Анти-империалистически Фронт : САЩ долу ръцете от Иран и Ирак!

Декларация на Анти-империалистически Фронт, относно последните събития в Близкия Изток.

САЩ долу ръцете от Иран и Ирак!

3 Януари 2020г.

Анти-империалистически фронт осъжда убийството на на генерал Касъм Сюлеймани, Абу Мехди ал-Мухендис и придружаващите ги хора, от страна на Американските империалисти, като разглежда това в контекста на нарастващата империалистическа агресия в Близкия Изток.

Това е акт на терор срещу тези които се противопоставят и съпротивляват, срещу налагания от империалистите дневен ред в Близкия Изток. Това е директна атака срещу военни ръководители на две суверенни държави: Ирак и Иран. Също така това, е грубо погазване дори на наложеното от империалистите буржоазно международно право, показвайки, че единственото право е това, че всъщност международното право не е нищо друго освен фасада прикриваща своеволията на империалистите.

Това е признак за постоянно отслабващата хегемония на САЩ, и същевременното укрепване на регионалните сили заплашващи Американската доминация.

Ние приветстваме съпротивата на Иракския народ, и изразяваме нашата солидарност с неговата съпротива срещу окупацията и борбата му за независимост.

Анти-империалистически фронт, поднася своите съболезнования на семействата, приятелите и другарите на попадналите под ударите на Американските империализъм, като подчертава, че сега повече от всяко светът изпитва нужда от анти-империализма и организациите борещи се срещу империализма.

Анти-империалистически Фронт

Източник: https://www.anti-imperialistfront.org/usa-hands-off-iran-and-iraq/