Нова кампания на Анти-Империалистически Фронт

Интернационалното обединение на Народен Фронт-Турция обяви старта на нова кампания, насочена срещу експлоатация, бедността и гнета, които налагат империалистите и техните лакеи на народите по света, срещу агресията спрямо прогресивните сили и революционерите попаднали в плен на врага, в хода на своята борба срещу империализма и слугите му. По-долу публикуваме пълния текст на кампанията на Анти-империалистически Фронт.

Империализмът означава експлоатация, окупация, масови убийства, война, разруха, глад и епидемии!

Капитализмът е ирационален!

За глада, нищетата и мизерията по света, са отговорни единствено и само империализмът и капиталистическото статукво!

Империализмът в цифри:

-Въпреки, че в САЩ живее само 6% от световното население, САЩ притежават 50% от приходите в световен мащаб.

-Според доклад на Американското Министерство на отбраната, в близо 130 страни по целия свят, има 702 бази или контингенти на Американската армия.

-През 2016 година, всички държави по света са похарчили общо 900 милиарда долара за въоръжаване, като от тях 596 милиарда са похарчени от Америка.

-Разходите за въоръжаване на Америка, само през 2016 година са 596 милиарда,

( Тоест повече от половината военни разходи в целия свят.)

-Според доклад на Американското Министерство на отбраната, в близо 130 страни по целия свят, има 702 бази или контингенти на Американската армия. Също така има 6 000 военни бази по цялата територия на САЩ.

– Американското министерство на отбраната притежава 845 411 сгради.

-Американските разходи за въоръжаване, са равни на общата сума от паричните средства, харчена за военни разходи на 25-те държави в света отделящи най-много от своя бюджет за нуждите на армиите си.

-Докато с 45 милиарда долара, образованието заема второто място в Американския бюджет, по обща сума на разходите, то за отбрана в бюджета са отделени 596 милиарда долара.

-В 157 страни по света са разположени Американски войници.

-В 63 от тези страни има Американски военни бази и настанени войници в тях.

-След 11 Септември 2001 година, Америка изградиха 13 нови военни бази в 7 държави, като в най-ново време в областта Рожава, в Сирия бяха изградени 25 нови Американски бази.

Според официални данни 821 милиона души по целия свят, са гладни!

Всяка година 1,3 Милиарда тона храни по целия свят, се изхвърлят на боклука!

Докато богатите изхвърлят на боклука, милиони хора са гладни!

Наричат това „Недохранване“ !

Обясняват това явление със „Суша, климатични промени!“

Разпределение на Американското богатството по целия свят:

От 100 империалистически монопола, 59 са Американски,

5 от 10-те най-големи инвестиционни банки са Американски,

42 от 75-те най-големи марки на в сектора на телекомуникациите са Американски,

9 от 10-те най-големи търговски компании са Американски,

Според друго проучване направено през 2001 година,

48% от акциите на 500-те най-големи акционерни дружества в Света, са собственост на САЩ.

Според проучване на списание ФОРБС(FORBES) от 2018 година, 7 от 10-те най-богати хора в света са Американци.

ОТГОВОРЕН ЗА НАШИЯ ГЛАД Е ИМПЕРИАЛИЗМЪТ!

Угнетените народи, бедните хора са гладни. Тяхната численост достига милиарди.

Империалистическата-капиталистическа система, е тази която ги обрича на глад. Нейният пряк израз са империалистическите монополи.

В следствие на империалистическата експлоатация и изкривената консуматорска култура от създават хора страдащи от наднормено тегло, чиято численост достига 2 милиарда души, като в същото време милиарди хора са принудени да страдат от глад и мизерия.

Империализмът означава – кръв, разруха, смърт, епидемии, война и атаки!

Начело с Американските империалисти, през 2011 година империализмът атакува Сирия за да я превърне в нео-колониална страна в съответствие с неговите интереси.

Хранейки ислямистки банди като Ан-Нурса и ИДИЛ, империалистите се опитаха да легитимират своята намеса в страната.

7 години наред, Сирийският народ е обект на атаки, беше убиван, беше принуден да напусне страната си, страната му бе опожарена, разрушена, беше превърната в купчини от руини.

От 2015 година насам, Йемен която е страна с население от 26 милиона, също е под ударите на империалистите. Империализмът, който използва ИДИЛ за да се намеси в Сирия, в Йемен използва като претекст Шиите, които завзеха властта в страната.

За атаките си срещу Йемен, Америка използва най-верния си лакей – Саудитска Арабия.

Колкото империалистическите медийни монополи, да се стремят да показват атаките в Йемен, като агресия на сунитите от Саудитска Арабия, които се чувстват заплашени от подкрепяните от Иран, Шиити в Йемен завзели властта, истината е много по-различна от техните твърдения.

