11-те партизани от бригада „Ибрахим Ердоган“ – област Дерсим, загинали при бомбардировка на фашистката армия на турската олигархия, на 7 Ноември 2016 година

Айсун Сабан, Бюнямин Кълъч, Таарък Демир, Хюнкяр Дерия Гюнеш, Хюсеин Гюлмез,Мелих Ъшък, Мурат Гюн, Мустафа Доору, Нааджийе Явуз, Тунджел Аяз, Кенан Гюнйел.

На 7 Ноември 2016 година, лагер в който по това време са се намирали група партизани от бригада „Ибрахим Ердоан, намиращ се в долината на река Чат, в община Хозат, област Дерсим, беше бомбардиран със самолети от фашистката армия на олигархията. При бомбардировката 11 от намиращите се в лагера партизани загинаха мъченически.

Айсун Сабан, произхожда от работническо семейство Араби, изповядващи Алевитската форма на исляма, родом от град Антакия, южна Турция. Тя е второто от четирите деца на семейството. В организираната борба се включва, след като постъпва в редиците на Революционна Младеж, докато е студентка в университета в град Муула, западна Турция. Тя бе привързана към нашите мъченици, и бе решена да потърси сметка от врага за тях.

Бюнямин Кълъч, той пое много и различни отговорни задачи в множество бедняшки квартали на Истанбул. Той бе ръководител на отделение в структурата на Гимназиалната Революционна Младеж, беше част от милиционерите на Гимназиалната Революционна Младеж в региона на Анадола, участва също в работата сред селското население в област Дерсим. Наред с тези задачи, през 2014 и 2015 година той участва в множество акции за демократичните права и искания на народа и младежта, като работи в различни сдружения и отделения на партията. Неговото желание бе да стане партизанин, и той постигна тази своя цел.

Таарък Демир, той бе младеж роден и израснал в истанбулския квартал „Гаази“. Още като дете той изпитва върху гърба си противоречията между угнетени и угнетители, като понася и трудностите на живота на бедния народ. От детските си години той има възможността да опознае революционерите. В квартала, в който живееше той имаше много „братя и сестри“ революционери. Те търсеха справедливостта, говореха за достоен човешки живот, равенство и социализъм. След като започна да размишлява на ежедневните проблеми, той реши да стане революционер. Той бе посветил себе си на партизанската борба, с един саможертвен дух.

Хюнкяр Дерия Гюнеш, родена е през 1988 година в Анкара. Тя произхожда от семейство на Алевити, от област Ерзиджан, източна Турция. След като пристига за да учи в университета Мармара в Истанбул, тя се запознава с привърженици на Революционна Младеж. От 2009 година тя започна да поема различни отговорни задачи. Хюнкяр организираше борбата, тя се развиваше в борбата и я укрепваше.

Хюсеин Гюлмез, е роден през 1991 година в село Гюмюшлюк, община Текман, област Ерзурум, североизточна Турция. Той е син на бедно работническо семейство, чиито корени водят началото си от област Дерсим. Семейството му принадлежи към народността Заза, която изповядва Алевитската форма на исляма. Връзката му с партията започва през 2011 година в град Алиага, предградие на Измир, западна Турция. Женен, има една дъщеря. Той тръгна към планините, не само за бъдещето на дъщеря си но и за това на целия народ, стана боец за справедливост.

Мелих Ъшък, роден е през 1995 година, в град Гебзе(на около 100км, източно от Истанбул;бле.прев). Семейството му произхожда от област Токат, северна Турция. Той започва средното си образование в гимназия „Мъченик Илхан Кючюк Солак“ в гр. Гебзе, но след първата година напуска училище. Мелих произожда от работническо семейство на турци изповядващи Алевитскта форма на исляма. Той е по-голямото от двете деца на семейството. Преди да се присъедини към революционната борба, работи на най-различни места за да се препитава.

Мурат Гюн, роден е в село Гелинпънар, общ. Чайърлъ, обл. Ерзиджан, източна Турция. Майчиният му език е Заза(от групата на иранските езици;бел.прев.). Той израства в многобройно бедно работническо семейство заедно със своите 13 братя и сестри. Поради икономически затрудения прекъсва образованието си след като завършва 3 клас на началното училище. Неговите организирани отношения с Партията, започват след като брат му Чаян Гюн, и неговият другар Енгин Джебер биват задържани от полицията през 2008 година.

Мустафа Догру, той е едно от четирите деца на работническо семейство. Семейството му произхожда от село Себиллер, общ. Дурсунбей, обл. Балъкесир, западна Турция. Впечатлен от борбите на революционерите в периода на Голямата Смъртна Гладна Стачка(2000-2007 година), през 2001 Мустафа се запознава с привърженици на партията. През 2005 година той вече е част от революционната борба. Въпреки своите недостатъци, той носи честта да води борба за освобождение срещу империализма.

Нааджийе Явуз, родена е през 1976 година в град Силифке, област Мерсин. Организираните и взаимоотношения с партията започна през 1998 година, в младежкото сдружение в Анкара, докато тя учи в Аграрния факултет на държавния университет Анкара. Запознава се с Революционната Младеж, и за кратко време става част от нея. Тя смяташе борбата като част от живота си, а партията като незаменима част от своето съществуване. След като се премества в Истанбул, тя работи като отговорник и репортер за печатния орган на партията, като изпълнява и други задачи и отговорности. Тя умееше да вижда своите недостатъци и имаше волята да ги преодолее. Като част от партизанския отряд тя се учеше с търпение, като се опитваше да получи знания и умения във всички сфери на тази част от борбата, включително и в строителството на лагера. Тя бе ученичка и учителка едновременно.

Тунджел Аяз, през 1982 година, се премества заедно със семейството си от гр. Пюлюмюр, обл. Дерсим, в село Йешилюрт, обл. Ерзинджан. Но след известно време, по-точно след земетресението в град Ерзиджан, те са принудени да се преместят в град Гемлик, обл. Бурса. Връзките му с партията датират от 1996, когато започва да посещава сдружението на преселниците от област Дерсим. През 2011 година, той прекъсва всички свои връзки с капиталистическото статукво, отдавайки се изцяло на революционната борба. Другарят Тунджел, осъзнаваше че без въоръжената борба, и без да се заплати цена за това, няма как да се постигне свободата на народа и освобождението на родината. С тази отговорност, той зае мястото си в партизанския отряд.

Кенан Гюнйел, роден е през 1974 година в гр. Киъглъ, обл. Бингьол, източна Турция. Израства в град Измир. Докато е ученик в гимназията започва да симпатизира на борбата водена от партията. Опитваше се да опознае революционерите от разказите на другите и от книгите които четеше. Искаше да стане революционер и да се бори срещу капиталистическото статукво. Когато се премества в град Сакария, северозападна Турция, за да учи висшето си образование той се опитва да установи контакт с революционерите. През 1991 година се запознава с привърженици на Революционна Младеж. За включването му в организираната борба, спомага другарката Сейхан Доан, с която по-късно се женят. Доан е една от героините загинали по време на масовото убийство в затворите от 19-22 Декември 2000 година.