Членове и симпатизанти на Народен Фронт отбелязаха 8 Март със събитие в Истанбул

Вчера членове и симпатизанти на Народен Фронт отбелязаха 8-ми Март международният ден на трудещите се жени, със събитие в истанбулския квартал Кючюк Армутлу, разположен в европейската(западна) част на града.

Въпреки, продължилите през целия ден опити на командоси, агенти на политическата полиция и полицаи от отряда за борба с безредиците, всячески да възпрепятстват провеждането на събитието, в него се включиха над 100 души.

Мероприятието започна с реч посветена на значението на деня. След речта, заедно с излизането на прозореца на дома на съпротивата на Ибрахим Гьокчек и Хелин Бьолек, музиканите от Група Йорум, които вече повече от 260 дни Смъртна Гладна Стачка, всички присъстващи подариха каранфилите които бяха донесли със себе си на Ибрахим и Хелин.

След това бе прочетена декларацията на Народен Фронт по повод 8-ми Март. След прочитането на декларацията, бе рецитирано стихотворението на поета-революционер Юмит Ильтер – „Ти си свидетел“(Şahidimsin). След края на рецитала, членове на Сдружението за Взаимопомощ и Солидарност на Семействата на Политическите затворници – TAYAD произнесоха реч. След това членове на група Йорум се качиха на сцената и изпяха някои от най-обичаните песни на групата, участниците в събитието се хванаха на дружно хоро.

Събитието завърши със скандирането на лозунги в подкрепа на Смъртната Гладна Стачка. Събитието продължи общо 1 час и 30 минути.


Източник: https://www.halkinsesitv.pw/2020/03/armutlu-da-halk-cephesinin-8-mart.html