Моята борба е за труд, хляб и достойнство!

Уважаеми читатели,

В тази кратка статия ще ви разкажем, накратко за борбата на работничката Мелике Шаахин, изхвърлена от работното си място заради своята синдикална дейност.

Аз съм Мелике Шаахин, докато бях синдикален представител на работното си място, заради това, че защитавах правата на своите колеги, на 4 Октомври 2019 година, бях изхвърлена от работното си място в общинската администрация на район Аташехир, в Истанбул, напълно несправедливо и противозаконно. Освен това договорът ми беше прекратен по код 04 от Кодекса за Социално Осигуряване, който гласи: „прекратяване на безсрочен трудов договор по преценка на работодателя въз основа на «справедливи мотиви».“ След като работното ми място беше отнето, водена от съзнанието, че „моята работа и хлябът ми са моето достойнство“ аз започнах седяща стачка пред сградата на общинската администрация на район Аташехир.

Извършването на синдикална дейност, е конституционно право. Основният закон на страната е гарантирала това право. Изминаха повече от 3 месеца, от както аз започнах да се боря общинската администрация на район Аташехир да отмени това свое решение, нарушавайки моето право.

Тези които казват, че трудът е най-висша ценности за тях, които твърдят че са приятели на работниците и трудещите се, не чуха моят призив. Аз не съм откраднала нищо от никого, нито съм извършила недостойно деяние. Единственото нещо което направих бе да не си мълча пред несправедливостите извършвани срещу мен и моите колеги. Аз и за напред няма да си мълча…

Казаха си „Право, Закон и Справедливост!“, не трябва да бъде просто лозунг, а да бъде превърнат в конкретни действия. Няма да позволя да отнемат работното ми място и бъдещето от ръцете ми, сякаш извършват убийство без съд и присъда.

Повече от 4 месеца, вземайки сила от правотата си, въпреки трудните условия в които се намирам, аз се боря пред сградата на общинската администрация на район Аташехир. Не очаквам нищо даром от никого, аз искам обратно своето РАБОТНО МЯСТО, ХЛЯБА СИ!

От 25 Февруари, всеки вторник ще провеждам седяща стачка от 09:00 до 17:00 часа пред сградата на областния съвет на опозиционната Републиканска Народна Партия, чиито член е кметът на район Аташехир.

Подкрепете тази достойна и справедлива борба. Нека завещаем едно достойно бъдеще на децата си.

Нека не си мълчим пред несправедливостите, независимо от кого са извършени те.

Мелике Шаахин