Истината е, че дълги години в Йемен имаше демократична народна власт, вдъхновена от Съветска Русия…

Зад сраженията представяни като противопоставяне между сунните и шиити, всъщност стоят интересите на Империализма. Империалистите искат да създадат една нео-колониална страна, в която да издигнат на власт лакейски правителства като тези в Саудитска Арабия, Йордания и Турция, които да им служат вярно.

Болките на Палестинския народ, не утихнаха от Деня на Накба, или от 14 Май 1948 година до днес…

В момента Палестинците живеят разделени на две, обградени от бетонни стени, границите на всички съседни държави са затворени, и на практика те се намират в затвор под открито небе.

Те са пленници в собствената си държава. Но Израел не се задоволява дори с това. 5 милиона Палестинци живеят в чужбина, далеч от родните си земи, но Израел иска да завладее цяла Палестина. С тази цел, въпреки, че няма никаква стойност в Международното право, Израел постоянно увеличава броя на израелските населени пунктове, така тя разширява своя окупация върху Палестинските земи, които и без това вече е окупирала веднъж.

Палестинският народ, дава десетки и стотици жертви, както заради бомбардировките на Израел, така и заради липсата на лекарства, бедността, недостигът на храни и медикаменти.

Ние искаме Израел да бъде разформирован като държава, и да бъде върнато положението преди Денят Накба – 14 Май 1948 година. Ние не сме анти-семити. Евреите също имат право да живеят върху земите на Палестина. Но държавата Израел е фор-пост на империализма в Близкия изток, като в същото време докато тя съществува, няма да има спокойствие и щастие в за Палестинския народ.

Още веднъж подчертаваме, ние нямаме никакъв проблем с нашите братя и сестри евреи. Ние подхождаме към хората не спрямо тяхната вяра, раса и националност, а спрямо тяхната класа. Ние сме срещу ционизма, и за това искаме държавата Израел да бъде ликвидирана.

Подкрепяната от НАТО, фашистка власт в Украйна, постоянно отправя заплахи за нападение срещу народа на Донбасс, който се отдели от Украйна и обяви своята едностранна независимост. Не стига, че уби лидера на ДНР Александър Захарченко, но и постоянно струпва войски и бойна техника по границата и отправя заплахи, че ще подложи на масови убийства жителите на Донбасс.

Империализмът, който разглежда Латинска Америка, като свой заден двор, постоянно отправя заплахи срещу прогресивни правителства като тези в Никарагуа, Венесуела и Боливия, и срещу социалистическата власт в Куба. За да свали от власт правителството на Мадуро, империалистите упражняват спрямо него икономически санкции, създава слугуващи им „опозиционери“ и се опитва чрез тях да организира преврат.

Като се започне от атаките през 19990-те години срещу Западна Сахара и Югославия, мине се през агресията срещу Афганистан и Ирак в началото на 2000-те години, и се стигне до нападенията срещу Либия, Сирия, Йемен и Венесуела след 2010 година, всички атаки на империализма карат нашия гняв да нараства и да увеличаваме солидарността ни със страните станали обект на агресията на империалистите. Историята е свидетелка на десетките революционни акции и акциите за солидарност, предприети от Марксистите-Ленинистите, в отговор на всички тези империалистически атаки…

Ние като Анти-империалистически Фронт искаме да бъде сложен край на всички тези атаки!

СВОБОДА ЗА МУСА АШОГЛУ И АЙТЕН ЙОЗТЮРК!

Муса Ашоглу и Айтен Йозтюрк, двама членове на Народен Фронт и дългогодишни дейци на Анти-Империалистически Фронт, сега и двамата са в затвора.

Кой е Мууса Ашоглу?

Муса Ашоглу е един от големите дейци на Анти-Империалистически Фронт, и революционер положил много големи усилия за да приложи на практика интернационализма.

Ако днес има симпозиуми и срещу на Анти-Империалистически Фронт, то той има огромна заслуга за тях.

През декември 2002 година, в град Noordwijk, Холандия, той организира първия международен симпозиум срещу изолацията на политическите затворници, като още преди 2000 година, той участва и организира множество международни събития и прояви с представители на леви организации в Амстердам.

Муса Ашоглу е безкомпромисен Анти-Империалист. Поради тази причина той става мишена на атаките на империализма. Въпреки, че няма никакви доказателства, улики, документи и т.н., които да доказват това, САЩ използвайки като претекст саможертвената акция, на саможертвения боец Алишан Шанлъ, срещу посолството на убиеца на народите по света-Америка, в столицата на Турция, Анкара, от 1 Февруари 2013 година, Американските империалисти издадоха заповед за арест за Муса Ашоглу.

