Народен Фронт проведе митинг за справедливост в Бюрксел

На 22 Август(четвъртък) в Бюрксел столицата на Белгия, десетки членове и симпатизанти на Народен Фронт от множество страни в Европа се включиха в митинг под надслов „Искаме справедливост“.

Митингът се проведе между 12:00 и 15:00 часа на площад „Шуман“ в белгийската столица, където се намират сградите на водещите институции в т.нар. ЕС. На митингът членовете и симпатизантите на движението, отново заявиха своята решителност, да искат справедливост въпреки репресиите и терора на фашистката власт в Турция, и политиките на ЕС които подкрепят фашизма не само в нашата южна съседка но и в цяла Европа. Основен акцент на плакатите и трансперантите носени от участниците в митинга, бе гладната стачка на членовете на лявата музикална група Йорум, която в неделя навърши 100 дни от своето начало, както и фактът че адвокатите от Правно Бюро на Народа, продължават своята борба въпреки че фашистката власт ги осъди на десетки години затвор. Участниците митинга представляваха и интересна гледна за минувачите заради носените от тях десетки червени знамена.

По време на митинга бяха произнесени речи на френски, турски и английски език. В речите беше подчертано още веднъж желанието за справедливост за всички. Също така бе обърнато внимание на репресиите на фашистката власт в Турция, спрямо революционните и прогресивни организации, като бе посочено че адвокати и интелектуалци участващите в борбите на народа са хвърлени в затворите без реално да има доказателства за извършени от тях престъпления. Друг важен акцент в речите бе гладната стачка на музикантите от група Йорум, протестът на държавните служители в Анкара, срещу чистките на фашистката власт, който продължава вече повече от 1000 дни. Бе подчертано че без да има борба, никое право не може да бъде извоювано и защитено. На митинга беше заявено, също че той е организиран за да се заяви още веднъж решителността, че въпреки подкрепата на ЕС за фашистката власт в Турция, революционните и прогресивни сили няма да бъдат сломени и ще продължат да се борят за справедливост както в Европа, така и в Близкия изток, Азия и всички региони на света.

Членовете на Съвета на Съпротивата в Европа, пък разказаха за репресиите с които се сблъскват в Англия, Австрия, Германия и Франция. Те заявиха, че са подлагани на полицейски разследвания, като са заплашени от лишаване от правото на пребиваване и работа в тези страни заради своята борба против ксенофобията, наркоразпространението, бандитизма, склоняването към проституция, и погазването на трудовите и социалните права на емигрантските общности. Членовете на съвета още веднъж заявиха своята решителност да продължат да се борят за правата си и, че няма да склонят глава пред репресиите на европейките държави подкрепящи фашизма.

Митингът приключи с революционни песни маршове и скандирания на лозунги.


Източник: https://gercekhaberajansi.org/brukselde-adalet-istiyoruz-mitingi-duzenlendi/