Двама борци за правата на полит.затворниците бяха задържани в турския парламент

Според прессъобщение разпространено от турския парламент, вчера двама души са се опитали да вземат „за заложник служител на парламента, докато са били претърсвани на един от входовете на парламентарния комплекс”.

Става въпрос за Ейлем Юджел и Мулла Зинджир, които са членове на Сдружението на солидарност и взаимопомощ на семействата на политическите затворници(TAYAD), което е част от марксистко-ленинисткото движение Народен Фронт(Halk Cephesi).

Юджел и Зинджир вчера са отишли в сградата на парламента за да поискат среща с депутат от опозицията. Твърденията на фашистката власт и разпространените от буржоазните медии фалшиви новини в никакъв случай не отразяват действителността. Чрез пропаганда и манипулации, фашизмът се опитва да криминализира революционната борба и борбата за права и свободите на народите на Турция и Кюрдистан.

Според информация на Правно Бюро на Народен(адвокатската организация на Народен Фронт), Ейлем Юджел и Мулла Зиндижир са в ареста на политическата полиция в Анкара. Няма информация кога те ще бъдат изправени пред съда.

При повече подробности относно случая ще информираме нашите читатели своевременно.

Повече за Сдружението на солидарност и взаимопомощ на семействата на политическите затворници можете да прочете в тази статия:


https://borbataa.wordpress.com/2019/02/03/от-годините-на-хунтата-до-днес-tayad-е-факел/