Революционерка от Народен Фронт-Турция е в неизвестност от 5 месеца

Незабавно трябва да бъде обявено местонахождението на Айтен Йозтюрк!

Информация за Айтен Йозтюрк, която е в неизвестност от 9 Март 2018 година насам, получихме от декларацията на представителството на Народен Фронт в Сирия и нейното семейство. На импровизирана пресконференция състояла се на 6 Август в двора на Алевитския молитвен дом в кв. „Кючюк Армутлу“, Истанбул ние споделихме тази информация с народа ни. Направихме това изявление по искане на нейните приятели и семейството ѝ.

Семейства от Сдружение за Взаимпомощ и Солидарност на Семействата на Политическите Затворници – TAYAD

На вниманието на народа ни, другарите ни, и на работниците от медийната сфера

Като представителство на Народен Фронт-Турция, в Сирия това е нашата декларация относно нашата другарка Айтен Йозтюрк, нейното задържане при напускането ѝ на летището в столицата на Ливан и прекъсването на нашия контакт с нея.

Вече 5 месеца не можем да получим, каквато и да било информация относно състоянието и местонахождението на Айтен Йозтюрк, която на 9 Март 2018 година, бива спряна от полицията и в последствие задържана на международно летище Рефик Харири, в столицата на Ливан, Бейрут докато опитва да се качи в самолета излитащ за гръцката столица Атина. От тогава до сега въпреки всички проучвания направени от нас ние не можахме да намерим, каквато и да било официална информация относно това, какво се е случило с нея след като е била задържана.

Ние като представителство на Народен Фронт в Сирия от 14 Март насам използвайки всички наши възможности и вземайки предвид всички възможни сценарии, които биха могли да се развият в една подобна ситуация се опитахме да достигнем до някаква информация относно това как са се развили събитията след нейното задържане.

На 5 Май адвокат от Ливанското Народно Движение, успя да достигне до информацията, че нашата другарка Айтен Йозтюрк е била предадена от Ливанските власти на фашистката в Турция, с кодовото име, което тя използва.

Макар и неофициално, единствената информация, която успяхме да получим до сега, от няколко различни източника, е че Айтен Йозтюрк е била предадена на фашистката власт на ПСР в Турция.

Коя е Айтен Йозтюрк?

Тя е наша другарка, която вече 25 години е част от борбата, в същото време тя е сестра на нашите мъченици Ахмет и Хамиде Йозтюрк. По стъпките на брат си и сестра си тя пое по пътя на борбата и съпротивата. Прекарва дълги години в затвора, като полит. затворничка.

Като представителство на Народен Фронт в Сирия ние отправяме предупреждение към империалистите, към фашистката власт в Турция и сътрудничещото си с нея правителство на Ливан; Къде е Айтен Йозтюрк незабавно обявете нейното местонахождение!

Обявяваме, че няма да се поколебаем да ви накараме да заплатите най-висока цена в случай, че се случи нещо с Айтен Йозтюрк!

КЪДЕ Е ДЪРЖАНА ВЕЧЕ 5 МЕСЕЦА АЙТЕН ЙОЗТЮРК?

КОГА ЛИВАНСКИТЕ ВЛАСТИ Я ПРЕДОХА НА ФАШИСТКА ТУРЦИЯ?

АКО АЙТЕН ЙОЗТРЮК Е БИЛА ПРЕДАДЕНА НА ФАШИСТКА ТУРЦИЯ, ТО ФАШИСТКАТА, МРАКОБЕСНА ВЛАСТ НА ПСР, ТРЯБВА ДА СЪОБЩИ НЕЗАБАВНО НЕЙНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ДРУГАРИТЕ И БЛИЗКИТЕ Ѝ!

ОТПРАВЯМЕ ПРИЗИВ КЪМ НАРОДА И ДРУГАРИТЕ НИ!

Искаме от вас да изпращате електронни писма и факсове до външното министерство на Ливан и да питате: „КЪДЕ Е АЙТЕН ЙОЗТЮРК, КЪДЕ Е ДЪРЖАНА ВЕЧЕ 5-ТИ МЕСЕЦ?“ или да се обадите по телефона и да питате какво се е случило с Айтен Йозтюрк.

По долу публикуваме телефонния номер на външното министерство на Ливан.

Представителство на Народен Фронт в Сирия

Реклами