В Атина започна международния симпозиум срещу империалистическата агресия

Вчера в Атина, столицата на Гърция започна Международния симпозиум против империалистическата агресия, организиран от Анти-Империалистически Фронт(международно обединение сформирано по инициатива на Народен Фронт-Турция).

Делегатите на симпозиума започнаха деня си с обща закуска, след което участниците в събитието се запознаха по между си. Представител на Анти-Империалистически Фронт произнесе реч, с която приветства участниците в международния симпозиум. След него, всеки един от делегатите взе думата и се представи на останалите гости. В своите речи делегатите, поставиха акцент върху международната солидарност и единството на силите срещу империализма. Те споделиха още, че изпитват радост от това да присъстват на събитието, като изразиха своята надежда, че изпитват надежда че едно по-добро бъдеще е възможно, че империализмът може да бъде победен и че народите ще извоюват победа.

След закуската и речите, делегатите на международния симпозиум се отправиха към пространството пред посолството на Турция в Атина, за да вземат участие в акцията за солидарност с гладните стачки на група Йорум и Мустафа Кочак, която членовете на Народен Фронт в Гърция провеждат всеки петък.

По време на акцията бяха скандирани лозунги на английски, гръцки и испански призоваващи за освобождаване на всички политическите затворници. В акцията, в която се включиха около 50 души, се включиха музиканти от група Йорум в Европа, които повдигнаха настроението на участниците в акцията. Бяха произнесени и кратки речи от името на всяка страна участник в симпозиума, в които бе акцентирано върху международната солидарност и освобождаването на политическите затворници.

Акцията приключи с изпяването на марша Чиао Белла, и скандирането на лозунги.