Твърдейки, че Муса Ашоглу е наредил на Алишан Шанлъ да извърши саможертвената акция, типично в своя бандитски и грабителски стил – САЩ обявиха награда от 3 милиона долара за негова глава.

Муса Ашоглу бе арестуван и хвърлен в затвора на 2 Декември 2016 година. В момента в германският град Хамбург продължава съдебният процес срещу него, като като опасността от екстрадирането му в САЩ е надвиснала над него като Дамоклиев меч.

Нека се застъпим за Муса Ашоглу.

Как да направим това?

Можем да проведем демонстрации пред Германските дипломатически мисии, в нашите страни. Можем също така да организираме шествия, можем да изпратим протестни факс-съобщения и електронни писма до Министерствата на Правосъдието и Вътрешните Работи на Германия.

Разбира се, най-важното е да не оставяме сам Муса Ашоглу, за това нека му напишем писма.

Може би изпратените писма няма да достигнат веднага до него, тъй като преди администрацията на затвора, Федералният прокурор, преглежда писмата. Но въпреки това нека му напишем писма до него, да покажем, че го подкрепяме.

Коя е Айтен Йозтюрк?

Също както Муса Ашоглу, и Айтен Йозютрк е един от изявените дейци на Анти-Империалистически Фронт, и революционерка правеща всичко възможно за да живее духа на интернационализма.

Освен, че е участвала в организацията на множество симпозиуми, тя сама организира Международния симпозиум срещу изолацията в столицата на Ливан, Бейрут през 2015 година. За да изрази своята солидарност с народите на Сирия тя участва в акциите „жив щит“ проведени в различни точки на страната.

На 9 Март 2018 година, тя е задържана на Летище Рефик Харири, в столица на Ливан, Бейрут по подозрение в използване на фалшиви документи. В продължение на 1 седмица, тя е държана и разпитвана в отдела за чужденци на ливанската полиция. Тук властите приемат нейното искане за политическо убежище в трета страна, но вместо това, тя „изчезва безследно“, като от 14 Март до 28 Август, с нея не може да бъде установен контакт, и да бъде получена информация относно нейното местонахождение. Нейните близки и приятели, адвокатите ѝ, представители на различни леви и прогресивни организации, я търсеха навсякъде.

Отправено е запитване към Ливанското правителство: Къде е Айтен Йозютрк? Ако не е осъдена и хвърлена в затвора, тогава кога и къде, с какво обвинение е отведена и адвокатите не са били известени за това? Няма отговор.

Ако е била предадена на властите в Турция, то тогава поради какви причини и кога? Няма отговор.

Властите в Турция също не казват нищо.

После на 28 Август 2018 година, Айтен е изоставена на един парцел край столицата Анкара, с белезници на ръцете. Малко след това агенти на „анти-терориститчния“ отдел на полицията я задържат и отвеждат от мястото. В последствие тя е изправена набързо пред съда и хвърлена в затвора.

В продължение на 6 месеца Айтен е подложена на тежки мъчения.

По тялото на Айтен, която в момента е полит.затворничка в затвора Синджан, край Анкара, са преброени 868 рани.

Да потърсим сметка за причинените на Айтен Йозтюрк страдани!

Как да го направим?

Можем да проведем демонстрации пред дипломатическите представителства на Ливан в нашата страна. Можем също да организираме протестни шествия. Можем да изпратим протестни електронни писма до Министерствата на Правосъдието и Вътрешните Работи на Ливан.

Разбира се, най-важното е да не оставяме сама Айтен Йозтюрк, за това нека ѝ изпратим писма.

Анти-Империалистически Фронт – Турция

Адрес на Министерството на Правосъдието на Турция:

06659 KIZILAY / ANKARA

Republic of Turkey

Ministry of Justice

telefon: +90 (0312) 417 77 70

Faks: +90 (0312) 419 33 70

E-Mail: info@adalet.gov.tr

Адресът на Айтен Йозтюрк

Ayten Öztürk’ün adresi:

Sincan Kapalı Kadın Hapishanesi

Sincan / Ankara

Ayten Öztürk

Министерство на Вътрешните Работи на Германия

Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat

Alt-Moabit 140

10557 Berlin

poststelle@BMİ.bund.de

Министерство на Правосъдието на Германия

Postanschrift

Bundesministerium der Justiz und für Verbraucherschutz

11015 Berlin

Hausanschrift

Mohrenstraße 37

10117 Berlin

Telefon

+49 (0) 30 18 580 – 0

Fax

+49 (0) 30 18 580 – 9525

E-Mail

poststelle@bmjv.bund.de

Адресът на Муса Ашоглу

Musa Aşoğlu’un adresi:

Musa Aşoğlu

Holstenglacis 3

20355 Hamburg

Deutschland

Реклами