Мафиот простреля член на Народен Фронт в Истанбул

Вечерта на 28 Юни(петък), членът на Народен Фронт – Емир Аслан, ръководещ кафене в истанбулския квартал “Чаян”(северозападната част на града), е бил прострелян в крака от мафиот на име Ерджан Тан.

Куршумът е одраскал петата, на Емир Аслан, като той е бил отведен в болница за лечение. Към момента състоянието на мъжа е стабилно и той се възстановява.

Според информация на местното представителство на Народен Фронт, Ерджан Тан, който е прострелял, членът на движението е познат в района като наркодилър и член на мафиотска банда, като за него има данни че е покровителстван от полицията и местни велможи от управляващата фашистка Партия на Справедливостта и Развитието на президента Ердоган.

В свое изявление Народен Фронт призова народа да се бори заедно с революционерите срещу подкрепяните от фашистката власт мафиотски банди, тровещи народните чеда с наркотиците които продават, и повличащи младите момичета в блатото на проституцията.

Народен Фронт от години води безкомпромисна борба с подкрепяните от фашистката олигархия в Турция мафиотски банди, които биват използвани за тотална окупация на работническите квартали, и за разпространение на деградацията чрез продажба на наркотици, насилствено склоняване към проституция на млади момичета и жени, както и разиграване на хазартни игри.

В тази своя борба Народен Фронт до сега е дал 5-ма мъченици, това са: Бирол Карасу – загинал през 2007, Хасан Ферит Гедик – загинал 2013, Кемал Делен – загинал 2016, Реджеп Хасар – загинал 2016, Ибрахим Деврим Топ – загинал 2018.


Квартал “Чаян”, в който се е разиграл случаят от петък, е създаден в края на 1970-те години на миналия век, с общите усилия на революционери от Народен Фронт и десетки хора емигрирали от селските райони на Турция, в Истанбул, в търсене на препитание и по-добри условия за живот. С цел да разрешат проблема с липсата на жилища за новопристигналите заселници, революционерите създават Народен Комитет(ранна форма на низова организация за местно самоуправление), в който влизат прогресивни студенти по архитектура и строително инженерство, революционери, и представители на заселниците. Заедно те правят разпределение на парцелите, върху които по-късно ще се издигне квартала. С дружни усилия се изготвя планировката на квартала, разпределението на застроената площ на жилищата и въобще всички аспекти на градежа на новото населено място. От тогава до сега вече повече от 40 години този квартал преживява нападения както от страна на силите на фашистката власт, мафиотските банди, но за съжаление от някои “леви сили”, които открито враждуват с Народен Фронт.


Източник: halkinsesitv1.org