и голяма старание за да бъде легитимирана новата система на олигархичната диктатура, те изпълниха тази своя задача отлично. Те са виновни, защото те използваха надеждите на народа ни за тази своя цел. Те трябва да бъдат на ясно, че ще дадат сметка пред народната справедливост.

Всички членове на Народните Съвети, още в самото начало бяхме на мнението, че изборите са инструмент за легитимиране на новата система на олигархичната диктатура. По време на нашата работа сред масите, ние постоянно заявявахме, че в страна, в която с всички възможни институции се прилагат законите на извънредното положение, не може да се очаква нито демокрация, нито дори фасадна демокрация от изборните урни, и поради тази причина в крайна сметка на изборите отново ще победи фашизма. Ние упорито повтаряхме нашата позиция, че не може да се има на буржоазните политици даващи напразни надежди на народа, и че решението не е във властта на една шепа доларови милиардери, а във властта на народа, при която на власт ще са милионите хора. И ето, че се оказахме прави…

НАРОДЕ НАШ!

Изпълвахте площадите по време на митингите, на фигурите които ви показаха като надежда. Понякога бяхте хиляди, понякога бяхте милиони на митингите им. Вие ги възприехте като лъч надежда в отчаянието, в което сте изпаднали. Защото те ви казваха, това което вие искахте да чуете. Всичко това е напълно разбираемо. Това, което не е възможно да се разбере е очакването за последователност в буржоазната политика. На изборите на 24 юни, всички за пореден път видяхме, че не може да се има вяра на представителите на партиите на статуквото. Изборите на 24 Юни бяха избори, чрез които заедно с опозиционните партии бе легитимирана президентската системата. Не може да се има доверие нито на буржоазните опозиционни партии нито на техните лидери, които бяха лансирани като надежда за народа. Всички те помагат за това да бъде продължено това деградирало статукво. На призивите на различни кръгове, за бойкотиране на изборите, лидерът на основната опозиционна партия, отговори с думите „защо да бойкотираме изборите, които ще спечелим?“. С неговият изключителен принос, новата система бе стартирана успешно. Днес Баръш Яркадаш, бивш депутат от същата тази партия заявява, че на 24 юни „не са могли да получат данни от 50 хиляди изборни секции“. Това означава, че напълно съзнателно са участвали в изборите които са щели да загубят. Много „уважаемият господин“, който беше кандидат за президент на същата партия, се изпокри, точно в момента когато трябваше да бъде на разположение на всички, тогава когато хората даваха всичко от себе си за да не бъдат откраднати гласовете им въпреки отровните газове и палките на полицията. И така до деня след изборите, когато направи изявление, в което приема новата система и поздравява своя опонент Ердоган с изборната победа. Втората по големина в партия в опозиционната „Национална коалиция“, Добрата партия(на тур.ез. İYİ Parti) пък още от сега започна да отправя сигнали към управляващата ПСР и да търси начин да се домогне до властта въпреки, че на митингите по време на предизборната кампания отправяше остри критики срещу нея. Буржоазните партии и техните ръководители са измамници, нека да не им се доверяваме.

Какво ще се случи от сега нататък?

Ще бъде ли отменено извънредното положение? Ще се оправи ли икономиката? Ще намалее ли безработицата, ще се увеличи производството? Ще бъде ли сложен край на корупцията и злоупотребите, и още много други въпроси…

Разбира се, отговорът на всички тях е НЕ. Кризата на олигархията която е неспособна да властва, ще се задълбочава все повече. Паралелно с това политиките на тирания и репресии ще разширяват своите мащаби. Те ще бъдат прилагани с президентските укази, след като на 18 Юли бъде отменено Извънредното положение. Да кажем не на фашизма!

Добре, но какво трябва да направим в такъв случай?

В този период, репресиите и тиранията ще се насочат срещу абсолютно всички групи от народа. На нас се пада задачата да стегнем редиците… В името на децата си, в името на бъдещето си нека се обединим..

И само, чрез Народните Съвети можем да излезем от тази безизходица.

Да се организираме, борим и победим с Народните Съвети

НАРОДЕН СЪВЕТ НА КВ. „ОКМЕЙДАНЪ“

9.07.2018

Реклами