Масовото убийство в Ханау: Следствие от шовинистичните и ксенофобски политики

Декларация на Анти-империалистически фронт по повод на масовото убийство в гр. Ханау, Германия при което беше убит и българския работник Калоян Велев.

Фашизмът не е мнение, а престъпление. Фашизмът е човеконенавистичен. Фашизмът е зло, което трябва да бъде изкоренено. Всеки блок или фронт, който не цели унищожение на фашизма, е предопределен да остане в рамките поставени от „новия световен ред“ и да се задуши в тези рамки.

Всички кланета, всички терористични нападения и убийства в света са извършвани от фашизма и империализма.

Това, което се случи от Ханау, в Германия, е само най-новото проявление на тази идеология, която поразява и разпространява без каквито и да било прегради или законодателни норми да я спират. Тобиас Ратиен, 43-годишен германец, влезе в две различни кафенета в града, посещавани главно от граждани от други не европейски страни, откривайки огън по всички намиращи се вътре.

След това се върна в дома си, уби майка си и се самоуби. Според изнесените в медиите данни: 11 загинали и няколко ранени.

Сред жертвите, всички с чужд произход, са предимно турци и кюрди. Според медиите нападението в двете кафенета е извършено от мъж, страдащ от тежко психическо заболяване, но той е имал разрешително за притежание на оръжие и открито е симпатизирал на нео-нацистките идеи, подклаждал расова омраза в социалните медии, като през миналата година той е публикувал манифест, в който призовава за пълното унищожаване на повечето страни в Северна Африка и Близкия изток.

След клането, в намерена в дома му бележка се казва, че „арабите и турците-мюслюмани трябва да бъдат унищожени“.

Клането е част от тревожна тенденция на нарастване на фашистките и расистките атаки.

Но не може да бъде иначе, тъй като има (не само в Германия) крайно-десни партии като Alternative für Deutschland (Алтернатива за Германия, Afd), които необезпокоявано подхранват между-расово напрежение.

В сърцето на Европа растат черните сърца на нео-нацизма. Ако, както обикновено, нацистки-фашистите бъдат описани като „луди“, но едва след като са избили или убили някого, те се проявяват и в държавния апарат, особено в полицията и армията, в тях се създават нови и нови нео-нацистки клетки.[1]

Докато инкриминирането, репресиите, преследването и шантажирането на леви, антифашистите, особено организираните леви политически емигранти се увеличават, нацистите и крайно десните банди и свързаните с тях хора могат свободно да се придвижват и им се дава възможност отново да убиват невинни хора.

Расистките, дискриминиращи и фашистки идеи не могат да бъдат поставени на едно ниво с тези на антифашисткото движение. Фашизмът е престъпление, задължение на всеки човек е да се бори срещу фашизма!

СВОБОДА ЗА ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИЦИ, КОИТО СА ОСЪДЕНИ
И ХВЪРЛЕНИ В ЗАТВОРИТЕ ЗАРАДИ СВОИТЕ АНТИ-ФАШИСТКИ, АНТИ-ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИДЕИ И ЗАЩИТА НА БОРБАТА СВОБОДАТА!

Анти-империалистически фронт изказва съболезнованията си на жертвите на ксенофобското и фашистко клане в Ханау, Германия на 19 февруари 2020г. Атаки като тази са просто най-яркия израз на нарастващия фашизъм в Германия и разбира се в цяла Европа, често изразявани на в избирателните урни с гласовете за крайно десни партии.

Това се случва и на фона на официалната апатия към фашистките убийства, особено в Германия, и тенденцията да се разглеждат като дела на отделни индивиди с „психически проблеми“. Както отбеляза Патрик Кобеле, председател на DKP (Германската комунистическа партия), кофите за боклук, за които се твърди, че са подпалени от левицата, са поставени на същото ниво като фашистките убийства.

Антиимпериалистическият фронт призовава за възможно най-голямото единство на действията между антифашистките сили за противопоставяне на фашистката вълна, чието проявление са тези убийства.

Анти-империалистически Фронт

Бележки:

1- Наскоро във Франкфурт бяха арестувани петима полицаи по обвинение, че принадлежат към нео-нацистка мрежа: те бяха заплашили с факс, че ще убият 2-годишната дъщеря на турската адвокатка Седа Басай-Йълдъз.

Източник: https://www.anti-imperialistfront.org/the-massacre-in-hanau-the-effects-of-chauvinist-and-xenophobic-policies/