Германският съд осъди на 5 години затвор, революционер от Народен Фронт

На 27 Юни, в съда в германския град Хамбург, се състоя заключителното заседание по съдебния процес срещу революционера, член на Народен Фронт – Ердал Гьокоглу. На заседанието присъстваха 35 души, сред които и двама другари на Ердал, от годините когато той е бил полит.затворник в Турция.

Германският империализъм, известен със своите престъпления срещу народите на света, не се стара да прикрива своето фашистко лице. Това още повече си проличава от тяхното враждебно отношение спрямо революционерите.

Въпреки, че прокурорът по делото, искаше присъда от 3 години и 6 месеца, съдията осъди Ердал Гьокголу на 5 години затвор

Това много рядко срещано положение, но за издадената срещу Ердал Гьокоглу, присъда няма никакви законови мотиви или логични причини. Всички юристи следящи съдебния процес срещу Гьокоглу, бяха категорични, че на практика папката по делото е празна. Пример за това бе и фактът, че прокурорът след като не успя да намери никакви доказателства доказващи вина или извършено престъпление според немските закони, изпадна в тотална безизходица и  започна да използва писмата изпратени от и до Ердал Гьокоглу. Това решение на Германският съд не е основано на никакви правни норми, то е едно политическо решение.

 

Кой e Ердал Гьокголу?

Ердал Гьокголу, е революционер член на марксистко-ленинисткото движение Народен Фронт-Турция, който дълги години е част от борбата срещу империализма и олигархията в своята страна. Поради тази причина той е подложен на мъчения и хвърлен в затвора. Преживява няколко масови убийства на полит.затворници, както и атаките от страна на фашистката власт срещу революционерите в турските затвори. Участва в Смъртната Гладна Стачка на полит.затворниците срещу изолационните затвори в Турция. По време на тази гладна стачка, той е подложен на насилствена медицинска интервенция, в следствие на което той губи паметта си и се разболява от т.нар. синдром на Вернике-Корсакоф. По-късно е освободен от затвора, и с помощта на своите другари е изведен звън страната. Емигрира в Белгия, където получава политическо убежище и намира подходящи условия за да се лекува от тежкото заболяване. След като започва да се подобрява той продължава своята революционна дейност. През зимата на 2016 година той бе арестуван и хвърлен в затвора, в Полша, във връзка с червен бюлетин на интерпол издаден по искане на фашистката власт в Турция. След няколко месечна борба, гладна стачка и протести той бе освободен от полския затвора и се завърна обратно в Белгия. Тук в края на 2017 година той бе арестуван от полицията по искане на Германските империалисти. В края на декември същата година той бе екстрадиран в Германия, по решение на белгийския съд. Няколко месеца по-късно срещу него започна съдебен процес, като той бе обвинен в „членство в нелегална организация”.


Източници: halkinsesitv1.org  и информационна агенция  и Gerçek(Правда)