Вече 5 години Германия държи революционерка в пълна изолация

СВОБОДА ЗА СОННУР ДЕМИРАЙ!

КРАЙ НА ИЗОЛАЦИЯТА ВЪРХУ СОННУР ДЕМИРАЙ!

НЕКА СЕ БОРИМ ЗА ДА РАЗЧУПИМ ИЗОЛАЦИЯТА НАД СОННУР ДЕМИРАЙ!

Заради изолацията, на която е подложена вече години наред, здравословното състояние на нашата другарка Соннур Демирай, е изключително влошено. По долу публикуваме изявление на нейният съпруг относно случая. Нека всички революционери и прогресивни хора да впрегнем всички наши усилия за да разчупим изолацията упражнявана върху Соннур. Ако не можем да направим нищо друго то поне да ѝ изпратим писма и картички. Дори и да не получим отговор от нея, нека продължим да ѝ пишем .

Изолацията е мъчение, трябва да бъде прекратена незабавно!

Изошацията е най-голямята атака срещу човешкоуо здраве!

Държането на един болен човек в изооация, е равносилно на убийство!

Инициативен комитет за създаване на Народен Съвет-гр. Кьолн.

Бележка: На 9 Юли през затвора, в който се намира Соннур Демирай, участниците в Народния Съвет на гр. Кьолн, устроиха палатков лагер, и започнаха протестни действия настоявайки тяхната другарка да бъде освободена и да бъдат създадени условия тя да се лекува.


Здравейте,

Соннур Демирай

Казвам се Хайдар Демирай, съпругата ми Соннур Демирай, е революционерка, емигрантка от Турция, която бе арестувана на 26 Юни 2013 година . След съдебния процес, напълно несправедливо и противозаконно тя бе осъдена на 5 години и 6 месеца затвор само и единствено заради своята легална и демократична дейност. Понастоящем тя се намира в затвора Озендорф (Ossendorf) край град Кьолн. От тогава насам, през целия период на съдебния процес и след осъждането ѝ тя е държана в постоянна ИЗОЛАЦИЯ. Тоест тя вече 5 години е в изолация.

Изолацията е най-тежкото мъчение, което може да бъде приложена върху човека. И както е видно и от състоянието на съпругата ми последиците от това мъчение са изключително тежки. Заради тежкия психическия натиск, който създава изолацията, душевното и психичното здраве на съпругата се влоши драстично. От известно време у нея се наблюдават симптомите на сериозно психическо заболяване. Накратко казано заради дългият престой в затвора по време на съдебния процес и след това съпругата ми Соннур се разболя. Продължаването на държането в затвора на човек в такова състояние, е равносилно на убийство. Освен това съпругата ми отдавна е изтърпяла 2/3 от присъдата си. Ако беше обикновена затворничка тя отдавна щеше да е на свобода. Но заради това, че е политическа затворничка, това нейно право бива отнемано. Освен че бива лишавана от това свое право, тя бива възпрепятствана да се възползва от режима на затворническо общежитие от открит тип. В тази връзка аз отправям следните искания:

1-Настоявам съпругата ми незабавно да бъде освободена.

2-Настоявам Германската държава, която даде тази несправедлива и незаконна присъда на съпругата ми незабавно да преустанови своето сътрудничество в фашистката власт в Турция и да прекрати своите анти-демократичните репресии срещу революционерите емигранти от Турция.

3-Настоявам репресиите срещу съпругата ми да бъдат прекратени незабавно.

4-Настоявам изолацията упражнявана върху съпругата ми да бъде прекратена незабавно, и да ми бъде позволено да изпратя при нея квалифициран експерт-психиатър който да я прегледа и след това тя да започне да се лекува.

Обявявам пред цялата общественост, че в случай че тези мои искания не бъдат изпълнени, аз ще използвам демократичното си право на съпротива и ще пристъпя към протестни действия!

Представям случая на съпругата ми пред всички електронни и печатни издания, както и пред всички революционно и прогресивно настроени обществени организации и отделни личности, като очаквам подкрепа за съпругата ми и мен самия.

С поздрави и обич…

Хайдар Демирай.

Юли 2018г.

Информация за контакти:

Адрес на електронна поща: demirayhaydar67@gmail.com

Адрес за коренспонденция: Aussere kanal str. 15, 50827 KÖLN, Germany


 

 

Реклами