Не сме терористи, а революционери, истинските терористи са империалистите и техните лакеи!

Съвместна декларация на представителствата на Народен Фронт-Турция и Анти-империалистически Фронт в Гърция по повод на извършената на 19 Март 2020 година, полицейска операция, в Атина, столицата на Гърция, при която бяха задържани общо 37 души.

Да бъдеш революционер, не е престъпление, а задължение!

Не сме терористи, а революционери, истинските терористи са империалистите и техните лакеи!

В Гърция се състоя, поредната вълна от щурмове, извършени от слугуващата на империализма Гръцка държава, срещу революционерите от Турция. В резултат на щурмовете в два отделни района на столицата Атина, срещу жилищата, които обитават и офисите в които развиват своите дейности и арести извършени на улицата общо 26 революционери бяха задържани. Вратите на местата, в които пребивават те бяха разбити от тежковъоръжени полицейски командоси, като задържаните бяха подложени на мъчения.

Това не се случва за първи път в Гърция. Преди това също бяха извършвани полицейски операции по заповед на Америка и в сътрудничество с Турция, революционерите отново бяха задържани, подложени на мъчения и хвърлени в затвора години наред.

Гръцката държава продължава да атакува революционерите, съгласно заповедите на империализма, на който слугува. Защото в революционерите, които атакува империализма вижда своя собствен край. Империалистите казваха: „Няма да позволим марксистко-ленинистката идеология, отново да се превърне в надежда в световен план.“ Империалистите които потапят в кръв целия свят, които окупират страните, които убиват народите, които ги обричат на глад и ги експлоатират до мозъка на костите им, много добре осъзнават, че това статукво няма да продължи до безкрай, и че те няма да могат вечно да предотвратят действието на законите на историята. Но за да забавят още малко своя край, те атакуват най-вече революционерите, както и всички организации, народи които се съпротивляват срещу империализма и не се предават пред него.

ИМПЕРИАЛИЗМЪТ ЩЕ БЪДЕ СЪКРУШЕН, НАРОДИТЕ ЩЕ ПОБЕДЯТ!

Империализмът може да атакува колкото си поиска, ние ще продължим да укрепваме надеждата на народите по света, да разпространяваме Марксистко-Ленинистката Идеология по целия свят, която ще доведе до разрушаването на експлоатацията и тиранията на империализма. Няма да бъдем жертви на империализма, а негови съкрушители.

Ще погребем в бунището на историята, империализма и слугуващите му фашистки правителства. Империализмът и неговите местни лакеи не атакуват само няколко революционери. Те всъщност атакуват Марксистко-Ленинистката Идеология, и аванградната сила на народа, която е поела в ръцете си знамето на Марксистко-Ленинистката Идеология.

Поради тази причина те извършиха операцията с над хиляда тежко въоръжени маскирани полицаи, с лазерни прицели и т.н. Очакваха революционерите, да се склонят глава, да се предадат пред тази „огромна сила“.

Мислят си, че ако накарат революционерите да се предадат, ще предотвратят настъпването на края на своето статукво. Но те не намериха нито един революционерите, който да склони глава пред тях или да се предаде. Да се предадем, да склоним глава означаваше да извършим предателство срещу народа ни, срещу всички народи по света. Не склонихме глава, не се предадохме пред репресиите и тиранията на империализма. Гръцката полиция, която извърши щурмовете с над хиляда палачи, се паникьоса напълно пред непоклатимата воля за съпротива на революционерите, беше принудена да се откаже от всички своеволия и да прекрати произвола който упражняваше срещу тях. Но въпреки това, гръцката полиция, разхвърляйки всичко в офисите които щурмува, изпочупвайки вратите, прозорците, шкафовете и гардеробите, изземвайки всички компютри и телефони, се опита да доведе нашите сдружения до състояние, в което те да не могат да продължат да извършват своята дейност повече.

Всички задържани революционери, без изключения бяха подложени на мъчения. Един от тях, 65-годишен революционер беше на два пъти замерян със шокова граната, той бе ранен в ръката, и получи изгаряния. 55-годишен ветеран от Смъртната Гладна Стачка, изпитващ затруднения в предвижването, беше окован с белезници, като ръцете му бяха извити зад гърба, той беше влачен по земята и изтезаван.

От тук още веднъж предупреждаваме всички империалисти, и най-вече Американските империалисти, и техните местни лакеи. След всяко ваше нападение ние ще излизаме срещу вас още по-силни. Няма да бъдем ваши жертви, а съкрушители на вашето прогнило статукво основано на експлоатация и тирания. Ще потърсим сметка за всички мъчения, за тиранията, за репресиите…

Още веднъж повтаряме, Да бъдем революционер, не е престъпление, а дълг. Няма нищо по-легитимно и справедливо от това, да надигаме възможно най-силно наши глас, срещу всички страдания, които причинява на народите по света, империалистическата експлоатация и тирания, и да се борим срещу статуквото основано на експлоатация и тирания. Наш дълг е да погребем в бунището на историята това статукво на експлоатация и тирания!

Да бъдеш революционер, не е престъпление, а задължение!

Империализмът ще бъде съкрушен, народите ще победят!

Няма да бъдем жертви на империализма, а негови съкрушители!

Народен Фронт – Гърция

Анти-империалистически Фронт – Гърция