Полит.затворник осъден на доживотен затвор на базата на неверни твърдения обяви гладна стачка

Мустафа Кочак, е хвърлен в затвора, заради неверните твърдения на полицейския информатор и колаборационист – Берк Ерджан. Прокурорът по делото за убийството на прокурор Мехмет Селим Кираз, който бе убит в края на март 2015 година, иска доживотна присъда за Кочак, като той е обвинен в това, че е осигурил оръжията за извършването на убийството.

Берк Ерджан – заради лъжливите показания на когото, стотици хора през последните 3 години бяха хвърлени в затворите из Турция, всъщност е една изтривалка, един „бушон” използван от фашистката държава, чиито лъжи са доказани нееднократно по време на различни съдебни процеси, през изминалите 2 години. Въпреки, че за всички е ясно, че неговият „срок на годност” или по-точно на използване, от фашистката държава отдавна е изтекъл. Въпреки това все още, десетки хора продължават да бъдат хвърляни в затвора заради неговите лъжливи „показания” като те са заплашени от дълги години в затвора и дори доживотни присъди.

Използването в съдебните процеси, на лъжливите показания на подобен подлец, които са доказани като неверни, показва безизходицата, в която се намират съдилищата на фашистката власт. Фашистката власт на ПСР и Ердоган, с PR акцията наречена „съдебна реформа” се опитва да възстанови легитимността на съдебната система, и да върне загубеното доверие в нея, но уви всичко това е напразно. Не можете да закърпите окъсаната туника на Темида, защото единственото което вие умеете е  да бъдете – ТИРАНИ!

На 31 Март 2015 година, двамата революционери Шафак Яйла и Бахтияр Дооруйол, извършиха въоръжена акция в съдебната палата в истанбулския квартал „Чаалаян”. По време на акцията чието основно искане бе да „Бъдат обявени имената на полицаите убили 14-годишния Беркин Елван”, прокурор Селим Кираз беше наказан със смърт от Яйла и Дооруйол. Мустафа Кочак беше задържан по време на разследването именно на тази акция. Той бе хвърлен в затвора по обвинение, че е „осигурил оръжие” за двамата революционери. В момента той е подсъдим по това дело, като прокуратурата иска доживотен затвор за него. Но и до ден днешен, няма открити доказателства, че Кочак е извършил „престъплението” в което е обвинен. Мустафа Кочак бе хвърлен в затвора, заради лъжливите „показания” на Берк Ерджан, които станаха причина за това адвокати от Сдружението на Прогресивните Юристи и Правно Бюро на Народа, да получат присъди от общо 159 години затвор.

Мустафа Кочак, обяви че започва гладна стачка в началото на този месец, вчера в фашисткия съд в Истанбул, го осъди на доживотен затвор, като освен него доживотна присъда получи от още един от 14–те обвиняеми по делото, като само 4-ма от тях бяха в съдебната зала, а останалите 9-ма все още се издирват от фашистката полиция.

В съда Мустафа Кочак заяви, че той и приятелите му са избрани за жертвени агнеци от властта. Кочак заяви, също че ще продължи гладната си стачка, докато присъдата не бъде отменена и не се състои нов справедлив и честен  съдебен процес.


Източник: информационна агенция Gerçek(Правда)