Полит.затворници на Народен Фронт, обявиха едноседмична гладна стачка в затвора в Хамбург

Във свое писмо политическите затворници, членове на Народен Фронт – Турция, Ердал Гьокоглу и Муса Ашоглу, обявиха че на 1 Септември са започнали едноседмична гладна стачка, като двамата посочват следните причини:

-За да изразим солидарността си с гладната стачка на музикантите от Група Йорум;

-За да бъдат освободени от затвора адвокатите от Правно Бюро на Народа и Сдружението на Прогресивните Юристи;

-За да бъде освободена незабавно и без никакви условия, тежкоболната ни адвокатка революционерка – Баркън Тимтик;

-А също така и за да изразим солидарността си с протестите срещу чистките в държавната администрация в Анкара, Дюздже и Истанбул, които надхвърлиха 1000 дни, както и със всички протести на трудещите се в Турция и Европа.

Ердал Гьокоглу

Муса Ашоглу”

Ердал Гьокоглу и Муса Ашоглу, са двама революционери, марксисти-ленинисти, които бяха хвърлени в затвора от Германските империалисти заради борбата им срещу Американските и Европейските империалисти.

През 2013 година, Американското разузнаване обяви награда от 3 милиона долара за главата на Муса Ашоглу. Той беше арестуван в края на 2016 година в Германия, като в началото на 2018 година срещу него започна съдебен процес в съда в град Хамбург, като година по-късно през март 2019 година, бе съобщена и присъдата срещу него а именно 6 години затвор.

Ердал Гьокоглу, бе арестуван от белгийската полиция през есента на 2017 година в град Лиеж. През декември същата година той бе екстрадиран в Германия, след решение на белгийският съд. През 2018 година срещу него започна процес в съда в град Хамбург, като през юни тази година той бе осъден на 5,9 месеца затвор.

Както Муса така и Ердал не са извършили престъпления според действащото в Германия законодателство. Причините поради които те бяха хвърлени в затвора и осъдени са изяло политически и са свързани с интересите на Американските и Европейските империалисти в Турция, както и на техният стремеж да ликвидират революционното движение в световен мащаб.

Източник: https://gercekhaberajansi.org/tutsaklardan-dayanisma-aclik-grevi/